Papa: Çok katıyız, değişik fikirlere anlayışlı olmalıyız

Papa: Çok katıyız, değişik fikirlere anlayışlı olmalıyız

Papa: Çok katıyız, değişik fikirlere anlayış... Papa, 1 milyar 300 milyon inanana ulaştırılması için dünya genelindeki tüm episkoposluklara gönderilmek üzere 9 bölüm ve 264 sayfadan oluşan, Kilise’nin aileye karşı tutumunu irdeleyen bir tamim yayımladı. Ruhani lider, “Amoris...

Papa, 1 milyar 300 milyon inanana ulaştırılması için dünya genelindeki tüm episkoposluklara gönderilmek üzere 9 bölüm ve 264 sayfadan oluşan, Kilise’nin aileye karşı tutumunu irdeleyen bir tamim yayımladı. 

Ruhani lider, “Amoris Laetitia (Aşk Sevinci)'' adlı genelgesinde, kendisini eleştirmesi gereken Katolik Kilisesi’nin, aile konularında bugüne kadar takındığı tutumu “katı'' olarak niteledi.

Katolik Kilisesi’nde yenilikçi bir turum izlemeyi sürdüren Papa Francesco, boşandıktan sonra yeniden evlenmişlere ve evlilik dışı birlikte yaşayan çiftlere yönelik Kilise’nin tavrını doktrinsel olarak değiştirmese de bunu yumuşatan ifadeler kullandı, eşcinsellerin dışlanmaması gerektiğini belirtti.

Papa, Katolik din adamlarından, bu kişilere daha yakın olmalarını isterken, bir din adamının görevinin, kendileri gibi düşünmeyenleri taşlamak ve ayıplamak olmaması gerektiğini ifade etti. 

“AFFEDİLMEZ BİR GÜNAH İÇİNDE DEĞİLLER''
Son iki yılda iki kez “aile'' temasıyla toplanan Sinod’da (Kilise Meclisi) reformcular ve muhafazakarları karşı karşıya getiren birçok konu başlığını ele alan Papa, koyu Katolik görüşte “günahkar'' olarak nitelenen ve dışlanan boşanmış ve yeniden evlenmişlere yeniden “komünyon'' verilebileceğini belirtti.
Bu kişilerin aforoz edilmemiş olduğunu kaydeden Papa, evlilik dışı birliktelik yaşayanlara karşı ise yapıcı bir yol izlenmesi ve onların durumunun sabır ve sükunet içinde memnuniyetle karşılanması gerektiğini ifade etti. 
Papa bu durumda olanların “affedilmez bir günah'' içinde olmadıklarını, kimsenin sonsuza kadar cezalandırılamayacağını da vurguladı.

CİNSELLİK TANRI’NIN MUHTEŞEM HEDİYESİDİR''
79 yaşındaki ruhani lider, “aşkın erotik boyutu'' başlıklı bir bölümde ise, seksin kötü bir şey olmadığını, bunun, evli çiftler için Tanrı’nın muhteşem bir hediyesi olduğunu belirtti.

Bireycilikten kaynaklı nüfus azalmasını eleştiren Papa, bunun, doğum karşıtlığı zihniyete sahip olmak ve üreme sağlığına ilişkin küresel politikaların zorunlu bir sonucu olduğunu da kaydetti.

“EŞCİNSEL EVLİLİKLER TANRI’NIN AİLE DÜZENİNDEN UZAK''
Eşcinsellere yönelik “temkinli'' bir dil kullanan Arjantinli lider, aynı cinsten kişilerin evliliğinin, evlilik sayılamayacağını, bunun Tanrı’nın belirlediği aile düzeninden çok uzak olduğunu ifade etti.

Öte yandan, ailelerinde eşcinsel bireyler olanlara sempatiyle yaklaştığını da ekleyen Papa, aile bireyleri için bu durumun kolay olmadığını, Katolik Kilisesi’nin ise eşcinsellere karşı ayrımcılıktan kaçınması ve onların onuruna saygı duyması gerektiğini de kaydetti.

ÇOCUKLARA VE GENÇLERE CİNSELLİK EĞİTİMİ
Genelgede, çocukların eğitimine ilişkin bir bölüm de yer alırken, özellikle cinsellik ile ilgili olan ifadeler dikkat çekiyor. 

Çocuklara ve genç erişkinlere cinsellik eğitimi verilmesi ve bunun pozitif ve temkinli bir yöntemle olması gerektiğine dikkat çeken ruhani lider, eğitim sistemlerinin bunu ne kadar uygulayabildiğini de sorguladı.

Bu arada Papa söz konusu tamimde, Kilise’nin ötenazi, kürtaj ve doğum kontrolü karşıtı tutumunu da sürdürdü.
 

"Papa: Çok katıyız, değişik fikirlere anlayışlı olmalıyız" haberi, 08 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Papa: Çok katıyız, değişik fikirlere anlayışlı olmalıyız haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Papa: Çok katıyız, değişik fikirlere anlayışlı olmalıyız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  2. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  3. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  4. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  5. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  6. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  7. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  8. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  9. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  10. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
  11. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  12. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  13. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  14. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  15. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  16. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  17. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  18. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  19. 00:02 Çok popüler bir Türk helva markasının ürünlerinin toplatılması kararı alındı!
  20. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
Dünya Haberleri