Onur Özbizerdik hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Onur Özbizerdik hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Onur Özbizerdik hakkında yakalama kararı çık... İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 71. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya tutuksuz sanık Adil Cesur hazır bulurken diğer tutuksuz sanık Onur Özbizerdik katılmadı. Müştekiler Melis Çakır ve annesi Zehra Oya Kokucu...

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 71. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya tutuksuz sanık Adil Cesur hazır bulurken diğer tutuksuz sanık Onur Özbizerdik katılmadı. Müştekiler Melis Çakır ve annesi Zehra Oya Kokucu da duruşmada hazır bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı ise duruşmada Avukat Bahar Gözözkurt temsil etti. 

GİZLİLİK KARARI TALEBİ REDDEDİLDİ
Duruşma başladıktan sonra Onur Özbizerdik'in Avukatı Ahmet Baran Akkaya, davanın özel hayatın gizliliğine ilişkin olduğunu belirterek, davada gizlilik kararı alınmasını istedi. Hakim, davanın niteliği, sanıkların yaşı ve kamu güvenliği gözönüne alındığında duruşmanın gizli yapılmasına yönelik koşulların oluşmadığını belirterek, Özbizerdik'in avukatının talebini reddetti.

"ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"
Hakim iddianameyi özetleyerek okuduktan sonra Melis Çakır'a şikayetçi olup, olmadığını sordu. Melis Çakır ise şikayetçi olmadığını belirterek olay gününü şöyle anlattı: Olay günü Onur Özbizerdik'in başka bir suçtan dolayı tutuklandığını sanıp adliyeye geldim. Adliyede Onur'u gördüm, özel bir konu konuşmadık, adliyeden birlikte çıktık ve araca bindik. Aracı Adil Bey (sanık) kullanıyordu. Sarıyer'e doğru Onur'un arkadaşının evine gidecektik. Onur, yolda otelden ayrılmamı bahane etti, 'Neden yanımdan kaçtın, diyerek beni dövmeye başladı. Ayağından ayakkabısını çıkarıp ökçesiyle yüz bölgeme vurmaya başladı. Ben de kendisine 'Vurma' dedim. Bir kaç defa Adil, Onur Özbizerdik'e 'Yapma' dedi. Ancak Onur onu dinlemedi, zaten Adil, Onur'a karşı gelecek biri değildir. Sarıyer'deki evin oraya geldiğimizde araç durdu, ben de araçtan çıkıp kaçtım, siteden yardım istedim. Güvenliğin yanına gittim. Orada da fazla durmadım. Hızlıca kaçtım, uzaklaştım bir tane apartmanın kapısına gittim. Bir tane kadın kapıyı açtı, o da polis çağırdı. Olay nedeniyle yüz bölgemde darp aldım, yüzümdeki yaralar iyileşti, yüz bölgemden estetik herhangi bir operasyon geçirmedim. Sanığın annemi tehdit ettiğini görmedim. Benim yanımda Onur annemi aramadı. Fakat bu olaydan önce ve sonra annem bana Onur'un kendisini nasıl tehdit ettiğini anlatıyordu. Anneme 'Öldüreceğim' diyormuş. Benim olayla ilgili hastane masraflarım oldu, miktarını öğrenip mahkemeye bildireceğiz."

ANNE: ONUR ÖZBİZERDİK EVLİ, 2 TANE DE ÇOCUĞU VAR
Onur Özbizerdik'in avukatı Ahmet Baran Akkaya, müştekiye burnundaki kırığın darp neticesinde mi yoksa koştuğu sırada mı oluşup oluşmadığının sordu. Melisa Çakır da "Ben yere düşünce yüzümü de çarptım. Adli Tıp Raporu'na nasıl geçtiğini bilmiyorum" dedi.

Avukat Ahmet Baran Akkaya, "Çantadaki kredi kartı kimindi?" şeklindeki soruya Melis Çakır, "Onları ilgilendirmiyor" diye konuştu. Bu sırada oturduğu yerden konuşan müşteki anne Zehra Oya Kokucu da "Onur Özbizerdik evli, 2 tane de çocuğu var" diyerek soruya tepki gösterdi. Hakim de anne Zehra Oya Kokucu'yu uyardı.

"KULLANDIĞIM BİR KART DEĞİLDİ"
Melis Çakır, "Asıl problem Onur'dan ayrılmamdı. Beni dövmeye başladığında çantamı karıştırmaya başladı, bu kart benim bir erkek arkadaşıma aittir. O kart çantamda duruyordu, kullandığım bir kart değildi" diye konuştu.

"BUGÜN DAHİL ONUR ÖZBİZERDİK KÜFÜR VE TEHDİTLERİNE DEVAM ETMEKTEDİR"
Müşteki Zehra Oya Kokucu da, "Bugün dahil Onur Özbizerdik küfür ve tehditlerine devam etmektedir. Kızım hala ona gidip gelmektedir. Ben bu durumdan rahatsızım. Görüşmesini istemiyorum. Evime, silahla kapıma da geldi. Bana gönderdiği mesajları da dosyaya sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

"CENAZEYE KATILMIŞ, BU NEDENLE DURUŞMAYA GELEMEMİŞTİR"
Onur Özbizerdik'in avukatı Ahmet Baran Akkaya "Müvekkilim küçük yaşta anne ve babasını kaybetmiştir. Onu büyüten Hasan Hacısüleymanoğlu vefat etmiştir, Onur da cenazesine katılmıştır. Bu nedenle duruşmaya gelememiştir. Ayrıca müvekkilim, Zehra Hanım'a para yatırdığını söylemiştir" dedi.

"KIZIMI İŞİNDEN ETTİ, BENİM PARAMI YEDİ"
Bunun üzerine söz alan Zehra Oya Kokucu, "Kızımı işinden etti, benim paramı yedi, o benden para istiyor, arabamı istiyor. Bana asla para yatırmadı, Benim onun parasına ihtiyacım yok" dedi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI
Mahkeme, olayla ilgili Melis Çakır'ın yüzünde sabit iz kalıp kalmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına hükmetti. Sanığın duruşmalara katılmadığı, açık adres beyanında bulunmadığı, yapılan kolluk yazışmalarında da sonuç alınamadığını belirten mahkeme, savunmasının alınıp serbest bırakılmak üzere Onur Özbizerdik hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma Ekim ayına ertelendi.

İDDİANAME
İddianamede, Onur Özbizerdik ve şoför Adil Cesur “şüpheli" sıfatıyla yer alırken, Melis Çakır ve annesi Zehra Oya Kokucu “müşteki" sıfatıyla yer alıyor. İddianameye göre olay şöyle gerçekleşti: Melis Çakır erkek arkadaşı Onur Özbizerdik ile aralarındaki sorun nedeniyle 10 gün görüşmedi. Başka bir suç nedeniyle Onur Özbizerdik adliyeye gitti. Melis Çakır da şüpheli onur Özbizerdik'in yanına gitti. Onur Özbizerdik adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Özbizerdik ve Melis Çakır, şoför Adil Cesur'un kullandığı araca bindi. Onur Özbizerdik, Melis Çakır'ın çantasını ve telefonunu karıştırdı. Melis Çakır'ın çantasında başka bir erkeğe ait kredi kartı bulan Özbizerdik, Melis Çakır'ın kendisini aldattığını düşündü. Sinirlenen Onur Özbizerdik , Melis Çakır'a araç içerisinde kafasına, yüzüne ve burnuna yumrukla darp etmeye başladı. Melis Çakır, şoför Adil Cesur'dan aracı durdurmasını istedi. Ancak şoför Cesur durmadı. Onur Özbizerdik ise darp etmeye devam etti. Onur Özbizerdik'in Sarıyer'deki evlerine geldiklerinde ise araçtan inen Melis Çakır, bulduğu en yakın eve sığındı. Olaydan sonra Onur Özbizerdik, Melis Çakır'ın annesi Zehra Oya Kokucu'yu cep telefonuyla arayarak, “Seni geberteceğim kadın, kızını dayaktan geberttim hastanelik oldu. Git hastaneden toparla kızını. Seni de öldüreceğim göreceksin gününü…" şeklindeki sözlerle hakaret ve tehdit sarf etti." Özbizerdik'in, kendisini aldattığı düşüncesiyle Melis Çakır'ın kafasına ve yüzüne yumrukla vurarak, kemik kırığına sebebiyet verecek ve yüzde sabit eser oluşacak şekilde yaraladığı öne sürülüyor. Ayrıca Özbizerdik'in, Melis Çakır'ı araçta alıkoyarak hürriyetinden yoksun bıraktığı da ifade edildi. Adil Cesur'un da aracı durdurmayarak Özbizerdik'e yardım ederek, suça iştirak ettiği iddia edildi. İsmail Onur Özbizerdik'in, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", “Kasten yaralama", “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçlarından 6 yıldan 23 yıla kadar hapsi talep ediliyor. Özbizerdik'in, Zehra Oya Kokucu'ya karşı “Tehdit" ve “Hakaret" suçlarından ise 9 aydan 4 yıla kadar hapsi isteniyor. Şoför Adil Cesur'un ise Özbizerdik'in suçlarına iştirak ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 11 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
 

"Onur Özbizerdik hakkında yakalama kararı çıkarıldı" haberi, 26 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Onur Özbizerdik hakkında yakalama kararı çıkarıldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Onur Özbizerdik hakkında yakalama kararı çıkarıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
3. Sayfa Haberleri