Rusya'dan ABD'ye Suriye resti: Esad gittiğinde gelen ılımlı muhalefet olmayacak

Rusya'dan ABD'ye Suriye resti: Esad gittiğinde gelen ılımlı muhalefet olmayacak

Rusya'dan ABD'ye Suriye resti: Esad gittiğin...  Suriye’de özellikle Halep kentindeki bombardımanlar kesintisiz devam ederken ABD ve Rusya arasındaki polemikte de gerilim giderek artıyor.ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, önceki gün “Washington ve Moskova ilişkilerinin...

 Suriye’de özellikle Halep kentindeki bombardımanlar kesintisiz devam ederken ABD ve Rusya arasındaki polemikte de gerilim giderek artıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, önceki gün “Washington ve Moskova ilişkilerinin yaşam destek ünitesinde olduğunu'' ifade etti. Toner ayrıca, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’ın, ABD’nin Esad’ı yerinde etmek için El Nusra’yı himaye ettiğine dair ithamını da “absürt'' olarak nitelendirdi. Dün ayrıca ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, aralarında Suriyeli sivil muhalif aktivistlerin de olduğu küçük bir gruba hitaben yaptığı konuşmada kendi Suriye diplomasisinin ciddi bir askeri tehditle desteklenmediğini belirterek, “Kuvvet kullanmanın lehinde oldum… ama işler farklı bir sürece evrildi'' dediği ortaya çıktı.

''ESAD GİDERSE SURİYE BÖLÜNÜR’

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ise dün, ABD’nin Suriye hükümetine karşı doğrudan askeri eyleme geçmesinin Ortadoğu’da deprem etkisi yaratabileceği uyarısında bulundu. Rus TVC televizyonunda konuşan Zaharova, “ABD yönetimi Suriye’de yöntem değiştirerek doğrudan Şam yönetimini ve Esad’ı vurmaya kalkışırsa bölgede tektonik hareketleri, büyük depremi tetiklemiş olur. Amerikan yönetimi Esad’ı ortadan kaldırarak Suriye’de yerini ılımlı muhalefetin alacağını düşünüyorsa, derin yanılgı içinde olduğunu söyleyebilirim. ABD’nin müdahalesi sonucu Esad giderse muhtelif terörist gruplar Suriye’yi bölüşmeye başlar. Netice itibarıyla sadece Suriye değil, tüm bölge bu tektonik (deprem için kullanılan) hareketlilikten nasibini alır'' dedi.

YİNE HASTANE HEDEF

Halep’te bombardımanlar kesintisiz devam ederken muhaliflerin denetimindeki Doğu Halep’in en büyük hastanesi, dört gün içinde ikinci kez vuruldu, 10 hasta yaralandı. Suriye-Amerikan Tıp Derneği (SAMS), hastanenin varil bombalarıyla vurulduğunu beyan etti. SAMS radyoloğu ve hastane yöneticisi Mohammad Abu Rajab, M10 kompleksinden yolladığı sesli mesajında, “Hastane yok ediliyor. SOS, herkes'' dedi.

RUS YIĞINAĞI DEVAM EDİYOR

Suriye’deki hava operasyonlarının ağırlıklı kısmını 15 Mart’ta durdurduğunu ilan eden Moskova, bu ülkenin Lazkiye vilayetindeki HEsameymim Üssü’ne rejime destek amacıyla yeni savaş uçakları göndermeye başladı. Üsse ilk etapta sayısı belirtilmeden ek SU-24 ve SU-34 bombardıman uçaklarının ulaştırıldığı kaydedilirken, SU-25 uçaklarının da Suriye’ye gönderileceği bildirildi. Rus uçak gemisi Amiral Kuznetsov da yakında Doğu Akdeniz’e varacak. 

"Rusya'dan ABD'ye Suriye resti: Esad gittiğinde gelen ılımlı muhalefet olmayacak" haberi, 02 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Rusya'dan ABD'ye Suriye resti: Esad gittiğinde gelen ılımlı muhalefet olmayacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rusya'dan ABD'ye Suriye resti: Esad gittiğinde gelen ılımlı muhalefet olmayacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Dünya Haberleri