Rusya'dan PYD'ye silah yardımı

Rusya'dan PYD'ye silah yardımı

Rusya'dan PYD'ye silah yardımı Mahir ESEN / Moskova-ABC ÖzelMezhepçi AKP iktidarının savaş isteği nihayet bölgeyi cehenneme çevirecek gibi görünüyor. Bugün Moskova’da Kremline yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiler artık okun yaydan çıktığını gösteriyor....

Mahir ESEN / Moskova-ABC Özel
Mezhepçi AKP iktidarının savaş isteği nihayet bölgeyi cehenneme çevirecek gibi görünüyor. Bugün Moskova’da Kremline yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiler artık okun yaydan çıktığını gösteriyor. Kremlin bugüne kadar PYD’den gelen silah taleplerini ya red etmiş yada oyalama yoluyla savuşturmuştu. Ancak bugün itibari ile Rusya PYD nin ihtiyaç duyduğu silahları Suriye’de PYD güçlerine teslim etmiş bulunuyor.

Ne tür silahlar verildi?

Moskova kulislerinden sızan haberlere göre Rusya Kuzey Suriye Kürtlerinin siyasal örgütü PYD’ye 9?115-2 Metis-M, 9M133 Kornet gibi anti tank silahlarının yanı sıra, İsrail ve Hizbullah arasındaki 2006 savaşında İsrail tanklarına kök söktüren 9M113 Konkurs füzeleride olası bir savaşta kullanılmak üzere PYD’ye verilmiş durumda. İlk parti teslimatın yaklaşık 20 adet olduğu ve bu yardımın devam edeceği belirtilyor. Anti-tank silahlarının yanı sıra hafif piyade mühimmatı ve teçhizatı konusunda PYD’nin ihtiyaçlarının da karşılandığı belirtiliyor.

usya.jpg

Yani Türkiye’nin Suriye’ye ya da Suriye Kürt bölgesine yönelik olası bir kara harekatında asıl uğraşması gereken sadece Rus hava kuvvetleri ve hava savunma sistemleri değil, bunların yanı sıra ellerinde Rus yapımı anti-tank silahların bulunduğu PYD ve Suriye Demokratik güçleri de olacak.

Moskova’da görüştüğümüz güvenilir kaynaklar, Rus yönetiminin bu yardımının nedenlerini, “Moskovada açılan PYD temsilciliğinin aktif çalışmaları ve PYD’nin mezhepçi barbarlığa karşı savaşının Rus kamuoyunda yarattığı olumlu etkinin yanı sıra, AKP iktidarının ön görülemez ve düşmanca tavırlarının artarak devam etmesi'' şeklinde sıralıyor.

Diğer taraftan, Rusya hükümeti ve PYD ile yapılan uzun soluklu görüşmeler de geçtiğimiz hafta başında tamamlanmış bulunuyor.

Moskova Savaşı Bekliyor

Moskova’da kimin kapısını çalsanız, herkes Türkiye ile bir savaşın kaçınılmaz olduğundan emin görünüyor. Örneğin, 18 Şubat tarihinde Rus Özel Kuvvetlerine mensup 1.250 asker Suriyeye ulaşmış durumda. Bu birliğin en önemli özelliğinin ise herhangi bir çatışma anında savunma pozisyonundan çıkarak düşman topraklarında intaharvari saldırılar düzenlemek olduğu belirtiliyor.

big_1.jpg

Ve Çeçen Birlikleri de Suriye’de

2008 Rus-Gürcü savaşında, Gürcü birliklerini darmadağın eden ulaşabildikleri her yerde acımasızlıkları ve düşmanlarını imha etmekle ün kazanan Çeçen Vostok Birlikleri de Suriye’ye ulaşmış durumda. Vostok Birlikleri zamanında Çeçenistan’da terör estiren Vahabi-Selefi çeteleri yenmeleriyle ün kazandı. Vostok Birlikleri yaklaşık 1.000 savaşçıdan oluşuyor, daha çocuk yaşta seçilen askerlerini 24 saat savaş için eğiten bu birlik, Rusya’nın en önemli vurucu güçlerinden biri olarak tanınıyor.

Moskova’daki siyasetçiler, devlet yöneticileri, istihbarat kaynakları, iktidara yakın çevreler ve bu ülkede görev yapan batılı gözlemciler (gazeteciler, diplomatlar) Türkiye’nin mezhepçi çetelere yardımının devam etmesi ve AKP yönetiminin provakatif eylemlerinin sürmesi halinde, savaşın kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Asıl trajik olan konu ise, bu savaşta AKP iktidarının yanlız olduğu ve bu savaşın sonucunda oluşacak ağır faturanın Türkiye tarafından ödeneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

"Rusya'dan PYD'ye silah yardımı" haberi, 22 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Rusya'dan PYD'ye silah yardımı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rusya'dan PYD'ye silah yardımı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
  2. 18:25 Independiente Teknik Direktörü Carlos Tevez Hastaneye Kaldırıldı: Sağlık Durumu İnceleniyor
  3. 18:21 Ankara Tren Garı Katliamı Davasında Polis Takibi Skandalı: Yakub Şahin'in İzleri
  4. 18:17 Kongo'da Mpox Salgını: 19 Vaka Kaydedildi, Önlemler Alınıyor!
  5. 18:13 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak
  6. 18:09 Güney Kore'nin NEONSAT-1 Uydusu Uzaya Fırlatıldı: Dünya Gözlem Misyonu Başlıyor!"ü
  7. 18:05 Türkiye'nin Kişi Başına Milli Geliri Geriledi: IMF Raporu
  8. 18:01 "Ateş Kuşları" Dizisi Heyecanla Beklenen Final Tarihini Açıkladı: İşte Detaylar!
  9. 17:58 Türk Silahlı Kuvvetleri Hakurk Bölgesinde 6 PKK Militanını Etkisiz Hale Getirdi
  10. 17:54 Salvador'da Dehşet Verici Cinayet: Kadının Parçalanmış Cesedi Bulundu
  11. 17:53 Tesla, hisse değerlerindeki düşüşü telafi etmek için fiyat indirimi yaptı!
  12. 17:53 Altın fiyatları düştü: Kilogram başına 2 milyon 450 bin lira!
  13. 17:53 Birçok sürücü trafik kurallarını ihlal ediyor ancak bu kuralın yüksek miktarda para cezası var!
  14. 17:51 Koç Holding, 20,4 milyar TL'lik temettü dağıtımına başladı! Hesaplarınızı gözden geçirin
  15. 17:46 Fırın Camını Doğal Yöntemle Parlatın: Kabartma Tozu ve Su İle Kolay Temizlik!
  16. 17:45 THY Euroleague Çeyrek Finali Heyecanı: Real Madrid ve Maccabi Tel-Aviv Seride Öne Geçti
  17. 17:41 İstanbul'da Et Fiyatları Yükselirken Tüketiciler Zorlanıyor
  18. 17:32 Tatlı Tutkunlarına Müjde: Prenses Lokumu Tarifiyle Lezzet Dolu Anlar!
  19. 17:31 Uraz Kaygılaroğlu'na Veda Şoku! Son Defa Ekranlarda Görünecek, Tarih Belli Oldu!
  20. 17:31 Uçan Araba Hayali Gerçek Oluyor! Boeing'den Dev Uçan Otomobil Projesi
Dünya Haberleri