Rus pilotu öldüren katil hakkında verilen takipsizlik kaldırıldı!

Rus pilotu öldüren katil hakkında verilen takipsizlik kaldırıldı!

Rus pilotu öldüren katil hakkında verilen ta... Geçen 31 Mart'da, Karabağlar ilçesindeki bir restoranda, silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda buraya giden polis, ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirdiği 17 kişiyi...

Geçen 31 Mart'da, Karabağlar ilçesindeki bir restoranda, silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda buraya giden polis, ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirdiği 17 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, Türkiye'nin cihatçı teröristleri vururken düşürdüğü Rus uçağının pilotunu öldürdüğüni itiraf etmesiyle tanınan Alpaslan Çelik de yer aldı. Adliyeye sevk edilen zanlılar, olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya tarafından detaylı araştırma yapılması için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Ardından tekrar adliyeye sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik ile birlikte 7 kişi tutuklandı. 2 kişi denetimli serbestlik yasasından yararlandırılıp salıverildi. 8 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HARP SİLAHI BULUNDURMAKTAN TUTUKLANDI

Harp silahı bulundurmaktan tutuklanan Alparslan Çelik'in savcılık ifadesinde, uçağın düşürülmesi olayıyla ilgili olarak, Youtube'de bulunan ve 'ateş edilmemesi' telkininde bulunduğu görüntüsü savcılığa delil olarak sunduğu öğrenildi. Rus uçağının düşürülmesinden sonra pilotun kendisini paraşütle fırlattığını anlatan Alparslan Çelik, bu sırada, o yöne doğru ateş edilmeye başlandığını, kendisinin de grubundakileri ateş etmemeleri konusunda uyardığını anlattı. Çelik, Rus pilotun, Suriye'de Türkmenlerin yanında savaşan başka bir gruba bağlı kişinin açtığı ateş sonucu da hayatını kaybetmiş olabileceğini, kendisinin ise kesinlikle ateş etmediğini savundu. Ancak olaydan sonra o bölgenin komutanı olduğu için bazı açıklamalarda bulunduğunu da kaydetti.

ÖNCE TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya, halen tutuklu bulunan Alparslan Çelik'in Rus pilot Sergei Aleksandrovich Rumyantsev'in öldürülmesiyle ilgili yaklaşık 1.5 ay yürüttüğü soruşturma sonrasında, takipsizlik kararı verdi. Rus savaş uçağının bölgeyi bombalamasından sonra yaşanan olayla ilgili Alpaslan Çelik hakkında, savcılığın 'ağır tahrik altında adam öldürme suçundan' işlem yaptığı ortaya çıktı. Takipsizlik kararının 5 sayfalık gerekçe bölümünde, Rus pilotun otopsi raporundan da alıntı yapılıp vücuduna 4 ateşli silah mermisinin isabet ettiği, ayrıca kafatasında kırıklar olduğu, iç organlarının olaydan dolayı zarar gördüğü yeraldı. Savcılık gerekçeli kararında, Rus pilotun vücudundan mermi çekirdekleri çıkmış olsa da, fırlatma koltuğuyla uçaktan ayrıldığı sırada başını, üstündeki camlı bölüme çarpmasından dolayı kafatasında kırıkların oluşmuş olabileceği kanaati ifade edildi. Rus pilotun kafatası kırığından mı yoksa mermilerin vücuduna isabet etmesinden dolayı mı hayatını kaybettiğinin, birbirine yakın zamanda olduğu için belirlenmesinin tıbben mümkün olmadığı görüşü de yine kararda yeraldı. Video paylaşım sitesi Youtube'de çıkan, Alpaslan Çelik'e ait görüntüleri ayrıntılı inceleyen savcının, bir komutan olarak uyarmasına rağmen sonradan emrindeki askerine sahip çıkmak için açıklamalar yaptığını da ifade etti. 

KARARI KALDIRDI

Rus pilotun öldürülmesi olayı ile ilgili Alpaslan Çelik hakkında takipsizlik kararının verilmesinin ardından, yeni iddia ve deliller tespit eden Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya, takipsizlik kararını kaldırdı. Karakaya'nın, olay hakkında yeniden soruşturma başlattığı, yeni iddia ve delliler doğrultusunda Alpaslan Çelik'in ifadesini alacağı belirtildi.

9 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANACAK

Yakalandığı gün üzerinden Suriye vatandaşı olduğuna dair kimlik belgesi çıktığı belirtilen Alpaslan Çelik'in de aralarında yer aldığı 7'si tutuklu 17 kişi hakkında, diğer suçlarla ilgili hazırlanan iddianamade 3'er aydan 9'ar yıla kadar hapis cezaları istendi. İddianamenin kabul edilmesiyle, 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Harp silahı bulundurmak' suçundan dava açıldı. Bu davaya önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

Cihatçı katil, Rus pilotu öldürdüğünü böyle itiraf etmişti:

"Rus pilotu öldüren katil hakkında verilen takipsizlik kaldırıldı!" haberi, 24 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Rus pilotu öldüren katil hakkında verilen takipsizlik kaldırıldı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rus pilotu öldüren katil hakkında verilen takipsizlik kaldırıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  2. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  3. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  4. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  5. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  6. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  7. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  8. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  9. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  10. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  11. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  12. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  13. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  14. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  15. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  16. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  17. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  18. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  19. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  20. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
Gündem Haberleri