Öğretmene Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtma soruşturması!

Öğretmene Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtma soruşturması!

Öğretmene Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtma s... ESKİŞEHİR Milli Zafer İlkokulu sınıf öğretmeni Zekai Yıldırım hakkında, CHP'li Odunpazarı Belediyesi tarafından bastırılan Resimli Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabını öğrencilere dağıttığı için soruşturma açıldı.Eğitim-...

ESKİŞEHİR Milli Zafer İlkokulu sınıf öğretmeni Zekai Yıldırım hakkında, CHP'li Odunpazarı Belediyesi tarafından bastırılan Resimli Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabını öğrencilere dağıttığı için soruşturma açıldı.
Eğitim- Sen üyeleri öğretmen Zekia Yıldırım'ın görev yaptığı Milli Zafer İlkokulu önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Eğitim- Sen Şube Başkanı Serkan Demir, üyeleri olan öğretmen Zekai Yıldırım'ın öğrencilerine Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabını dağıttığı için hakkında soruşturma açıldığını söyleyerek şunları kaydetti:
"Milli Eğitim, okullara ve sınıflara zorla kitap satılmasını sağlarken, çocukların kendi haklarını anlattığı kitabı ücretsiz dağıtan üyemize soruşturma açılması izninin vermesi bir skandaldır ve hiç bir gerekçesi olamaz. Üyemiz, bir öğretmen duyarlılığı ile Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan ve görsel olarak desteklenen Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabını öğrencilerinin haklarını öğrenmesi ve bilinçlenmesi için önce kendi sınıfına dağıtmıştır. Diğer öğretmenler de istediği için kitabın getirilmesine yardımcı olmuştur. Burada bir zorlama olmadığı gibi belediye reklamı yapma amacı da yoktur. Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocukların anlayacağı bir dille özetlenip resimlendirilerek kitap haline getirilmiştir. Üstelik kitap, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da onaylıdır. Tam da çocuk istismarlarının yoğun yaşandığı bu günlerde öğrencilerin ve ailelerinin hakları konusunda bilinçlenmelerinde ne gibi bir sakınca olabilir?"
Serkan Demir, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'le görüştüklerini de söyleyerek, "Sendikamız, Milli Eğitim Müdürü ile durumu görüşmüştür. Milli Eğitim'den izin alınmaması, belediye başkanının larının olması ve Türkiye'nin çekince koyduğu maddeler konusunda yanlış bilgi verilmesi gerekçe olarak sunulmuştur. Kitapta yer alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un çocuklarla çektirdiği bir ın bulunması, siyasi olarak değerlendirilmektedir. Bu belediye bir kamu kuruluşu değil midir?" dedi.

"Öğretmene Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtma soruşturması!" haberi, 09 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Öğretmene Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtma soruşturması! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öğretmene Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtma soruşturması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  2. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  3. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  4. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  5. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  6. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  7. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  8. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  9. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  10. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  11. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  12. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  13. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  14. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  15. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  16. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  18. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  19. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  20. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
Gündem Haberleri