Özgür Özel: Erdoğan kafayı kırmış!

Özgür Özel: Erdoğan kafayı kırmış!

Özgür Özel: Erdoğan kafayı kırmış! CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Ülkenin cumhurbaşkanının, devletin başının kırılma diye tarif ettiği şey herhalde açıkça kendisinin kafayı kırmış olmasından başka bir şey değil, ülkenin başı kafayı kırmış...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Ülkenin cumhurbaşkanının, devletin başının kırılma diye tarif ettiği şey herhalde açıkça kendisinin kafayı kırmış olmasından başka bir şey değil, ülkenin başı kafayı kırmış ve çıkıyor diyor ki ''teröristler kadar gururlu ve onurlu olmalıyız.’ Her gün kendisini tüketen, kendisini imha eden James Bond’un çantası gibi bu Cumhurbaşkanı kendini birkaç ay içinde birkaç yıl içinde imha edecektir'' dedi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Her akşam iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkenin birliğine bütünlüğüne değil ayrıştırmaya, ötekileştirmeye vurgu yapan sözler söyledi'' dedi.

“AÇIKÇA KENDİSİNİN KAFAYI KIRMIŞ OLMASINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL''

Cumhurbaşkanı’nın dün akşam yaptığı açıklamalara işaret eden Özel, şöyle devam etti:

“Dün akşam iftar yemeğinde öyle şeyler söyledi ki buna bir yanıt vermemek mümkün değil.

Aynen şöyle söylüyor, ''asla teröre taviz vermeyiz, teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesinizki bu ülkede büyük bir kırılma olur.’

Ülkenin cumhurbaşkanı, devletin başı bunları söyledikten sonra yani ülkenin Cumhurbaşkanının devletin başının kırılma diye tarif ettiği şey herhalde açıkça kendisinin kafayı kırmış olmasından başka bir şey değil, ülkenin başı kafayı kırmış ve çıkıyor diyor ki teröristler kadar gururlu ve onurlu olmalıyız.

O bunları söyledikten saatler sonra bir yerde 6 şehidimiz var, bir yerde iki şehidimiz var ve devletin başı kendi seviyesini ve ülkedeki insanların hitap ettiği bu ülkenin vatandaşlarının seviyesini teröristlerin seviyesine göre ölçekleyen, ona göre kalibre eden ona göre ayarlayan ve kendi onur ve gurur seviyemizi onların en az seviyesine kadar çıkarmamız gerektiğini söyleyen saçma sapan bir açıklamada bulunuyor.

“AHMET KAYA ŞARKISI GİBİ''

Açıklamasının bütünü okuduğunuzda bir Ahmet Kaya şarkısı gibi, nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça. Bu dili kınıyoruz. Cumhurbaşkanının bu sözlerini hızla düzeltmesi gerekiyor.

Türk Ceza Kanununa göre terörü ve teröristi övmek suçtur. Bu konuda nöbetçi panter gibi bekleyen bazı savcıların her sözden bir suç çıkarıp bir fezleke düzenleyip yollamaya çalışan savcıların bu konuda ne yapacağını gerçekten merak ediyoruz.

Cumhurbaşkanının teröristlere verdiği bu manevi destekten daha büyük bir manevi destek olabilir mi?

“JAMES BOND’UN ÇANTASI GİBİ''

Her gün gündem olmak istiyor. Onun peşine kimse takılmıyor artık. Her gün kendisini tüketen kendisini imha eden James Bond’un çantası gibi bu cumhurbaşkanı kendini birkaç ay içinde birkaç yıl içinde imha edecektir. Her dakika kendisini yiyiyor, etrafına sarıyor, kimseyi bulmasa kendi kendine bir polemik alanı yaratmaya çalışıyor ama bu kadarı da fazla artık.

Gündemi değiştireceğiz diye herkes benim söylediğim şeyleri konuşsun diye bunu yapan cumhurbaşkanına sormak isteriz, onurlu bir terörist olmak için kaç tane eylem yapmak gerekiyor, kaç insanı katledince cumhurbaşkanlığı makamının onur ve gurur madalyasına layık oluyorsunuz.''

İNGİLTERE’NİN AB KARARI

İngiltere’nin AB kararına ilişkin soruya da Özel, şu yanıtı verdi:

“İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının etkilerini zaman içinde göreceğiz. İki tane ana tez var.

İngiltere’deki referandum Avrupa’da kimleri hareketlendirdi. Avrupa Birliği karşıtı, muhafazakar, aşırı milliyetçi hatta faşist partiler ''evet bizde çıkmalıyız, Avrupa Birliği olmamalı’ dedi.

Türkiye’de de bu sözün bir benzerini gerekirse referandum yaparız, AB ile ilişkiler tıkanırsa halka sorar bu işi bitiririz diyen de Sayın Cumhurbaşkanı’ydı.

Tahmin ediyoruz AKP ve saray da bu referandumun ''hayır’ çıkmasının AB’nin sonu Türkiye’nin de AB’den daha da uzaklaşması olarak yorumlayacaklardır.

Bir referandum yapılacaksa doğru referandum şudur; Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini bir kağıda yazarız, biz o kampanyada ''evet’i savunuruz. ''Hayır’ı da çıksın meydan meydan anlatsın.''

İşte Özgür Özel'in değerlendirdiği Erdoğan'ın konuşması:

"Özgür Özel: Erdoğan kafayı kırmış!" haberi, 24 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel: Erdoğan kafayı kırmış! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel: Erdoğan kafayı kırmış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  2. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  3. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  4. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  5. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  6. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  7. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  8. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  9. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  10. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  11. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  12. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  13. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  14. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  15. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  16. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  17. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  18. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  19. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  20. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
Politika Haberleri