Rusya'dan ABD'ye ateşkes çalımı

Rusya'dan ABD'ye ateşkes çalımı

Rusya'dan ABD'ye ateşkes çalımı Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun gerçekleştirdiği Deyr ez Zor saldırısının ardından Moskova ile Washington arasındaki ateşkes anlaşmasından bazı...

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun gerçekleştirdiği Deyr ez Zor saldırısının ardından Moskova ile Washington arasındaki ateşkes anlaşmasından bazı bölümleri kamuoyuyla paylaştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı John Kerry, 9 Eylül'de Cenevre'de yaptıkları görüşmenin ardından Suriye'de ateşkes sağlanması konusunda yeni bir anlaşmaya varıldığını ilan etmişti. ABD'nin anlaşmaya rağmen Rusya'yı ateşkes konusunda isteksiz davranmakla suçlaması nedeniyle Moskova, anlaşma metninin kamuoyuyla paylaşılmasını talep etmiş, Washington ise bu talebe karşı çıkmıştı.

Ancak Sputnik Türkiye'nin haberine göre; ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Deyr ez Zor’daki Suriye ordusuna ait bir noktaya düzenlediği saldırı nedeniyle acil olarak yapılan BM Güvenlik Konseyi toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çurkin, söz konusu ateşkes anlaşmasının bazı bölümlerini okudu.

ÇURKİN: ABD İSTEMEDİ AMA...

"ABD, tam olarak anlayamadığımız nedenlerden ötürü, anlaşma metnini basınla ve hatta BM Güvenlik Konseyi'nin temsilcileriyle bile paylaşmayı kabul etmedi. Ancak duruma açıklık kazandırmak için bazı bölümleri okuyacağım" diyen Çurkin, şöyle konuştu:

"Rusya ve ABD, Suriye'deki duruma istikrar kazandırmak için Halep yakınında özel önlemler alınması da dahil olmak üzere ortak çaba sarf edecek. Öncelikler, IŞİD ve El Nusra Cephesi kontrolündeki bölgeleri ılımlı muhalif güçlerin kontrolündeki bölgelerden soyutlamak ve ılımlı militanları El Nusra militanlarından ayırt etmek."

"İKİ ÜLKE BİRLİKTE ÇALIŞACAK"

Çurkin ayrıca, Rusya ve ABD’nin Temmuz ayında yaptığı anlaşmadan da bir bölümü gazetecilerle paylaştı. "Ortak Uygulama Grubu'nun amacı, ABD ile Rusya arasında kapsamlı koordinasyon oluşturmak. Taraflar, IŞİD ve El Nusra'yı yenmek için Ortak Uygulama Grubu çerçevesinde çalışma yapacak. Taraflar, ateşkes tesis edilmesi ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 No'lu kararında tanımlanan siyasi geçiş sürecinin desteklenmesi için birlikte çalışma yapacak" diye devam eden Çurkin, anlaşmadaki diğer maddelerin insani konular ve sahadaki durumla ilgili olduğunu belirtti.

Çurkin, "Bu hazırlıklar çok önemliydi. Bunlar durumu değiştirebilir ve El Nusra ile IŞİD'e yönelik çabaları yoğunlaştırabilir, siyasi süreç için daha iyi koşullar oluşturabilirdi" diye ekledi.

"Rusya'dan ABD'ye ateşkes çalımı" haberi, 19 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Rusya'dan ABD'ye ateşkes çalımı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rusya'dan ABD'ye ateşkes çalımı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Dünya Haberleri