OHAL yasağını protesto eden Nakliyat İş’lilere polis saldırdı

OHAL yasağını protesto eden Nakliyat İş’lilere polis saldırdı

OHAL yasağını protesto eden Nakliyat İş’lile...  Nakliyat-İş Sendikası, eylemin ardından yaptığı açıklama ile polis müdahalesine tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada şöyle dendildi:Bursa Valiliği ve Gemlik Kaymakamlığı, AKP’giller’in OHAL’ini bahane göstererek...

 Nakliyat-İş Sendikası, eylemin ardından yaptığı açıklama ile polis müdahalesine tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada şöyle dendildi:

Bursa Valiliği ve Gemlik Kaymakamlığı, AKP’giller’in OHAL’ini bahane göstererek Nakliyat-İş öncülüğündeki MSC-MEDLOG Direnişi kapsamında yapılan eylemleri yasaklamıştı. Nakliyat-İş, bu kanunsuz yasaklamayı protesto etmek için bugün Gemlik Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Ancak AKP’giller’in kolluk kuvvetleri, meşru ve Anayasal haklarını kullanmak isteyen Nakliyat-İş’lilere saldırdı. Nakliyat-İş Genel Başkanı ve yöneticilerini gözaltına almak istedi. Bunu başaramayan polis, aralarında Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve işten atılan MSC işçilerinin de bulunduğu dört kişiyi gözaltına aldı.

AKP’giller’in ve kolluk kuvvetlerinin bu saldırısına karşı Nakliyat-İş Sendikası’ndan bir açıklama geldi.

unnamed-(2)-024.jpg

Yapılan basın açıklamasını aynen yayımlıyoruz:

GEMLİK MEYDANINDA BASKILARA, GÖZALTILARA, TEHDİTLERE KARŞIN OHAL YASAĞINI PROTESTO ETTİK

Gemlik’te Anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olan ve MSC/MEDLOG işvereni tarafından işten atılan üyelerimiz işe geri dönüş mücadelesi için işyerlerinin önünde beklerken Bursa Valiliği’nin ve Gemlik Kaymakamlığı’nın OHAL’i gerekçe göstererek yasaklamaları ve engellemeleri ile karşılaşmışlardır.

Sendikamızda bu gün bu OHAL yasağını protesto etmek için Gemlik Meydanında bir basın açıklaması yapacağını duyurmuş bunun üzerine Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü dün akşam saatlerinde ve bu sabah faks göndererek yapılmak istenen bu basın açıklamasının OHAL Kanunu’nun 11/m. Maddesi gereği yasak olduğunu bildirmişlerdir.

unnamed-(4)-017.jpg

Sendikamız bütün bu baskılara ve yasaklamalara rağmen bu gün (23.09.2016 Cuma) saat 12:00 de Gemlik Meydanında işten atılan üyelerimiz, üyelerimizin eşleri ve çocukları, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, alanda toplandığımızda Gemlik Güvenlik Şube Müdürü bu toplanmanın yasa dışı olduğunu ve OHAL gereği bu basın toplantısının yasak olduğunu, dağılmamızı aksi takdirde gözaltı işlemi yapacağını söyledi. Bunun üzerine Genel Başkanımız “Biz bu basın açıklamasının yapacağız, sizde gereğini yapın. Burada yasa dışı hiçbir şey yok, işçilerin hak alma mücadelesi vardır.'' dedi.

unnamed-(8).jpg

Basın açıklaması yapmak için pankartların, dövizlerin açıldığı sırada polis kalabalığa müdahale ederek göz altı yapmaya başladı. Sendikamız Genel Başkanı, Örgütlenme Daire Başkanımız, Avukatlar, üyelerimizi göz altına almaya çalıştı. Gözaltına almaya karşı işçiler direnmiş, göz altına alınanları sahiplenmişlerdir. Tüm işçiler göz altına karşı direniş göstermişlerdir. Polis, kitlenin direnişi sonucunda sadece dört kişiyi göz altına alabilmiştir. Göz altına alınanlar Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Sendikamız eski üyesi ve Nemtrans Direnişçisi Ayhan Emir ve Medlog Direnişçisi iki üyemizdir.

unnamed-059.jpg

Göz altılardan sonra toparlanan kitleye hitaben Genel Başkanımız ve Orhan Sarıbal birer konuşma yaparak bu durumu protesto ettiler. Konuşmaların ardından Genel Başkanımız göz altıların serbest bırakılmasını, alacaklarsa da herkesi almalarını, göz altına alınanlar bırakılıncaya kadar Meydanda bekleyeceklerini belirtti. Kitlenin kararlı bekleyişi sonucunda göz altına alınanlar serbest bırakıldılar. Gözaltından bırakılanlar sloganlar ve alkışlarla karşılandı.

Daha sonra üyelerimizle durum değerlendirmesi toplantısı yapıldı.

Arkasından 33 gündür grevde olan Petrol-İş sendikası üyelerine destek ziyareti yapıldı.

"OHAL yasağını protesto eden Nakliyat İş’lilere polis saldırdı" haberi, 24 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan OHAL yasağını protesto eden Nakliyat İş’lilere polis saldırdı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. OHAL yasağını protesto eden Nakliyat İş’lilere polis saldırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri