Sakarya'da 'radyoaktif' zehirlenme yokmuş...

Sakarya'da 'radyoaktif' zehirlenme yokmuş...

Sakarya'da 'radyoaktif' zehirlenme yokmuş... Sakarya’nın Arifiye İlçesi’nde 16 yaşındaki bir çocuk, inşaatta bulduğu metal malzeme ile oynadıktan sonra vücudunda morluklar oluşması üzerine hastanede tedavi altına alındı. Hastanenenin çocuk acil servisi kapatılırken,...

Sakarya’nın Arifiye İlçesi’nde 16 yaşındaki bir çocuk, inşaatta bulduğu metal malzeme ile oynadıktan sonra vücudunda morluklar oluşması üzerine hastanede tedavi altına alındı. Hastanenenin çocuk acil servisi kapatılırken, personel dışarı çıkarıldı. AFAD ekipleri Arifiye’deki evin bulunduğu sokağı boşaltırken, vatandaşlara maske dağıtıldı. vücudunda morluklar oluşan 16 yaşındaki Eyüp B.’nin, baraj inşaatında boru kaynaklarında sızdırmazlık testi yapılan, anlamda röntgen çeken cihazdan kaynaklandığı ortaya çıktı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından yapılan açıklamada, "Bölgede ölçümler sürmektedir. Sakarya'da radyoaktif kaynak tespit edildi. Kişilere radyoaktif bulaşma söz konusu değil" denildi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Yapılan ölçümlerde yayılmış radyoaktif madde tespit edilmedi. Radyoaktif kalıntı olabileceği varsayımıyla alınan tedbirler kaldırıldı" dedi.

Arifiye Neviye Mahallesi’nde yaşayan Eyüp B. Salı günü bir yakınının çalıştığı inşaatta bulduğu metal maddeyi evine getirdi. Salı akşamından itibaren mide bulantısı yaşayan Eyüp B. Çarşamba günü ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede mide bulantısına karşı iğne vurularak evine yollanan Eyüp B.’nin vücudunda morluklar ve yaralar çıkmaya başladı. Eyüp B. bu sabah Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi’ne getirildi. Eyüp B.’yi muayene eden doktorlar radyasyondan şüphelenince, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) haber verildi.

HALKA MASKE DAĞITILDI

AFAD ekipleri Arifiye’deki evin bulunduğu sokağı boşaltırken, vatandaşlara maske dağıtıldı. Aynı zamanda Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi’nin çocuk acil servisine girişler yasaklandı. Personel dışarı çıkarılırken, ölçüm yapması için görevliler çağırıldı. Hastaneye gelen hastalar başka hastanelere yönlendirildi.

RADYASYON KAYNAĞI TEST CİHAZIYMIŞ

Sakarya’nın Arifiye İlçesi’nde vücudunda morluklar oluşan 16 yaşındaki Eyüp B.’nin, baraj inşaatında boru kaynaklarında sızdırmazlık testi yapılan, anlamda röntgen çeken cihazdan kaynaklandığı ortaya çıktı. Radyoaktif madde yaydığı ileri sürülen ve baraj inşaatı yetkililerinin kaybolduğunu bildirdikleri bu cihazın bir parçasının Eyüp B.’nin evinde bulunması nedeniyle 6 kişilik ailenin de hastaneye getirilip kontrole alındığı, ancak herhangi bir radyoaktif maddeye rastlanmadığı belirtildi.

BAŞHEKİM: 'NEGATİF ÇIKTI'

Bu arada, Eyüp B'nin götürüldüğü, tedbir amaçlı karantinaya alınan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi, yeniden hizmete açıldı. Hastanenin Başhekimi Yakup Tomak, "AFAD’ın ölçümlerinde radyasyon negatif çıktı. Acil servisi hizmete açtık, herhangi bir aksama yok" dedi. 

VALİ ÇOŞ: RADYASYON YOKTU, TEDBİRLERİ KALDIRDIK.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da yaptığı açıklamada, gerekli araştırmanın yapıldığını ve herhangi bir radyoaktif maddeye rastlanmadığını, 16 yaşındaki Eyüp B.’nin tedaviye alındığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Merkezi acil servisi ile çocuğun ailesinin kaldırıldığı ToyotaSa Hastanesi acil servisindeki olağan üstü durumun kaldırıldığını söyledi.

Bu arada olayla ilgili çıkan haberler üzerine Sakarya’da bazı kişilerin radyasyondan etkilendiğini söyleyerek hastaneye başvurdukları belirlendi.

"Sakarya'da 'radyoaktif' zehirlenme yokmuş..." haberi, 20 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sakarya'da 'radyoaktif' zehirlenme yokmuş... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sakarya'da 'radyoaktif' zehirlenme yokmuş... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  2. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  3. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  4. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  5. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  6. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  7. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  8. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  9. 16:54 Kadın cinayetleri bitmiyor! Karısını öldürebilmek için oğlunu kullandı
  10. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  11. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  12. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  13. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  14. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  15. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  16. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  17. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  18. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  19. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  20. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
Gündem Haberleri