Odatv kumpası çöktü: Gazetecilere beraat!

Odatv kumpası çöktü: Gazetecilere beraat!

Odatv kumpası çöktü: Gazetecilere beraat! İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, Odatv davasındaki 13 sanığın tamamı hakkında beraat kararı verdi. Sanıklar, kumpası kuranlara karşı suç duyurusunda bulunacak.Birgün’ün aktardığına göre karar duruşmasına Cumhuriyet...

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, Odatv davasındaki 13 sanığın tamamı hakkında beraat kararı verdi. Sanıklar, kumpası kuranlara karşı suç duyurusunda bulunacak.

Birgün’ün aktardığına göre karar duruşmasına Cumhuriyet Gazetesi'ne ilişkin açılan dava kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık getirildi. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Hanefi Avcı, Soner Yalçın, Yalçın Küçük, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Nedim Şener, Muhammet Sait Çakır ve Coşkun Musluk katıldı. Diğer yargılananlar; Şükrü Doğan Yurdakul, İlkim Kaleli, Mümtaz İdil ve Müesser Yıldız Uğur ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme, davada yargılanan tüm isimlerin beraatine karar verdi.

CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Sezgin Tanrıkulu, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Şık'ın çok sayıda gazeteci arkadaşı da duruşmayı takip etti.

Duruşmada son sözü sorulan Ahmet Şık, söylenecek çok şey olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Aklımdan geçenleri söylersem yeni bir dava konusu olacak. Hakkımızdaki yeni iddianameyi yazan ve iktidar tetikçiliği yapan yargı personelini kastediyorum. Bu adliye adaletin mezarının simgesi haline geldi. Adaletin mezar kazıcılığını da bizzat bu savcılar ve hakimler yapıyor. Bu adliyenin girişinde iki tane Themis heykeli var ve terazi var elinde. Güya o terazi adaletin tesisisin simgesi ama şu bir gerçek ki bu mezarın içinde yargılananlar için herhangi bir adaleti tartmıyor bu terazi. Savcı ve hakimler için tartı işlemi görüyor bir kefesinde haysiyet ve şeref var, diğerinde de haysiyetsizlik ve şerefsizlik var. Bu hakim ve savcılar için hep o kötülük ağır basıyor.''

15 Şubat'taki celsede tüm sanıklar ve avukatları esas hakkındaki savunmalarını tamamlamıştı. Ancak mahkeme heyetinin iki üyesi yeni atandığı için duruşma ertelenmişti.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Duruşma öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan gazeteciler "gazetecilere özgürlük" yazan pankart açarak basın açıklaması yaptı. Basın bildirisini okuyan Ertuğrul Mavioğlu, "Bugün davanın geldiği noktada aldanmadığımızı ve aldatmadığımızı gösteriyor. Muhtemelen bugün 6 yılı aşkın süredir devam eden Odatv davası beraat ile sonuçlanacak. Böylelikle bazı kitapların bombalardan daha tesirli olmadığı da mahkeme kararıyla tescilli hale gelecek. Ancak bu suçlamaya muhatap olan Ahmet Şık, Odatv davasından beraat etse de Cumhuriyet davasından halen tutuklu. Cumhuriyet iddianamesine bakıldığında suçlamalara konu deliller Ahmet Şık'ın yapmış olduğu haberler. Dünün savcıları Odatv'de Ergenekon'la bağ kurma çabasında iken bugünün savcıları, FETÖ, PKK; DHKP-C ile gazeteciler arasında örgüt ilişkisi arıyor. Unutulmamalı ki 150'ye yakın gazetecinin cezaevinde olduğu bir ülkenin ne denli demokratik bir ülke ne kadar hukuk devleti olduğu tartışmaya açıktır. Bir dün olduğu gibi bugün de adalet istiyoruz. Biz dün olduğu gibi basın ve ifade özgürlüğünün serbest olmasını istiyoruz. Biz dün olduğu gibi bugün de gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

"Ahmet çıkacak yine yazacak" şeklinde slogan atan gazeteciler davayı izlemek için duruşma salonuna gittiler.

AHMET ŞIK: AKLIMDAN GEÇENLERİ SÖYLERSEM YENİ BİR DAVA OLACAK

Davaya ilişkin son sözlerini söyleyen Ahmet Şık; "Aslında söyleyecek çok söz var. Ama aklımdan geçenleri söylersem yeni bir dava olacak. Hakkımızda yeni iddianame yazan iktidarın tetikçiliğini yapanları kastediyorum. Bu Adliye sarayı adaletin mezarı oldu.Girişteki adalet heykelin terazisinde bir tarafında adalet şeref diğerinde adaletsizlik ve şerefsizlik var. Ve maalesef bu yargı mensupları için bu terazinin kefesindeki kötülük daha ağır oluyor." dedi.

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ise söz alarak şunları söyledi; "6 yıl önce bu davada sanık olmak ülkenin lanetlisi olmak yazıları kitapları yasaklanmak demekti. 6 yıl sonra yozlaşmış iktidarlardan devlet içindeki çetelerden bağlantısız olmak anlamına geliyor. Bu davada hakim ya da savcı olmaktansa sanık olmayı tercih ediyorum, mutluyum. Biz yazgımızı kendimiz yazdık. Hakimler de yazgılarını kararlarıyla yazar. Önce salona sonra memlekete kararınız hayırlı olsun.''

YALÇIN KÜÇÜK: BENİM İÇİN TÜM MAHKEMELER TEK MAHKEMEYDİ

"Ben bu salonda 1 numara olmakla yargılanıyorum. Beni Ergenekon’da tutuklayıp bu davada tahliye ettiler. PKK’y yönetmekle, Ergenekon’u yönetmekle, Odatv’yi yönetmekle suçladılar" diyen Yalçın Küçük son sözlerinde şunları söyledi:

"Ben buradan beraat edersem, 2 davadan beraat edeceğim. Biri Odatv diğeri Ergenekon. Benim için tüm mahkemeler tek mahkemeydi. Biri tutarsa diğeri bırakıyordu. Benim de arkadaşlarımın da tutuklanmasında da bırakılmasında da hukuk yoktur. Anayasa mahkemesini sulh ceza mahkemesi gibi kullandılar. Siyasi dengeler nedeniyle bizi bıraktılar. Çok sıkıştılar. Obama’nın elinde bir imkan vardı. Fethullah Gülen vardı. Fethullah’ın elinde de AYM vardı. Onlar önce vekil arkadaşlarımızı sonra bizi (Ergenekon davasını kastediyor) bıraktılar. Girmemiz ne kadar hukuksuzsa çıkışımız da öyledir. Ahmet Şık'a sordum "içerde bana ihtiyacın var mı" dedim. "Yok" dedi."

"Odatv kumpası çöktü: Gazetecilere beraat!" haberi, 12 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 12 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Odatv kumpası çöktü: Gazetecilere beraat! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Odatv kumpası çöktü: Gazetecilere beraat! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:51 Belediye başkanları Özgür Özel'den Erdoğan’ı ikna etmesini istedi
  2. 09:45 Yanardağda fotoğraf çekilirken volkana düşen kadın feci şekilde can verdi
  3. 09:41 Abdurrahman Dilipak: Çok komik bir rejimimiz var
  4. 09:36 Songül Karlı: İstediğim bir insan çıkmadı karşıma
  5. 09:31 Esteban Ocon: Güncellemelerle geliştik ama daha fazlasını bekliyorduk
  6. 09:22 AK Parti'den sosyal medya uyarısı: Paylaşım yaparken dikkatli olun
  7. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  8. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
  9. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  10. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  11. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  12. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  13. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  14. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  15. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  16. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  17. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  18. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  19. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  20. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
Politika Haberleri