PKK'dan Aydın Doğan'a tepki!

PKK'dan Aydın Doğan'a tepki!

PKK'dan Aydın Doğan'a tepki! PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, MED NÛÇE TV’de yayınlanan Politik Alan programına katıldı. Duran Kalkan, Lice’de başlatılan askeri operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Öte yandan basının sansürüne ve özellikle...

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, MED NÛÇE TV’de yayınlanan Politik Alan programına katıldı. 

Duran Kalkan, Lice’de başlatılan askeri operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Öte yandan basının sansürüne ve özellikle de Aydın Doğan'a tepki gösterdi.

ANF’nin aktardığı açıklamalardan ilgili bölüm şöyle:

''AMAÇ HALK TABANINI YOK ETMEK’ 

“''Çöktürme Eylem Planı’ denen, IŞİD’in 15 Eylül 2014’de Kobanê saldırısı ile başlayan süreci doğru anlayıp doğru değerlendirmek gerekiyor. Bu plan ve sürecin içerisinde, demokratik-devrimci güçleri ezmek ve yok etmek var. Bunun yöntemini doğru anlamak önemlidir. Yöntemi doğrudan demokratik-devrimci güçlere saldırarak, onları ezmeyi ve yok etmeyi öngörmüyor. Tersine onun toplumsal tabanını, yurtsever demokratik kitle tabanını ezerek, dağıtarak, imha ederek; onları toplum tabanından yoksun kılıp yenilgiye uğratmayı öngörüyor. Bu bir kontrgerilla yöntemidir. Bu bir özel savaş yöntemidir.

“Kontrgerilla dilinde buna “balığı tutmak için suyu kurutma'' diyorlar. Yani gerilla ve devrimci-demokratik hareketleri yok etmek için halk tabanını yok etmektir. Sri Lanka’nın Tamil saldırısının esası da budur. Orada da toplumsal tabana saldırdılar. Gerillayı toplum tabanından yoksun bırakarak darbelemeyi öngördüler. Şimdi Erdoğan yönetiminin Kürdistan’da yürüttüğü saldırının esası budur. Çöktürme eylem planı budur.

“Halkı hedefliyorlar. Bizim demokratik ulus olarak tanımladığımız, yurtsever demokratik kitle denilen, kendini yeni bir demokratik toplum olarak örgütleyen kesimi yok etmek istiyorlar.

“Şunu iyi anlamak gerekir: Cizre, Sur, Yüksekova, Şırnak ve Nusaybin direniş olduğu için yakılıp yıkılmadı. Direniş bu yakıp yıkmayı azalttı, birkaç şehre indirdi. Plan ve projelerine göre daha fazlaydı. Kürt demokratik ulusuna taban teşkil eden, demokratik toplum haline gelen bütün mahalleri, kentleri, semtleri, kasabaları yok etmeyi, o toplumu Türkiye ve dünyanın dört bir yanına dağıtarak asimile etmeyi; böylece Kürt varlığını yok etmeyi, Kürt soykırımını gerçekleştirmeyi hedefliyorlardı.

“Operasyonun hedeflediği kırsal alanda 1993-94’lerde büyük oranda tasfiye edilmiş de olsa hala bir köylülük var. Şimdi kalanları da yok etmek istiyorlar.

''SUR’DAN DÖNENLER KÖYLERE OLMUŞ’ 

“Köylere geri dönenler olmuş, özellikle Sur’dan dönenler olmuş. Daha önce de ateşkes süreçlerinde, geri dönüş çağrılarına uyarak dönenler, kendi köy ve yurtlarını yeniden imar edip yerleşmek isteyen bir topluluk oluşmuş. Şimdi onları da imha etmek istiyorlar.

“Hedefleri Kürt toplumsal yapısını dağıtmaktır. Bunun için halka dönük vahşi saldırılar yürütüyorlar. Halkı savunduğu ölçüde devrimci-demokratik güçlere saldırıyor. Öz savunma güçlerine bunun için saldırdı. Halkı savunuyorlardı, katliamcıları öz yönetim alanlarına sokmuyorlardı. Mesela YDGH ve YPS’ye bunun için saldırdılar.

''ERDOĞAN’IN HER GÜNÜ KATLİAM VE HAKARET DOLUDUR’ 

“Şimdi bahar oldu, gerilla harekete geçti. Gerilla toplumu savunan bir güç haline gelmeden, toplumu ezmek istiyorlar. Bu konuda AKP yönetimin yürüttüğü mevcut politika özel savaş ve soykırımda en ileri düzeye gitmeyi hedefliyor. En vahşi, en gaddar, en alçak katliam yöntemlerini uygulamayı ifade ediyor. Hiç kimse Kürtlere ve Türkiye toplumuna Erdoğan’ın yaptığı kadar zulüm yapmadı. Her günü katliam ve hakaret doludur.

“ORDUNUN TÜMÜNÜ HAREKETE GEÇİRİYOR'' 

“Biz şimdi savaşmaya başlamadık, PKK 40 yıldır var. 35 yıldır savaşıyor. Büyük bir savaş deneyimi var. Şimdiye kadar toplumu bu kadar yerinden eden bir durum yaşandı mı? 93-94 sürecinde Çiller-Ağar-Güreş çete ekibinin kırsal alanlarda bazı köylere dönük böyle pratikleri oldu. Şimdi Erdoğan bunu bütün şehirlerde uygulamak istiyor. Genelleştiriyor, en vahşi yöntemler ile yapıyor. Ordunun tümünü harekete geçiriyor.

AYDIN DOĞAN’A TEPKİ

“Psikolojik savaş en ileri düzeydedir. Gerçeklerin topluma ulaşmasını engellemek için, özellikle de Türkiye ve Dünya kamuoyuna yansımasını engellemek için her türlü tedbiri alıyor. Doğan Grubu’na da yazıklar olsun. Yarın faşizm yıkılacak, o zaman Doğan Grubu Türkiye toplumunun yüzüne nasıl bakacak? Aydın Doğan, AB’nin aldığı kararı eleştireceğine Avrupa ile ters düşen Erdoğan yönetimini biraz eleştirseydi. O zaman Aydın ismine layık olurdu.

“Onun dışında özgürce haber yapmaya çalışan birkaç tane basın kuruluşu kalmış. Onları da tutukluyorlar. Özgür Gündem ve Cumhuriyet’in yazarlarını ve çalışanlarını tutukluyorlar."

"PKK'dan Aydın Doğan'a tepki!" haberi, 28 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan PKK'dan Aydın Doğan'a tepki! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. PKK'dan Aydın Doğan'a tepki! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:22 AK Parti'den sosyal medya uyarısı: Paylaşım yaparken dikkatli olun
  2. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  3. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
  4. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  5. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  6. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  7. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  8. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  9. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  10. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  11. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  12. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  13. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  14. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  15. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
  16. 08:07 Fehmi Koru: AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese
  17. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı
  18. 02:59 Para transferi açıklamasındaki not MASAK’ı harekete geçirdi
  19. 02:57 Haiti'de çete şiddeti: İlk 3 ayda 2 bin 500 kişi öldürüldü
  20. 02:55 BMGK'de yapılan Kosova oturumunda gergin dakikalar yaşandı
Gündem Haberleri