'Paralel Yapı' davasına Davutoğlu da müdahil oluyor

'Paralel Yapı' davasına Davutoğlu da müdahil oluyor

'Paralel Yapı' davasına Davutoğlu da müdahil... Mersin merkezli 19 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından haklarında dava açılan 70 sanığın yargılandığı davaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da müdahil olmak...

Mersin merkezli 19 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından haklarında dava açılan 70 sanığın yargılandığı davaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da müdahil olmak için başvuru yaptığı öğrenildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın müşteki avukatlarından Murat Altındere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun, avukatı aracılığıyla dosyaya müdahillik dilekçesi ve vekaletname sunduğunu söyledi.

Sanıklara yönelik "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini devirmeye teşebbüs etme" gibi önemli suçlamaların olduğunu hatırlatan Altındere, "Sayın Başbakanımız, dosyayı yakından takip etmek için davaya müdahil olmak için başvuru yaptı. Sanıklar hakkındaki suçlamalar göz önüne alındığında, Sayın Başbakanımızın müdahil olaması normal bir süreç" dedi.

FETÖ/PDY DAVASI

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl 2 Eylül'de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasının duruşmaları, salonun fiziksel koşullarının yetersizliği nedeniyle 5 güne bölünmüştü. 3 Eylül'de görülen duruşmada, tutuklu yargılanan eski Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, emniyet personeli Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı hakkında tahliye kararı verilmişti.

Mahkeme heyeti, 13 Ekim 2015'te görülen duruşmada yayın yasağı kararı almış, 14, 15 ve16 Ekim'deki duruşmalarda sanıklardan sadece 2'si ifade vermiş, aralarında gazeteciMehmet Baransu'nun da olduğu diğer sanıklar delilleri gördükten sonra daha geniş savunma yapmak için zaman isteyince duruşma 13 Ocak 2016'ya ertelenmişti.

Başka bir dosyanın da buna dahil edilmesiyle sanık sayısının 66'dan 70'e yükseldiği dava bu tarihte yeniden devam etmiş, sanık avukatlarıyla mahkeme heyeti arasındaki usul tartışmalarıyla geçen duruşmaların ardından 18 Ocak'ta 2 sanık daha ifade vermiş, 19 Ocak'ta da müştekilerin ifadelerinin alınmasına başlanmıştı.

Mahkeme, 8 Şubat'taki duruşmada da savcının 18 sanık hakkındaki tutuklama istemini ve sanık avukatlarının, müvekkilleri hakkındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılması talebini reddederek duruşmayı 16 Mayıs'a ertelemişti.

"'Paralel Yapı' davasına Davutoğlu da müdahil oluyor" haberi, 09 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Paralel Yapı' davasına Davutoğlu da müdahil oluyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Paralel Yapı' davasına Davutoğlu da müdahil oluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  2. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  3. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  4. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  5. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  6. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  7. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  8. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  9. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  10. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  11. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  12. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  13. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  14. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  15. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  16. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  17. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  18. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  19. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  20. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
Politika Haberleri