Samatya cinayetinde karar açıklandı

Samatya cinayetinde karar açıklandı

Samatya cinayetinde karar açıklandı İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 21. celseye, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Murat Nazaryan getirilirken, şikayetçilerBayizar Midilli, Zadik Küçük ve Yaşar Küçükde duruşmaya katıldı.Şikayetçi...

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 21. celseye, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Murat Nazaryan getirilirken, şikayetçilerBayizar Midilli, Zadik Küçük ve Yaşar Küçükde duruşmaya katıldı.
Şikayetçi avukatı Eren Keskin, önceki beyanlarını tekrar ettiğini söyledi. Sanık avukatı Süheyla Gül ise "Dosyada birçok eksiklikler vardır. Deliller yeterince toplanmamıştır. Özellikle maktülün kızı, maktülün evin kapısını sürekli kapalı tuttuğunu, anahtarın içeride kapıyı kilitler şekilde bulunduğunu beyan etmiştir. Dolayısıyla, müvekkilimin zaten fiilen eve girmesi mümkün değildir. Bu suçla ilgili olarak herhangi bir hırsızlık, tecavüz kastıyla yapıldığına dair delil de yoktur. Bu eylem, kin, nefret ve intikam amacıyla yapılmış bir eylemdir. Müvekkilimizin bu suçu işlediğine dair kesin ve yeterli bir delil yoktur. Bu nedenle müvekkilimin beraatine karar verilsin ve tahliye edilsin. Mahkeme aksi görüşteyse, lehine olan hükümler uygulansın" dedi.
"BERAATİMİ İSTİYORUM"
Sanık Murat Nazaryan ise son savunmasında, "Ben bugüne kadar hiçkimseyle kavga etmiş insan değilim. Oysa ki cinayetle suçlanıyorum. İsnat edilen suçu işlemedim. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi. 
"BEDEN VEYA RUH BAKIMINDAN KENDİSİNİ SAVUNAMAYACAK KİŞİYE KARŞI KASTEN ÖLDÜRME"
Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Murat Nazaryan hakkında, maktül Maritsa Küçük'ü "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan dava açıldığını hatırlattı. Ancak toplanan deliller, dosya kapsamı, Adli Tıp Kurumu raporu ve maktülün nüfus kaydı dikkate alınarak, sanığın eyleminin, "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçunu oluşturduğu ifade edildi. 
MÜEBBET HAPİS CEZASI
Bu nedenle, sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, yargılama sürecindeki davranışlarını lehine takdir ederek sanığın müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, "Konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan, kastın yoğunluğunu ve yargılama sürecindeki davranışlarını lehine takdir ederek sanığa 10 ay hapis cezası verdi.
"MEÇHUL ŞÜPHELİLER" HAKKINDA SAVCILIĞA İHBARDA BULUNULMASINA...
Mahkeme ayrıca, suça katıldığı muhtemel olan "meçhul şüpheliler" hakkında da, "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" ve"Konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından, sanığın hükmü kesinleştiğinde, gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. 
ÖLENİN KIZINDAN SANIĞA TEPKİ: "AĞZINI AÇMADIN, OLDU MU ŞİMDİ BÖYLE?"
Kararı duyunca sanığa tepki gösteren ölen Maritsa Küçük'ün kızı Bayizar Midilli, "Ağzını açmadın, oldu mu? Allah kahretsin seni! Biz şimdi ne yapacağız? Oldu mu şimdi böyle? Hepsi kaldı üstüne!" diye bağırdı.
Bayizar Midilli'nin sinir krizi geçirdiğini gören Mahkeme Başkanı Erol Ceylan, "Biz elimizden geleni yaptık" dedi.
ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR
Duruşma sonrası Maritsa Küçük'ün yakınları ile avukat Eren Keskin adliye önünde açıklama yaptı.
Eren Keskin, davayı başından beri takip ettiklerini belirterek, davanın "nefret cinayeti" olduğunu söylediklerini vurguladı. Avukat Keskin, dosya ile delilleri kendilerinin topladığını ifade ederek, sanığın konuşmadığını, olayda tek sanığın olmadığını söyledi.
Taleplerinin reddedildiğini dile getiren Avukat Keskin, "Bu dava bitmedi. Bu davanın takipçisi olacağız" dedi.
Maritsa Küçük'ün kızı Bayizar Midilli ise "Bu cinayet aydınlatılsın. Bunun üzerine yıktılar, o da konuşmadı. Ağzını niye kilitledi, bilmiyorum. Böyle bitmemeli. Eren Hanım'ın dediklerine katılıyorum. Bu ırkçılık olabilir. Benim anamı öldürüyor, her tarafını kesiyor. Biz ne yaptık onlara? Tamam ceza aldı. Ama hiçbir şey, onun ceza alması, bizim anamızı geri getiremez. Ama yeter, bunun suçluları çıksın. Ailece bizi mahvettiler" diye konuştu.
İDDİANAME...
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, Samatya'da ikamet eden annesi Maritsa Küçük'e 28 Aralık 2012 tarihinde telefonla ulaşamayan Bayizar Midilli, kardeşiZadik Küçük'ü arayarak annesinin evine gitmesini söyledi. Kısa bir süre sonra eve gelip kendi anahtarıyla kapıyı açarak içeri giren Zadik Küçük, hemen kapının arkasında annesinin çıplak cesediyle karşılaştı. Otopside, Maritsa Küçük'ün boğazının kesildiği ve 12 yerinden bıçaklandığı, yüz kemiklerinin kırıldığı ve beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Elde edilen görüntülerde, maktule Maritsa Küçük'ün 28 Aralık 2012 saat 14.09'da evinden çıkarak alışverişe gittiği, 15.05'te evine döndüğü, saat 15.18'de ise şüpheli bir kişinin evden çıkarken görüldüğü tespit edildi. Yapılan araştırmada bu kişinin Murat Nazaryan olduğu tespit edildi. Takibe alınan Murat Nazaryan, 4 Mart 2013 tarihinde barındığı pansiyonda yakalandı. Aynı gün yapılan DNA incelemesinde, olay yerinde bulunan bir kan lekesindeki DNA örneğininNazaryan'a ait olduğu anlaşıldı.
Sanık Murat Nazaryan hakkında "Canavarca hisle cinayet işlemek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyordu.

"Samatya cinayetinde karar açıklandı" haberi, 24 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Samatya cinayetinde karar açıklandı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Samatya cinayetinde karar açıklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
3. Sayfa Haberleri