Papa günah çıkardı: Din devleti iyi değil

Papa günah çıkardı: Din devleti iyi değil

Papa günah çıkardı: Din devleti iyi değil Katolik Kilisesi lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Avrupa’yı ileriye doğru götürecek liderlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.BBC Türkçe’nin haberine göre Papa ayrıca, din devletlerinin sonunun kötü olduğunu,...

Katolik Kilisesi lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Avrupa’yı ileriye doğru götürecek liderlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre Papa ayrıca, din devletlerinin sonunun kötü olduğunu, laik devletin din devletlerinden daha iyi bir yapı olduğunu da sözlerine ekledi.

 ''AVRUPADAKİ SAVAŞ KARŞITLIĞI SAMİMİ DEĞİL’

Belçika’da yayımlanan Katolik “Tertio'' dergisine konuşan Papa Francesco, bugün Avrupa’da görülen savaş karşıtlığının samimi olmadığını savundu.

Dünya savaşlarının ardından “Savaşa hayır'' sloganı etrafında Avrupa siyasetinde etkin bir rol oynamaya başlayan siyasi anlayışla ilgili bir soru üzerine Papa Francesco, politikalarını bu anlayış etrafına kuran eski liderlerin samimi davrandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Avrupa, geçmişte ''Savaşa hayır!’ sözünü samimi olarak söylemişti. (Eski Fransa Başbakanı Robert) Schumann, (İtalya’nın ilk başbakanı Alcide) De Gasperi, (Eski Batı Almanya Başbakanı Konrad) Adenauer bunu samimiyetle söylemişti. Fakat sonrasında… Bugün lider kalmadı; Avrupa’nın liderlere ihtiyacı var, ileri doğru adım atacak liderlere…''

Papa, “Dilimiz ''Savaşa hayır’ derken bir yandan da silah üretip satıyoruz, hem de birbiriyle savaşan taraflara satıyoruz'' diye konuştu.

“Bütçe sorunu yaşayan devletlerin bütçelerini denkleştirmek için savaşa girdiğini'' öne süren ekonomi teorilerinden bahseden Papa, “Zenginlik sağlamak için en kolay yollardan biri. Fakat bedeli çok ağır: Kan!'' eleştirisinde bulundu.

Papa Francesco, terörün din bağlantısıyla ilgili bir soruya yanıt verirken de “Hiçbir din savaş ilan etmez. Bunu ancak bazı deformasyonlar yapabilir. Tüm dinlerde köktenci gruplar vardır. Hepsinde. Bizimkinde de. Ancak bunlar, kendi dinlerini deforme eden, kendi dinlerine hastalık yayan küçük gruplar'' diye konuştu.

 ''DİN DEVLETLERİNİN SONU KÖTÜ OLUR’

Derginin, Belçika’da dinin kamusal hayattan çıkarılmasıyla ilgili bir sorusuna Papa’nın cevabı ise şöyle oldu:

“Bir sağlıklı laiklik vardır, örneğin devletin laikliği. Genel olarak, devletlerin laik olması iyi bir şeydir, inanç üzerine kurulu olmasından daha iyidir çünkü dini devletlerin sonu kötü olur. Ancak laiklik ile laisizm arasında fark var. Laisizm fizik ötesine kapıları kapar… Ancak fizik ötesine açık olmak insanın özünde vardır.''

 ''MEDYA YALAN HABERDEN KAÇINMALI’ 

Papa, medyanın toplumsal rolü konusundaki bir soruyu da yanıtladı ve iletişim kurumlarının “toplumun inşasında'' önemli bir yeri olduğunu ancak kamuoyunu yanlış yönlendirecek dezenformasyondan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Katoliklerin ruhani lideri bu konuda, “Herhangi bir durum karşısında gerçeğin yalnızca bir kısmını söyleyip diğer kısmını söylememek dezenformasyondur. Dezenformasyon muhtemelen bir basın organının yapabileceği en büyük kötülüktür'' diye konuştu. 

"Papa günah çıkardı: Din devleti iyi değil" haberi, 07 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Papa günah çıkardı: Din devleti iyi değil haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Papa günah çıkardı: Din devleti iyi değil 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  2. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  3. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  4. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  5. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  6. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  7. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  8. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  9. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  10. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  11. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  12. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  13. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  14. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  15. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  16. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  17. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  18. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  19. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  20. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
Dünya Haberleri