Özgür Gündem'in 3 nöbetçi yayın yönetmeni tutuklandı

Özgür Gündem'in 3 nöbetçi yayın yönetmeni tutuklandı

Özgür Gündem'in 3 nöbetçi yayın yönetmeni tu... Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen ve haklarında "Terör örgütü propagandası yapmak"...

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen ve haklarında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma açılan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı.

Soruşturma kapsamında bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu, Cengiz Boysoy, İhsan Eliaçık ve Beyza Üstün Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısına ifade verdi.

İfadelerinde Özgür Gündem Gazetesi’nde gönüllü olarak, dayanışma maksadıyla bir günlük genel yayın yönetmenliği yaptıklarını söyleyen  Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.  

"SÖZ KONUSU HABERLER DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA"

Şebnem Korur Fincancı’nın savcılıktaki ifadesinde, "Söz konusu haberlerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını düşünüyorum" dediği belirtildi.

“Sembolik yayın yönetmeni değiliz, halkın haber alma hakkını savunuyoruz''

Özgür Gündem’in avukatı Özcan Kılıç, gazetenin Nöbetçi Yayın Yönetmenleri hakkında açılan soruşturmalar dolayısıyla her hafta savcılığa ifade vermeye gittiklerini söyledi. Bugün de 9 kişinin savcılık ifadeleri için Çağlayan’a gittiklerini belirten Kılıç, “Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Aziz Nesin ve Erol Önderoğlu sembolik yayın yönetmeni olmadıklarını ve ısrarla halkın haber alma hakkını savunduklarını söylediler. Fincancı, Nesin ve Önderoğlu basın ve ifade özgürlüklerini ısrarla savunarak AİHM’in bu konudaki kararlarına atıfta bulundular. Bu nedenle 3 arkadaşımız örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle TMK 7/2’den tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi'' diye konuştu.  

3 İSİM TUTUKLANDI

Mahkemeye sevk edilen Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı.

5767f64518c773669c987ec8.jpg

Nesin, kampanyanın 36. gününde 7 Haziran günü Özgür Gündem’in bir günlüğüne bir günlüğüne yayın yönetmenliğini yapmıştı.

“Cımbızla seçmişler''

İfadeye çağrılan Ahmet Nesin bianet’e yaptığı açıklamada "1978'de gazeteciliğe başladım; hem de adliye muhabiri olarak. 38 yıl sonra ben de yargılanmak için buradayım" dedi. Nesin Türkiye'de 78'den önce de gazetecilerin yargılandığını, bugün de yargılanmaya devam edildiklerini sözlerine ekledi.

Nesin Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde kendisi gibi Özgür Gündem gazetesine nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve bianet raportörü Erol Önderoğlu ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile birlikte Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Eşref Durmuş’a ifade verdi.

Savcı Durmuş, Önderoğlu’nun yanı sıra Ahmet Nesin ve Şebnem Korur Fincancı’yı terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti.

Fincancı, Nesin, Önderoğlu öğleden sonra hâkim karşısına çıktı. Duruşma sonrasında mahkeme tutuklama kararı verdi.

Kelepçelenerek götürüldüler

Mahkeme kararının ardından gazetecilik faaliyeti gerekçesiyle tutuklanan Önderoğlu ve Nesin kelepçelenerek cezaevine sevk edildiler.

kelepce.pngkelepce2.png

Ne olmuştu?

Özgür Gündem Gazetesi Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan 44 kişiden 37 kişiye “örgüt propagandası'' iddiası ile soruşturma açılmıştı. 3 Mayıs’ta başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni kampanyasına 44 kişi destek verdi. Kampanyaya katılanlar şu isimler katılmıştı. T24 yazarı ve Bağımsız Gazetecilik Platformu P24'ün kurucu başkanı Hasan Cemal , Şeyhmus Diken, Hasan Hayri Şanlı, Cengiz Baysoy, Dicle Anter, Faruk Balıkçı, Kemal Can, Jülide Kural, Ahmet Nesin, Deniz Türkali,Necmiye Alpay, Çilem Küçükkeleş, Saruhan Oluç, Ertuğrul Mavioğlu,Ahmet Abakay, Hasip Kaplan, İhsan Eliaçık, Yıldırım Türker, Murat Çelikkan, Ayşe Batumlu, Nadire Mater, Aydın Engin, Tuğrul Eryılmaz, İhsan Çaralan, Şebnem Korur Fincancı, Işın Eliçin, Uğur Karataş, Mehmet Güç, Beyza Üstün, Celalettin Can, Sebahat Tuncel, Erol Önderoğlu,Nurcan Baysal, Eşber Yağmurdereli, Ragıp Duran, Melda Onur, Celal Başlangıç, Mustafa Sönmez, Ayşe Düzkan, Uğur Güç, Faruk Eren, Kumru Başer, Nevin Erdemir ve Hakkı Boltan.

Soruşturma açılanlar

Son soruşturmayla birlikte  haklarında soruşturma başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri şunlar: Faruk Eren, Ertuğrul Mavioğlu, Ayşe Düzkan, Erol Önderoğlu,Celalettin Can, Mustafa Sönmez, Melda Onur, Fehim Işık, Celal Başlangıç, Eşber Yağmurdereli, Ragıp Duran, Nurcan Baysal,Ömer Ağın, Ahmet Abakay, İhsan Çaralan, Işın Eliçin, Murat Çelikkan, Uğur Karataş, Öncü Akgül, Ayşe Batumlu, Sebahat Tuncel, Saruhan Oluç, Nadire Mater, Beyza Üstün, Mehmet Güç,Tuğrul Eryılmaz, Faruk Balıkçı, Şeyhmus Diken, Necmiye Alpay,Jülide Kural, Yıldırım Türker, Ahmet Nesin, Kemal Can, Şebnem Korur Fincancı, Hasip Kaplan, Nevin Erdemir, Hakkı Boltan

Erdoğan'a ne olacak!

Bir günlük genel yayın yönetmenliği gerekçesiyle "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan üç gazeteci tutuklanırken, Valilere "PKK'lılara dokunmamaları için bizzat emir verdiğini" itiraf eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'nin Abdullah Öcalan'ı öven milletvekilleri ve bakanları ise yargı önüne çıkarılmıyor. İşte Erdoğan'ın o itirafı:

"Özgür Gündem'in 3 nöbetçi yayın yönetmeni tutuklandı" haberi, 20 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Özgür Gündem'in 3 nöbetçi yayın yönetmeni tutuklandı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Gündem'in 3 nöbetçi yayın yönetmeni tutuklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Otomotiv Haberleri