Reina saldırısında kilit isim: Yusuf Hoca

Reina saldırısında kilit isim: Yusuf Hoca

Reina saldırısında kilit isim: Yusuf Hoca Reina katliamını gerçekleştiren teröristin, geçen Kasım ayı sonlarında eşi ve 2 çocuğuyla birlikte Konya geldiği ve 15 Aralık'ta İstanbul'a otobüsle gittiğinin ortaya çıkmasının ardından yeni ayrıntılar ortaya çıktı."YUSUF...

Reina katliamını gerçekleştiren teröristin, geçen Kasım ayı sonlarında eşi ve 2 çocuğuyla birlikte Konya geldiği ve 15 Aralık'ta İstanbul'a otobüsle gittiğinin ortaya çıkmasının ardından yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

"YUSUF HOCA" KOD ADLI BİRİYLE BULUŞTU

Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin güvenlik kamera kayıtlarına, terminale rahat tavırlarla elleri cebinde yanında eşya ve çanta bulunmadan yürüyerek girdiği saptanan teröristin, otobüs firmalarına İstanbul'a gitmek için bilet sorduktan, sonra terminal çevresinde çekik gözlü ve 'Yusuf Hoca' kod adlı yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen bir kişiyle buluştuğu belirlendi.

TERÖRİST BİLETİNİ "EBU MUHAMMED" ADINDA KESTİRDİ

Güvenlik kamerası görüntülerinde buluştuğu kişiyle tekrar terminale giren teröristin, yanındaki kişiyle birlikte otobüs bileti aldığı görüldü. Katliamcı terörist biletini 'Ebu Muhammed' adına kestirdi.

TAKSİDEN YUSUF’U ARADI

İddialara göre Kırgız teröristi, Konya’da saldırının planlayıcısı ''Yusuf Hoca’ kod adlı kişi karşıladı ve ikili 29 Aralık’ta karayoluyla İstanbul’a geçti. Yusuf Hoca teröristi Zeytinburnu’nda bir hücre evine yerleştirdi, ardından da sırra kadem bastı. Burada katliam planının son rötuşlarını yapan katilin Reina’da da keşifte bulunduğu anlaşıldı. Saldırı günü Zeytinburnu 58. Bulvar Caddesi’ne elinde sigara ve sırt çantasıyla gelerek taksiye binen teröristin, taksicinin telefonundan da bu kişiyi arayarak bilgi verdiği ortaya çıktı.

TELEFONU KAPALI ÇIKTI

Saldırı sonrasında da yeniden taksiye binen terörist, parasını kulüpte çıkardığı montta unuttuğunu anlayınca şoföre arkadaşlarından para alarak ödeme yapacağını söyledi. Bunun için de taksicinin telefonundan bir arama yaptı. Ancak bu kez karşıdaki telefon kapalı çıktı. Bunun üzerine taksici, teröristi indirdi. Yapılan incelemelerde arama yapılan telefonun saldırı gününden beri kapalı olduğu belirlendi. Polis şimdi bir taraftan da saldırının planlayıcısı olan ''Yusuf Hoca’ kod adlı teröristin izini sürüyor.

"YUSUF HOCA"NIN KİMLİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Polis, teröristin buluştuğu ve birlikte İstanbul'a gittiklerini tahmin ettikleri 'Yusuf Hoca' kod adlı ikinci kişinin gerçek kimliğini araştırıyor.

Teröristin Konya'da temasa geçip, yanlarında kaldığı öne sürülen 3 aileye ev kiralayan 2 emlakçının da halen gözaltında olduğu belirtildi. Teröristin temasa geçtiği ailelerden 2'sinin saldırıdan önce, 1'inin de saldıran sonra Konya'dan ayrıldığı belirtildi. Emlakçıların da, aileler Konya'dan ayrıldıktan sonra evleri başka kişilere kiraladıklarını, saldırıyı gerçekleştiren kişiye de ev kiralamadıklarını söyledikleri öğrenildi.

16 KİŞİ SORGUDA

Reina katliamı sonrası İstanbul’da gözaltına alınan 16 kişinin emniyetteki sorgusu ise sürüyor. Polis ekipleri, 39 kişiyi katleden teröristi yakalamak üzere, Zeytinburnu’nda önceki gün 50’yi aşkın adrese baskın düzenlenmişti. Polis, bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceliyor. Her yerde aranan teröristin dün yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, yeni yıla kısa bir süre kala, saat 22.49’da evinden çıkan saldırganın, sırt çantasıyla yavaş adımlarla yürüdüğü görülüyor. Çevredeki başka bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise saldırganın tek elinin cebinde olduğu, diğer eliyle de sigara içtiği görülüyor.

LOKANTA SAHİBİ KONUŞTU

Saldırganın, Zeytinburnu Nuripaşa Mahallesi 63. Sokak’ta bulunan bir lokantadan para aldığı iddia edilmişti. Lokantanın bulunduğu sokakta polis ekibinin tedbir amacıyla bekleyişi devam ediyor. Lokanta sahibi Şemsettin Dursun, bu iddialara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çalışanların bu soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alındığını ve kendisinin bu olayla ilgisinin olmadığını söyleyen Dursun, “Bunun benimle ilgisi olsaydı lokanta şimdi çalışmazdı. Polisler ifademi aldılar, daha sonra lokantanı açabilirsin dediler diye konuştu. Saldırganın taksiyle dükkanın önüne geldiği ve taksi ücreti için lokantadaki bir çalışandan para aldığı yönündeki iddialara ilişkin ise Dursun, “Bu konu hakkında bilgim yok. Ama biz şu an çalışmaktayız. Çalışanlarımdan birkaçı gözaltına alındı. İnşallah onların da suçsuz olarak çıkacağına inanıyorum dedi.

SALDIRININ ARDINDAN ZEYTİNBURNU'NA DÖNMÜŞ

Lokantanın yanında bulunan dükkanda fermuar işiyle uğraşan esnaf Mehmet Tahincioğlu, şahsı daha önce görmediğini söyledi. Tahincioğlu, “Gece saldırıdan sonra 03.00 ile 03.30 arası bir taksi buraya geliyor. Bir para alışverişi oluyor. Ama yandan mı bir başkasından mı oluyor herhangi bir bilgi yok. Ondan sonra zanlı aşağı doğru gidiyor. Sonra sabah 08.00’de sokağın aşağısında başka bir yere gelmiş'' dedi. Saldırganın lokantada bulunanlardan para aldığı iddialarının sorulması üzerine Tahincioğlu, lokantadan hiçbir çalışanla görüşmediğini belirtti. Tahincioğlu, “Lokantanın sahibinden değil, içeride yatılı çalışanlar vardı, onlardan aldığı gözüküyor'' diye konuştu.

SINIR KAPILARINDA TERÖRİST ALARMI

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarında Ortaköy'de yılbaşı akşamını kana bulayan teröristin yurt dışına kaçma ihtimali üzerine Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arama noktaları kuruldu. Yurt dışına çıkış yapmak isteyen araçlar ve kişiler tek tek arandı.

GÜMRÜK KAPISINDAKİ ARAÇLAR DİDİK DİDİK ARANIYOR

Yılbaşı akşamı Ortaköy'deki gece kulübünde 39 kişiyi öldürdükten sonra kaçan teröristin yurt dışına çıkma ihtimali üzerine sınır kapıları alarma geçirildi. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Avrupa'ya açılan Hamzabeyli, İpsala ve Kapıkule sınır kapılarına giden yollar üzerinde Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince arama noktaları kuruldu. Yurt dışına çıkış yapmak için gümrük kapısına gelen araçlar polisekiplerince sıkı denetimden geçirildi. Polis ekipleri Reina'yı kana bulayan teröristin fotoğraflıyla şüpheli araçlar ve kişiler üzerinde arama yaptı.


OTOBÜSLERDE TERÖRİSTİN FOTOĞRAFIYLA ARAMA YAPILIYOR

Kapıkule Sınır Kapısı'nda polis ekiplerince, pasaportların kontrol edildiği peronlara teröristin fotoğrafları asıldı. Pasaport işlemlerini yapan polis memurları yurt dışına çıkacak kişileri dikkatle incelerken, otobüslerde de ellerinde teröristin fotoğraflarıyla arama yaptı.

Kırklareli'nde de Dereköy Sınır Kapısı'na giden yollar üzerinde Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nce arama noktaları kurularak araçlar ve kişiler üzerinde uygulama yapıldı.

">

"Reina saldırısında kilit isim: Yusuf Hoca" haberi, 05 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Reina saldırısında kilit isim: Yusuf Hoca haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reina saldırısında kilit isim: Yusuf Hoca 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  2. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  3. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  4. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  5. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  6. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  7. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  8. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  9. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  10. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  11. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  12. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  13. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  14. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  15. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  16. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  17. 17:34 Kırmızı et fiyatlarındaki artışların ardından balık fiyatları da yükseldi
  18. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  19. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  20. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
Gündem Haberleri