O vekillerden 'pişkin' açıklama: Bizim de çocuğumuz var

O vekillerden 'pişkin' açıklama: Bizim de çocuğumuz var

O vekillerden 'pişkin' açıklama: Bizim de ço... Tartışma yaratan önergede imzası bulunan AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, RS FM’de Yavuz Oğhan’a yaptığı açıklamada, özetle şunları söyledi:“Yargıtay’dan bize çok talep geliyordu. Türkiye’nin bu kanayan...

Tartışma yaratan önergede imzası bulunan AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, RS FM’de Yavuz Oğhan’a yaptığı açıklamada, özetle şunları söyledi:

“Yargıtay’dan bize çok talep geliyordu. Türkiye’nin bu kanayan yarasının çözmemiz gerekiyordu. Doğru olduğuna inanıyoruz; önergeyi kesinlikle çekmeyeceğiz. Zorla tecavüz, şudur budur doğru şeyler değil. Buradaki hadise evlenme yaşı tutmadığı halde bir evlenme yapılmış, bir akit edilmiş, düğün dernek kurulmuş, düğüne siyasiler protokol katılmış, neticede bu hadiseden bir çocuk meydana gelmiş. Doktorun ihbarı üzerine savcılık devreye girmiş on küsür yıl ceza almış ve kız çocuğu bebeğiyle ortada kalmış. Bunun üzerine bu travmatik duruma karşı bir önlem almamız gerekiyor. Bu tür hadiselerde vereceğimiz cezalarla çocuğu dağa kaldırmış, tecavüz etmiş alçak sapıklara vereceğimiz cezalar aynı olamaz. Bizim muradımız cinsel istismar suçlarında cezaları arttırıp bunları ayırmak. Bizim de çocuğumuz var, Allah muhafaza.''

BİZİM DE ÇOCUĞUMUZ VAR

Mustafa Elitaş (AKP Grup Başkanvekili): Metin çok güzel hazırlanmış. Orada sadece rahatsız edici kısım, cinsel istismar suçları ifadesi. Aslında onu arkadaşlara sorduk ''Değişterebilir miyiz’ diye; ''Bu TCK’yı etkiler çünkü bu suçlar orada öyle tanımlanmış’ dediler. O zaman biz de şimdi bu rahatsız edici ifadeyi ''bip’leyip öyle yaparız. Mesela, önergeye ''cinsel istismar suçları ifadesi’ yerine TCK’daki suç maddesinin numarası konulabilir. Aşırı feminen bir yaklaşımla maalesef, bu konu mecrasından çıkarılmaya çalışılıyor.

Naci Bostancı (AKP Grup Başkanvekili): Yapılan özünde doğru. Reşitlik yaşı altında, kendisinin, ailesinin rızasıyla evlenmiş olup da cinsel istismar nedeniyle dava açılmış, sonuçta da ceza almış olanları kapsayan toplum bir ihtiyaca yönelik bir düzenleme yapılıyor. Siyasetçinin ''benim normlarım budur’ diyerek bunu topluma dayatması olmaz. Neye itiraz ediyorlar, itiraz ettikleri husus ile önergemiz arasında ne gibi bir çelişki var bunu görmek isteriz.

Erkan Akçay (MHP Grup Başkanvekili): Öyle afaki, ''4 bin kişi var’ demek olmaz. Bunlar kim, yaşları ne, hadiseler nasıl olmuş, getirsinler örneklerini görelim. Türkiye’yi kötülemek için pusuda bekleyenlerin eline de koz verilmemesi gerekir.

"O vekillerden 'pişkin' açıklama: Bizim de çocuğumuz var" haberi, 20 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan O vekillerden 'pişkin' açıklama: Bizim de çocuğumuz var haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. O vekillerden 'pişkin' açıklama: Bizim de çocuğumuz var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  2. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  3. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  4. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  5. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  6. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  7. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  8. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  9. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  10. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  11. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  12. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  13. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  14. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  15. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  16. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  17. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  18. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  19. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  20. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
Politika Haberleri