'One minute efeliğinden 20 milyon fiyaskosuna'

'One minute efeliğinden 20 milyon fiyaskosuna'

'One minute efeliğinden 20 milyon fiyaskosuna' İsrail ve Rusya Krizinden çıkış, onurlu ve gururlu dış politikayla değil, terörist ülke saydıkları İsrail’e 20 milyon Dolar karşılığında teslimiyetle gerçekleşti. Altı yıldır resmi özrü İsrail’den koparamayanlar,...

İsrail ve Rusya Krizinden çıkış, onurlu ve gururlu dış politikayla değil, terörist ülke saydıkları İsrail’e 20 milyon Dolar karşılığında teslimiyetle gerçekleşti. Altı yıldır resmi özrü İsrail’den koparamayanlar, o özrü hava sahamızı işgal eden Rusya’dan dilemek zorunda kaldı.

“Terörist kadar onurlu ve gururlu olma'' gafletine sığınan, terör ve teröristi öven Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye Cumhuriyeti’ni İsrail karşısında 20 Milyon Dolara ucu bucağı belli olmayan bir uçuruma sürüklemiştir.
"Gazze'ye gideceğim" sözünü verdiği halde, yıllardır Gazze’ye ayak basamayan, ABD Dışişleri Bakanı tarafından yolu kesilen Erdoğan, 1 Minute'ü  unutmuş, bugün İsrail’in çıkarlarını büyüten, ülke onurunu küçülten bir anlaşmaya imza atmış, Mavi Marmara’da yakınlarını kaybedenlere ve ulusumuza adeta 20 Milyon Dolarlık değer biçmiştir.

BU TESLİMİYET 17/25 ARALIK'IN DEVAMI NİTELİĞİNDEDİR
Türkiye'nin istihbaratını ve bilişim sistemini güvenlik açığına terk edenler, kendi yolsuzluk ve rüşvet trafiğini, telefon görüşmelerini de küresel sistemin insafına bırakmıştır. ABD'deki Rıza Zarrab davasında geçen yolsuzluk, rüşvet, kara para aklama ve ambargo delme iddialarına bakın, orada açıklanması beklenen yeni belge ve bilgiler acaba Erdoğan'ı ne hale getirecek? Böylesi bir dava öncesinde İsrail ve ABD ile yakınlaşma çabasının gerçek arka planında Reza Zarrab davası ve devamındaki küresel yolsuzluk ve rüşvet, kara para trafiği mi var?

DIŞ POLİTİKADA EFELİK SÖKMEZ, BÜYÜK DE KONUŞULMAZ
Bize hiç kimse artık efelikten, derinlikli dış politikadan bahsetmesin… Gücünüz yoksa, yeterli değilse maceraya girmeyeceksiniz, vatandaşınızın ve ülkenizin gururunu kırmayacak, rezil etmeyeceksiniz. Sorarım; hangi iktidar yıllarca üst perdeden atıp tutar da ülkesinin çıkarlarını yok sayar; ''1 Minute’ diyerek başladığı sözlerinin altında kalır!
Türkiye’nin onuruyla para karşılığında oynayanlar, Türk Devleti'nin yıllardır savunduğu Filistin politikasını 20 Milyon Dolar için çiğneyenler, vatandaşımızın canını ve devletin itibarını bu kadar mı ucuza saydı? Komşularla ve müttefiklerle barışı sağlamayı ülke onurunu ayaklar altına alarak yapanlar, vatandaşının canını para hesabına vuranlar bize gururdan bahsedemez!

İSRAİL’LE YAPILAN ANLAŞMA, TAM BIR TESLİM PAZARLIĞIDIR!
AKP teslimiyetinin en somut belgesi bu İsrail anlaşmasıdır. AB’ye Suriyeliler için “3 Milyar Dolar nerede'' diye çıkışan Erdoğan, İsrail’in 20 Milyonuna eyvallah eder hale düşmüştür.

İnsanı uluslararası sularda katledilen ülke Türkiye, ama öldürülmüş vatandaşları için açılmış davalardan vazgeçecek ülke yine Türkiye! İktidar, İsrail’e karşı öyle bir teslim olmuş ki, 20 Milyon Dolar karşılığında dava açılmayacağına dair Meclis’ten yasa geçirmeyi kabul etti.

Bu öylesine büyük bir gaflet ki, 20 Milyon Dolar karşılığında İsrail gazı ülkemiz üzerinden Avrupa pazarına satılacak. AKP, bu anlaşmasıyla İsrail’in NATO’ya girişine dahi evet demiştir. İsrail tarafı öldürmekten pişman değildir. Anlaşmayı İsrail'in çıkarlarına göre yeniden istemlerde bulunmuş, AKP tarafı davasından vazgeçmiş, 20 Milyon Dolar için itibarımızı yerle bir etmeyi aklına koymuş!

Bu öylesine bir teslimiyet ki, ''Filistin üzerindeki ambargo kalkacak’ diye yola çıkanlar, bugün ''ambargo hafifletilecek’ söylemine sıkışıp kalmıştır. İtibarsız dış politikanın karnesinin tek sahibi AKP’dir. Bu eşitsiz anlaşmayla Filistin’e ambargo hukuki zemine taşınmıştır.

AKP’NİN FİLİSTİN DAVASINDA TEK SÖZÜ KALMAMIŞTIR
Filistin Sorunu’nu İsrail’e teslim edenler, 3 Ocak 2016’da ''İsrail’e muhtacız’ diyenler mi bize Orta Doğu liderliğinden bahsedecek, şaşarım! Yakında 18 bin ton yardımı limana götürme emrini verenler, açıkça Gazze’nin kaderini İsrail’e terk ettiklerini, İsrail işgalinin ve ablukasının meşruiyetini tanıdıklarını kabul etmiştir. Bu asla kabul edilemez!
MAVİ MARMARA ACISI AKP-İSRAİL ANLAŞMASIYLA DERİNLEŞMİŞTİR
AKP Milletvekilllerini Mavi Marmara gemisinden son dakikada indiren, İsrail askerlerince öldürülen vatandaşlarımızın adalet arayışını 20 Milyon Dolar karşılığında görmezden geleceğini itiraf edenler mi bize vatan sevgisinden bahsedecek?

20 MİLYON DOLARA KAÇ YASA ÇIKARACAKSINIZ?
Mavi Marmara’nın ardından yıllardır tazminattan bahsedenler bugün 20 Milyon Doları skandal bir teslimiyet karşılığında, o parayı da vakıflar üzerinden alacaktır. Açılmış davalardan para karşılığında vazgeçen, suçlu İsrail askerlerini ölüme gönderilmiş vatandaşına karşı koruyacak yasayı TBMM’den geçirmeyi hedefleyenler mi bize ülke çıkarını savunacak, şaşarım!

Biz, Mavi Marmara’yı ve Filistin’de katledilen çocukları unutmadık, unutturmayız! Ama anlaşılan o ki Erdoğan-Binali Yıldırım ikilisi, İsrail karşısında ülkesini ve vatandaşını 20 Milyon Dolar’a çoktan terk etmiş, bu arada "I MUNİTE"de çoktan unutmuştur.
 

"'One minute efeliğinden 20 milyon fiyaskosuna'" haberi, 29 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'One minute efeliğinden 20 milyon fiyaskosuna' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'One minute efeliğinden 20 milyon fiyaskosuna' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  2. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  3. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  4. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  5. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  6. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  7. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  8. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  9. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  10. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  11. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  12. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  13. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  14. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  15. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  16. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  17. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  18. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  19. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  20. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
Politika Haberleri