'Putin-Erdoğan-Esad zirvesi 20 Eylül'de!'

'Putin-Erdoğan-Esad zirvesi 20 Eylül'de!'

'Putin-Erdoğan-Esad zirvesi 20 Eylül'de!' Fransız Le Figaro gazetesinin haberine göre, “Son haftalarda, Türk ve Suriye gizli servisleri arasında iki gizli görüşme oldu. Üçüncüsü Rusya’nın ev sahipliğinde Moskova’da planlanıyor. Hatta bazı kaynaklar 20 Eylül’de...

Fransız Le Figaro gazetesinin haberine göre, “Son haftalarda, Türk ve Suriye gizli servisleri arasında iki gizli görüşme oldu. Üçüncüsü Rusya’nın ev sahipliğinde Moskova’da planlanıyor. Hatta bazı kaynaklar 20 Eylül’de Putin-Erdoğan-Esat zirvesinden söz ediyor. Kürt projesinin yıkılmasının yanısıra başka konuların da bu zirvede ele alınması bekleniyor. Rusya’nın baskısıyla Türkiye, Esat’ın politik geçiş döneminde kalmasını kabul etti'' iddialarına yer verildi.

Gazetenin Ortadoğu muhabiri George Malbreunot imzasıyla yayınlanan haberde “Kürt projesini kırmak için anlaşma yapıldığı'' ifade edilirken, “Son haftalarda, Türk ve Suriye gizli servisleri arasında iki gizli görüşme oldu. Üçüncüsü Rusya’nın ev sahipliğinde Moskova’da planlanıyor. Hatta bazı kaynaklar 20 Eylül’de Putin-Erdoğan-Esat zirvesinden söz ediyor. Kürt projesinin yıkılmasının yanısıra başka konuların da bu zirvede ele alınması bekleniyor. Rusya’nın baskısıyla Türkiye, “Esad’ın politik geçiş döneminde kalmasını'' kabul etti. Suriye’nin kuzeyinde bir tampon bölge oluşturmak için yeni bir Özgür Suriye Ordusu oluşturulacak. Bir BM yetkilisi ve bir muhalif kaynak, ''Türkiye’nin Esad karşıtı muhalifler lehine, war-room’u kapatacağını’ söyledi. Bu da muhaliflere yardımın azalacağına işaret ediyor.'' deniliyor.

Türkler ve Ruslar Halep üzerine anlaşamadılar

Haberin devamında ise şu bilgiler mevcut: Bir BM’li diplomatın Halep’in kaderi üzerinde henüz Türkler ve Ruslar’ın anlaşma sağlayamadığını belirtiyor ve “Anladık ki, Türkler ve Ruslar iki ayrı senaryo üzerinde henüz anlaşmış değiller: Halep’in kontrolünün Türklerin destekledikleri güçlerin eline verilmesi ya da Suriye rejimine statükoyu sağlayacak bir devir…'' sözlerine atıfta bulunuluyor. “Suriye’de savaş meydanında ise, rejim ordusu, Pazar günü ülkenin ikinci büyük kenti Halep’te, askeri bir okulu ele geçirerek ilerledi ve buradaki varlığını daha da güçlendirdi'' ifadeleri kullanıldı.

Kürtler çok ileri gittiler ve sonuçta hataya düştüler

Gazete, Suriye’nin kuzeyinde federasyon isteyen ve Fırat’ın batısına geçmeye kalkan PYD’nin büyük taktik hata yaptığını da belirterek, şu bilgileri aktardı:

“Kürt milislerinin en radikal kanadı, Türkiye’ye doğru ilerleyerek Ankara ve Moskova’nın yakınlaşmasına neden oldu. Ve bu gidiş, Kuzey Suriye’de kartların yeniden dağıtılacağını gösteriyor. Türk güçleri bölgede Suriyeli muhalif güçleri destekleyerek 24 Ağustos’ta başlayan operasyonun ilk günlerinden bu yana açıkladığı ''tampon bölgeyi’ kurmak istiyor. PYD ve Kürtler bu yeni oluşumun en büyük kaybedeni. Bir Fransız diplomat YPG’nin taktiğini çok sert eleştirerek, ''YPG gerçekçi davranmıyor. Çok ileri gittiler. Ve sonuçta hataya düştüler’ diyor. Fırat Nehri’ni geçerek Menbic’i ele geçirme girişimi ile Kürt milisler Ankara’nın ve bu konuda onlara söz veren müttefikleri Amerika’nın kırmızı çizgisini aştılar. Altı ayı aşkın süredir, Amerika’nın 400’ü aşan askeri danışmanının desteğini alan Kürtler güçlendiklerini hissetti. Fırat’ı geçmeye çalışmak ve federasyon çağrısı yapmak. Kısa vadede, kendilerinden Fırat’ın doğusuna çekilmesini isteyen Washington tarafından bir kez daha ihanete uğradıklarını düşünenler olsa da, Suriyeli Kürt savaşçıların kaderi hala Amerikalı müttefiklerine bağlı.''

Es Sefir de aynı tarihi vermişti!

Geçtiğimiz hafta, Lübnan'da yayınlanan Es Sefir'de yer alan habere göre, Erdoğan-Esad zirvesinin, 18-22 Eylül günleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova’da yapılmasının planlandığı öne sürülen haberde, görüşmenin hazırlıklarının 9 Ağustos'ta St Petersburg'da Erdoğan ile Putin arasındaki uzlaşma görüşmelerinde başladığı iddia edildi.

Haberde, 9 Ağustos’ta Erdoğan-Putin zirvesi sırasında, aralarında Suriye İsihbarat ajansı Muhaberat'tan üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu bir Suriye heyetinin de,Petersburg’ta olduğu vurgulandı.

Haberde, Suriye heyetinde askeri istihbarat bölümü başkanı ile üst düzey bir yetkili, hava kuvvetleri istihbarat yetkililerinden oluşan bir grup, istihbarat daire başkanı yardımcısı ile Ulusal Güvenlik Konseyi başkanı Tümgeneral Ali Mamluk'un yer aldıkları dile getirildi.

"'Putin-Erdoğan-Esad zirvesi 20 Eylül'de!'" haberi, 06 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan 'Putin-Erdoğan-Esad zirvesi 20 Eylül'de!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Putin-Erdoğan-Esad zirvesi 20 Eylül'de!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  2. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  3. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  4. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  5. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  6. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  7. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  8. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  9. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  10. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  11. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  12. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  13. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  14. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  15. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  16. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  17. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  18. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  19. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  20. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
Dünya Haberleri