Rahminde sargı bezi unutulan genç anne yaşamını yitirdi

Rahminde sargı bezi unutulan genç anne yaşamını yitirdi

Rahminde sargı bezi unutulan genç anne yaşam... Buca'da oturan Harika Kanık, çocukluk aşkı olan özel güvenlik görevlisi 26 yaşındaki Figani Kanık'la 2 yıl önce evlendi. Çiftin mutluluğu Harika Kanık'ın hamile kalıp geçen nisan ayında özel bir hastanede doğum yapmasıyla...

Buca'da oturan Harika Kanık, çocukluk aşkı olan özel güvenlik görevlisi 26 yaşındaki Figani Kanık'la 2 yıl önce evlendi. Çiftin mutluluğu Harika Kanık'ın hamile kalıp geçen nisan ayında özel bir hastanede doğum yapmasıyla daha da arttı. Ancak, sezaryenle gerçekleşen doğumun ardından annelik heyecanı yaşayan Harika'nın karnındaki ağrılar ve halsizliği bir türlü geçmedi. Birkaç kez gittiği doğumu yaptıran kadın doğum uzmanı  Ü.Ç., iddiaya göre ağrıların sezaryenden kaynaklandığını söyleyip, ağrı kesici almasını önerdi ve evine gönderdi.

Rahatsızlıktan kurtulmak için çare arayan Harika Kanık'ın ağrısına teşhis konulamadı. 6 ay boyunca ağrıları daha da artan ve durumu kötüleşen Harika Kanık, doğumu yaptıran doktor Ü.Ç. tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Burada tedaviye alınan Harika Kanık'ın kanında yüksek oranda iltihap çıktı. İltihabın, ilaçla tedavi yöntemlerine rağmen azalmaması üzerine Harika Kanık'ın ameliyata alınmasıyla gerçek anlaşıldı. Özel hastanede doğumu gerçekleştiren Ü.Ç.'nin, Harika Kanık'nın rahminde sargı bezini unuttuğu, bunun zaman içerisinde rahim duvarına yapışmasıyla oranın parçası gibi algılandığı ve vücutta iltihaplanmaya neden olduğu belirlendi.

Bir saat sürmesi öngörülen ameliyat 6 saat sürdü. Farklı bölümlerde uzmanlaşmış cerrahların da çağırıldığı ameliyatta, Harika Kanık'ın rahminin tamamı ile idrar kesesinin bir bölümü alındı. Operasyondan sonra yoğun bakım ünitesinde uyutulan Harika Kanık, vücuduna yayılan iltihabın organlarında yarattığı tahribat nedeniyle 8 gün sonra, geçen 23 Ekim'de vefat etti.

'KIZINI EMZİREMEZ HALE GELMİŞTİ'

Harika Kanık'ın ölümüyle yıkılan eşi Figani Kanık ve diğer yakınları, yaşananlara isyan etti. Aile adına avukatları, başta doğumu yaptıran doktor olmak üzere sorumluluğu bulunan kurum ve kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu ve tazminat davası açtı. Harika Kanık'ın dünyaya getirdiği ve 'Seher' ismini verdiği kızına, üzücü olayın ardından 'Harika' adı da konuldu. Annesiz kaldığından habersiz 7 aylık kızını kucağına alan Figani Kanık şöyle dedi:

"Bu olayın sorumluları ceza almalı. Buradan Sağlık Bakanı, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Bu olayda kusuru bulunanlar cezalandırılsın. Benim eşim evladını doya doya kucağına alamadı. Son zamanlarda emziremez duruma gelmişti. Büyük acı yaşadık, başkalarının da yaşamaması için mutlaka hesap sorulmasını istiyorum."

Harika Kanık'ın babası Cavit Keskiner de yaşanan hatanın kabul edilemez olduğunu, bunun sorumlularının cezalandırılması gerektiğini söyledi. Ailenin avukatlarından Nilüfer Atılgan Balcı ise, aileye her türlü hukuki desteği verdiklerini, yasal çerçeveler içerisinde kimin üzerinde sorumluluk varsa hukuki yoldan mücadele edeceklerini söyledi.

"Rahminde sargı bezi unutulan genç anne yaşamını yitirdi" haberi, 17 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Rahminde sargı bezi unutulan genç anne yaşamını yitirdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rahminde sargı bezi unutulan genç anne yaşamını yitirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
3. Sayfa Haberleri