Şampiyonluk ve genel kurullar haftası

Şampiyonluk ve genel kurullar haftası

Şampiyonluk ve genel kurullar haftası Ali Kaya SoysalBeşiktaş Jimnastik Kulübü nün Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu Cumartesi, Seçimli Genel Kurulu ise Pazar günü Akatlar Spor Kompleksinde geçekleşecek.Geçen yılki genel kurulu hatırlıyorum da, sonlara doğru şampiyonluk...

Ali Kaya Soysal
Beşiktaş Jimnastik Kulübü nün Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu Cumartesi, Seçimli Genel Kurulu ise Pazar günü Akatlar Spor Kompleksinde geçekleşecek.

Geçen yılki genel kurulu hatırlıyorum da, sonlara doğru şampiyonluk ümidiyle giren takım 3 haftada 7 puan kaybedince zirveden uzaklaşmış ve genel kurul hararetli tartışmalarla geçmiş, hatta bir kongre üyesi kalp krizi geçirip vefat etmişti..Bende yaptığım konuşmada , "kaybedilen puanlar veya  şampiyonluk yönetimlerin ağır eleştirilmesi  için ana neden olmamalı, bu kongre 3 hafta önce yapılsaydı salonda bahar havası esecekti, kavgalar çıkmayacak, ölen arkadaşımız da hayatta olacaktı, bu insafsızlıktır" mealinde görüşümü belirtmiştim..
 
Oysa şimdi şenlik içinde , gülen yüzler eşliğinde bir genel kurul yapılacak, kulübün mali açıdan içinde bulunduğu acı tablo, kurtulma reçeteleri belkide hiç tartışılmayacak..İşte bu da yanlış, sportif başarı ile idari ve mali durumlar farklı konulardır, kazanılan ve kaçan şampiyonluklar yönetimlerin başarı kriterlerinde ana faktör olmaması gerekir, ama maalesef ülkemizde böyle ve düzelmez de..
 
Ben idari açıdan Fikret Orman yönetimini başarılı buluyorum, mali açıdan ise "eski parayla bir katrilyondan fazla " borç olduğu söyleniyor..Ancak, Yıldırım Demirören'in 8 senelik borç enkazını, uzun vadeli gelir ipoteklerini, icra dosyalarını, UEFA cezalarını, futbolcu alacaklarını düşünecek olursak F.Orman ve ekibini suçlayamıyorum, üstelik bunların hepsini ödediler ve dosyaların büyük bölümüde kapand, "fasulye ile yapılmadı tüm bunlar"..
 
Kaldı ki, 4 yıllık sürenin üçü stadsız, yani tribün gelirlerinden yoksun geçti, ama şampiyonluğa oynayacak kadrolar kuruldu, transferler durmadı, her üç sezonda son haftalara girilirken şampiyonluk yarışının hep içinde oldu futbol takımı, finişte kaybetti, hatta 2. bile olamayarak şampiyonlar ligine gidilemedi, yani oradan gelecek paralar da hayal oldu.
 
Dolayısıyla buradan Seçimli Genel Kurula yatay geçiş yapıyorum..Yukarıda sıraladığım şartlar ışığında , üstelik stad projesi tamamlanmışken ve de  camianın özlemle beklediği şampiyonluğa 1 puan kalmışken Fikret Başkana bir 3 yıl daha görev verilmeli, bunu fazlasıyla  hak etti, zaten tüzüğe göre son dönemi olacak..Biraz keyfini sürsün diyeceğim, ama ancak birkaç gün  sürebilir böyle  başarıların keyfi, çünkü hedef çıtası yükseldi, yeni hamleler, projeler ve en önemlisi borç yükü pek de keyfe fırsat bırakmayacak gibi..
 
Başka aday çıkmaması konusunu ise yadırgamıyorum, evet demokratik açıdan eksiklik gibi gözüküyor.. Ancak yeni aday hangi vaadlerle gelecek, bu yönetimin neresini eleştirecek, dolayısıyla kaybedileceği açık olan bir seçime niye girilsin, sadece reklam olsun diye mi?
 
Ben şimdiden Fikret Orman ve arkadaşlarına başarılar diliyorum..
 
Pazar günü bir takım kurulların da seçimi var, Denetleme , Disiplin gibi, bunlardan biri Seçme ve Sicil Kurulu..Bu kurulun önemi çekişmeli seçimler öncesi ortaya çıkar, çünkü kongre üyeleriyle ilgili her türlü bilgi belge ellerindedir, kimse kusura bakmasın, şaibeye açıkdır da çoğu zaman..Kulağıma bu bağlamda bazı fısıltılar geldi kurulların seçimleri öncesi, eğer doğruysa Yönetimin duruma el koyması gerekir derhal., çünkü dürüstlüğüyle övünen camiaya başka türlüsü yakışmaz..
 
Yeri gelmişken bu kurulun adayı Reşit Sözügüzel dostuma ve ekibine de başarılar diliyorum, diğer tüm adaylar gibi..
 
 Veee, Pazar akşamı tüm genel kurullar bittiğinde tek bir noktaya kilitlenecek Beşiktaş gönüllüleri, Osmanlıspor maçına ve mutlu sona.. Bekleyip göreceğiz hep birlikte..
 

"Şampiyonluk ve genel kurullar haftası" haberi, 12 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Şampiyonluk ve genel kurullar haftası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şampiyonluk ve genel kurullar haftası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  2. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  3. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  4. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  5. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  6. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  7. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  8. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  9. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  10. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  11. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  12. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  13. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  14. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  15. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  16. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  17. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  18. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  19. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  20. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
Spor Haberleri