Özgür Özel bu mektubu okurken gözyaşlarını tutamadı

Özgür Özel bu mektubu okurken gözyaşlarını tutamadı

Özgür Özel bu mektubu okurken gözyaşlarını t... Cemaatçi darbe girişimi sonrasında açığa alındıktan 2 gün sonra, 20 Temmuz gecesi başına silahla ateş ederek intihar eden Manisa Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman’ın veda mektubunu, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür...

Cemaatçi darbe girişimi sonrasında açığa alındıktan 2 gün sonra, 20 Temmuz gecesi başına silahla ateş ederek intihar eden Manisa Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman’ın veda mektubunu, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Meclis'te okudu. Özel'in mektubun sonunda duygulanması dikkatlerden kaçmadı.

Kaymakam Necmi Akman ise mektubu ailesi için yazmıştı. O mektupta "Sakın Başkomutanımıza ve Hükümetimize kırgınlık gösterme, olağanüstü zamanlarda böyle şeyler olur, her şey birbirine karışır" ifadelerini kullanarak kırgınlığı olmadığını dile getirmişti.

CHP'li Özgür Özel de o mektubu Meclis kürsüsünde okudu. Necmi Akman'ı tanıtan Özgür Özel, bir resmi tören sırasında güneşte kalan öğrencileri gölgedeki protokole alıp protokolü de güneşe çeken kaymakam olarak anlattı.

Özel'in okuduğu o mektupta ise şu ifadeler yer alıyordu:

"Darbeci FETÖ/PDY terör örgütü tarafında yer aldığım gibi ne benim ne ailemin ne hiçbir akrabamın kabul edemeyeceği bir durumla karşılaştım. Babalarını o 47'sinde, annelerini 42'sinde iken kaybeden fakir bir belediye işçisinin çocukları olan 7 kardeş olarak devam ettik hayatımıza. Hayatımız sıkıntılar içinde geçse de ben okuyarak Devlet memuru olmayı başarmıştım. Yıllarca eski Türkiye'nin sıkıntılı hayatını çekmiştik ki yıllarca özlemini duyduğumuz hükümete 3 Kasım 2002 seçimleri kavuştuk. Bir Kaymakam olarak bu hükümetin başarılı olması için taşrada var gücümle çalıştım. İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala Batman Valisi iken onun Gercüş Kaymakamlığını yaptım. Sayın Cengiz Aydoğdu Artvin Valisi iken onun vali yardımcılığını yaptım. Onlar buna şahitlik edeceklerdir.

Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı o İstanbul Belediye Başkanı iken tanıdım. Ben, Kaymakam Adayı ve İstanbul Adalar Kaymakam Vekili idim. O zamandan beri kendisine hayranım ve hayranlığım devam etmektedir. Onu, sadece Türkiye'nin değil, bu coğrafyanın kurtarıcısı olarak görüyorum. Bu hükümeti de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı hükümeti olarak görüyorum. Bu düşüncem değişmemiştir. Bu vatanı, milleti, bayrağı, Başkomutanımızı, parlamentoyu ve hükümeti savunmak için ölmeye hep hazır oldum ve yine hazırım. Aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın kıymetini bilmelidir. Sevgili ailem ve akrabalarım. Lütfen üzülmeyiniz. Sizin meydanlara bu darbeyi def etmek için canla başla çalıştığınız gibi, ben de üzerime düşeni kaymakamlıkta yaptığımı düşünüyorum. Ama bertaraf edilmesi gereken bir tehlike daha varmış şimdi onu bertaraf ediyorum. Ben her zaman Başkomutanımızın, Hükümetimizin yanında oldum. Bunlara Batman-Gercüş halkının, Artvin halkının, Sakarya-Kocaali halkının, Çanakkale-Ayvacık halkının, Sivas halkının, Manisa-Ahmetli halkının hepsi olmasa bile önemli bir kısmı şehadet edecektir. Mesai arkadaşlarım, beni yakından tanıyan meslektaşlarım şehadet edeceklerdir. Bir iftira ile karşı karşıyayım, sonuçta aklanacağım belki ama izi kalacak ve ben o izle yaşayamam."

"Özgür Özel bu mektubu okurken gözyaşlarını tutamadı" haberi, 02 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel bu mektubu okurken gözyaşlarını tutamadı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel bu mektubu okurken gözyaşlarını tutamadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  2. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
  3. 13:00 Trafikte Emniyet Şeridi İhlali Artık Daha Pahalı: Ceza Miktarı Yüzde 58 Arttı!
  4. 12:57 Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor
  5. 12:53 Panathinaikos, AEK Athens Karşısında Şampiyonluk Yolunda Büyük Darbe Aldı!
  6. 12:49 Sağlıklı Atıştırmalık: Diyet Poğaçası Tarifiyle Lezzetli Alternatif!
  7. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  8. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  9. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  10. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  11. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  12. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  13. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  14. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  15. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  16. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  17. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  18. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  19. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  20. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
Politika Haberleri