Özgür Özel: AKP, içinde çok sayıda FETÖ'cü olduğunu itiraf etti!

Özgür Özel: AKP, içinde çok sayıda FETÖ'cü olduğunu itiraf etti!

Özgür Özel: AKP, içinde çok sayıda FETÖ'cü o... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ortaya attığı “yedek milletvekilliği''ne ilişkin, “Bu şu anki grup içinde birçok FETÖ’cü bulunduğunun ifadesi. Bu sayının AKP’nin tek başına iktidarını...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ortaya attığı “yedek milletvekilliği''ne ilişkin, “Bu şu anki grup içinde birçok FETÖ’cü bulunduğunun ifadesi. Bu sayının AKP’nin tek başına iktidarını tehdit eden noktada olduğunu hepimiz biliyoruz, bunu Cumhurbaşkanı da tescilledi. Lider sultasının daniskası olacak bir iş'' dedi.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'e konuşan CHP’li Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Parlamentoda belediye meclislerindeki gibi her partinin kendi yedek milletvekili listesi olması faydalı olabilir; eksilme olursa bu listeden gelir, boşluk olmaz'' sözlerini değerlendirdi.

''Güvenoyu korkusu’

Özel, yedek milletvekilliğinin, “O kadar gayret ettik ama FETÖ’cüler yine az sayıda değil, partideki FETÖ’cü milletvekillerini atsak güvenoyu sınırının altına düşeceğiz. Bu yüzden yedek milletvekililiği olmalı ki, istediğimizi atıp istediğimizle devam edelim'' anlamına geldiğini söyledi.

Erdoğan’ın açıklamasının aynı zamanda AKP’lilerin “Bizde FETÖ’cü yok'' açıklamalarını da tekzip ettiğini belirten Özel, yedek milletvekilliği ile hedefin; tek karar verici kişinin sözünden çıkıldığında yerine hemen biadından ve sadakatinden şüphe duyulmayacak bir yedeğin devreye sokulması olduğunu kaydetti.

''İktidarı tehdit ediyor’

“Yedek milletvekilliği''nin şu anki grup içinde çok sayıda FETÖ’cü bulunduğunun ifadesi olduğunu söyleyen Özel, “Bu sayının AKP’nin tek başına iktidarını tehdit eden noktada olduğunu hepimiz bilimiyoruz, bunu Cumhurbaşkanı da tescilledi. Yedek milletvekilliği talebi de biadından şüphe duyduklarını değiştirme, tam olarak bir diktatörlük'' diye konuştu.

Bu uygulamayla parlamenter demokrasinin çok ciddi şekilde yara alacağını dile getiren Özel, “Böyle bir şey gelirse kabul etmeyiz. Lider sultasının daniskası olacak bir iş. Böyle bir şey olmaz. Bunu bugün fiili durumda FETÖ için söylüyor ama bilinçaltında yüzde 100 biat göstermeyeni, teknik direktörün oyuncudan memmnun olmaması gibi değişiticek bir lider öngörülüyor. Sanki Türkiye’deki insanlar iradelerini Erdoğan’a teslim etmişler gibi bir anlayış'' ifadelerini kullandı.

''Gammaz sistemi’ uyarısı

Öte yandan bu uygulamanın siyasi partilerin kendi iç barışını da tehdit edeceğine dikkat çeken Özel, “Bu, milletvekillerini genel merkeze gammazlayan, kuyusunu kazan bir sistemi getirir.

AKP zaten meseleyi gammazcılık ve ihbar noktasına getirdi. Bütün her şeyden bağımsız olarak da buna karşı çıkılmalı'' diye konuştu. AKP, bir önceki yasama döneminde TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na yedek milletvekilliği getirilmesi yönünde öneride bulunmuştu.

"Özgür Özel: AKP, içinde çok sayıda FETÖ'cü olduğunu itiraf etti!" haberi, 21 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel: AKP, içinde çok sayıda FETÖ'cü olduğunu itiraf etti! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel: AKP, içinde çok sayıda FETÖ'cü olduğunu itiraf etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Politika Haberleri