'Proje okul yerine dağı taşı imam-hatip yapacaklar'

'Proje okul yerine dağı taşı imam-hatip yapacaklar'

'Proje okul yerine dağı taşı imam-hatip yapa... Kabataş Erkek Lisesi Müdür yardımcısının “ bütün okullarımızın  imam-hatip olma zamanı geldi'' sözlerinin  bu güne kadar tekzip edilmemesi üzerine konuyu  gündemine taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet...

Kabataş Erkek Lisesi Müdür yardımcısının “ bütün okullarımızın  imam-hatip olma zamanı geldi'' sözlerinin  bu güne kadar tekzip edilmemesi üzerine konuyu  gündemine taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemi ile bir soru önergesi verdi.

Laikliğin her gün ihlal edilmesinin anayasal suç olmasına karşın, hükumet , bu tür insanları, cezalandırmak yerine “proje okullarına'' yönetici yapmaktadır dedi.

TÜM, TBMM ''ye verdiği soru önergesinde şu görüşlere yer verdi.

“Türkiye’nin en köklü okullarından birine “Proje Okul'' kapsamında atanan Kabataş Erkek Lisesi Müdür Yardımcısının bir dernek toplantısında yapmış olduğu konuşmada ifade ettiği “bütün okullarımızın imam hatip lisesi gibi olması zamanı geldi'' sözleri basına yansımış ,bu konuşma bu güne kadar , gerek  adı geçen konuşmacı tarafından gerekse hükümet yetkilileri tarafından  bu güne kadar tekzip edilmemiştir.

Bu bilgiler ışığında ;

1)“Proje Okul'' uygulaması ile sadece Bakan onayı ile okullara müdür atanması devlet kademesinin her mekanizmasında olması gereken “liyakat'' prensibini ihlal Etmiyor mu?

2) İsimleri ayrı ayrı belirtilmek üzere “Proje Okul'' kapsamında hangi şartları esas alarak okullara müdür ataması yaptınız?

3) Kabataş Erkek Lisesi Müdür yardımcısının “bütün okullarımızın imam hatip lisesi gibi olması zamanı geldi'' sözleri “laiklik ilkesi “ile çelişmiyor mu?

4) Anayasamızın laiklik ilkesi ile bağdaşmayan bu sözler ile ilgili , Kabataş Erkek Lisesi Müdürü hakkında  herhangi bir hukuki işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonucu ne olmuştur? Herhangi bir hukuki işlem başlatılmamışsa “laiklik'' ilkesi ile hareket etmesi gereken,  Bakanlığınızın  gerekçesi nedir?

5) “Çağdaş uygarlık seviyesine'' ulaşmayı amaçlayan ülkemizde eğitim vermek üzere görevlendirilen okul yöneticisi, kime ve neye güvenerek “Elhamdülillah dağı taşı İmam Hatip Lisesi dolduracağız!'' ifadesini kullanmıştır? Bu suç değil midir?

6) Liyakatleri gereği girdikleri sınavları derece ile kazanarak, atamaları yapılan nitelikli-modern fikirli öğretmenleri  görevden alarak , yerlerine  “Modern Hayata Muhalefet etmenin Yolları'' başlıklı bir makale yayınlayan , Yandaş okul yöneticilerinin, “proje okul'' kapsamında  okullara yönetici olarak atanmasını nasıl açıklayacaksınız?

7) Çağdaş Uygarlık düzeyini atamasını yaptığınız Modern hayata muhalefet eden bu öğretmenlerle yakalamayı düşünüyor musunuz?''

"'Proje okul yerine dağı taşı imam-hatip yapacaklar'" haberi, 14 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Proje okul yerine dağı taşı imam-hatip yapacaklar' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Proje okul yerine dağı taşı imam-hatip yapacaklar' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  2. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  3. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  4. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  5. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  6. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  7. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  8. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  9. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  10. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  11. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  12. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  13. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  14. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  15. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  16. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  17. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  18. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  19. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  20. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
Politika Haberleri