Saray sözcüsü Kalın 'Kilis'e roket düşüyor mu, atılıyor mu?' sorusunu yanıtladı

Saray sözcüsü Kalın 'Kilis'e roket düşüyor mu, atılıyor mu?' sorusunu yanıtladı

Saray sözcüsü Kalın 'Kilis'e roket düşüyor m... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kaçak Saray'da yandaş gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kalın Kilis'e roketlerin atıldığını mı yoksa düştüğünü mü bilmediklerini söyledi!Kalın'ın konuşmasından satır...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kaçak Saray'da yandaş gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kalın Kilis'e roketlerin atıldığını mı yoksa düştüğünü mü bilmediklerini söyledi!

Kalın'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı'nın ziyaretleri: Cumhurbaşkanımızın Azerbaycan'a bir ziyareti olacak. Medeniyetler İttifakı Toplantısı Bakü'de yapılacak. Forumun resmi açılışı yarın liderlerin katılımıyla gerçekleşecek. Azerbaycan'dan sonra da Hırvatistan'a bir ziyaret olacak. İl ziyaretlerimiz devam edecek.

Terörle mücadele: Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan 2 askerimize rahmet diliyor, yaralanan 3 askerimize şifalar diliyoruz. Terörle mücadele konusunda kararlılığımız devam ediyor. Bu alçak terör örgütü çekildikleri yerlere bomba bırakarak alçak yüzünü gösteriyor. Terörün hiçbir yüzünün kabul edilmesi söz konusu değildir. Mutabakat gibi sözlerin geçerliliği yoktur. PKK terörünün ve diğer terörlerin aklanması yönünde yapılan bütün faaliyetleri reddettiğimizi ve kınadığımızı söylemek istiyorum.

Suriye krizi: Suriye'deki durum hassasiyetini korumaya devam ediyor. Esad rejiminin, Rusya ile birlikte ihlalleri devam ediyor. Hala sivil insanlar ölmeye devam ediyor. İnsani yardımların ulaştırılmadığını, yüzbinlerce insanın büyük sıkıntılar çektiğini görüyoruz. Cenevre'de yapılan görüşmelerin de arzu edilen hızda olmadığını görüyoruz. Bunun temel sebebi rejimin geçiş süreci ve insani yardımlar konusunda ayak diremesinden kaynaklanıyor. Suriye'deki çatışmaların durması, Suriye'nin toprak bütünlüğünün koruması ve Suriye'nin demokratik çoğulcu bir sisteme geçmesi önem arz ediyor. Müttefiklerimizle kararlılığımız devam etmektedir.

Mülteci sayısı: 3 milyonu aşkın insan ülkemizde misafir edilmeye devam ediliyor. Buradan geriye dönüş söz konusu değil.AB ile mülteci anlaşması çerçevesinde geçişlerde ciddi düşüşler var.

IŞİD'le mücadele: DAEŞ'le mücadele konusunda yoğun tedbirler aldık. Bunları uygulamaya devam ediyoruz. Kilis'te yaşanan hadiseler birçok insanın hayatına mal oldu. En üst düzeyde tedbirler alınıyor. Sorunun kaynağı Suriye'dir. DAEŞ'le irtibatlı olduğundan şüphelenen 3 bin 300'den fazla şüpheli kişi sınırdışı edilmiştir. 2 bin 770 kişi gözaltına alındı 954 kişi de tutuklandı.

Soru-cevap

PKK'nın batı ile teması ve İsrail ile görüşmeler: Bu iddia terör örgütü tarafından iddia edildi, devletler tarafından reddedildi. Bu terör örgütünün kimlerden meden umduğu, kimlerle ilişkisi olduğu bakımından dikkat çekici bir husus. Terör örgütünü aklamaya yönelik çalışmaların gazetecilikle ilgisi yoktur. PKK'nın söylemlerini makul ve meşru gibi empoze etmek terör örgütü propagandasından başka bir şey değildir. Bu yalana hiç kimse inanmıyor, inanmayacak. Terörle en kararlı şekilde mücadelemizi devam ettireceğiz. Terör örgütü liderinin verdiği mesajlar, bu yayın organı konusunda teröre hizmet eden bir anlayış vardır. Bu operasyonlar son noktasına kadar devam edecektir.

İsrail ile bir müddettir devam eden müzakerelerde son aşamaya geliniyor. Yakın zamanda yeni bir temasın olması planlanıyor. Gazze ve Filistin topraklarında insani durumun iyileştirilmesi konusunda adım atılacağını bekliyoruz. Herkes iki devletli bir durumu kabul ederken bir taraftan Filistin'i yok sayan görüntü veriliyor.

Suriye'de güvenli bölge iddiaları: Suriye'de terör örgütlerinden arındırılmış güvenli bir bölgenin kurulması konusunda görüşlerimizi dile getiriyoruz. Bunun amacı bir kendi sınırımızı güvenlik içine almak, iki burayı terör örgütlerinden arındırımak, üçüncüsü mülteciler ve burada yaşayanlar için güvenli bölge oluşturulması. Biz bunu hep dile getirdik. Bunu uygulamada güçlü bir irade olmadığını görüyoruz, ancak biz teklifimizi iletmeye devam edeceğiz. İki yıl önce bu bölge kurulmuş olsaydı, mülteci akını yaşanmayacaktı, ölen insanlar yaşıyor olacaktı. Bizim teklifimizi bakidir ancak uluslararası koalisyonun anlaşması şarttır.

Kilis'e saldırılar ve Rusya ile görüşmeler: Bunun bilinçli olarak yapıldığı, yapılmadığı konusunda bir istihbarat yok. Suriye tarafında kaotik bir savaş ortamı var. Bunun bir kısmı yanlışlıkla geliyor olabilir, bir kısmı kasıtlı olarak atılmış olabilir. Son tahlilde bizim de mücadele ettiğimiz bir terör örgütü var. Operasyonel detaylara girmeyeceğim ama aynı şeylerin yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Devlet ciddiyetine yakışır şekilde adımlar atılmasına Türkiye sıcaktır. Türk-Rus ilişkileri bir hadiseye kurban edilecek kadar sığ değildir. Yakaladığımız ivme konusunda, bu krizi aşabilecek derinliği sağlıyor. Rus tarafının Türkiye'yi itham eden tavrı bu süreci kilitledi.

Vize anlaşması: Basında çıkan anlaşmalarla ilgili bir açıklama yapmamız uygun olmaz. Teknik bir süreç var. Vize serbestiyetinin hayata geçmesi için teknik bir çalışma var. Bu kriterler Türkiye tarafından hızlı bir şekilde yerine getiriliyor. Hedefimiz haziran ayının sonuna kadar bu sürecin tamamlanmasıdır. Bunun aksini gösteren bir gelişme yok. Resmi müzakerelerde böyle bir problem yok.

Mitsura'nın PYD ile görüştüğü iddiası: Esed rejimi ve Rusya PYD'nin Cenevre'de yer alması için baskı yaptığını biliyoruz. Bu konuda bizim müttefiklerimizle durumumuz belli. O müzakere heyetinde Kürtler ve temsilcileri de vardır. Örgütün özyönetim, kanton fantazilerini meşrulaştırmak için orada bulunmuyorlar.

"Saray sözcüsü Kalın 'Kilis'e roket düşüyor mu, atılıyor mu?' sorusunu yanıtladı" haberi, 25 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Saray sözcüsü Kalın 'Kilis'e roket düşüyor mu, atılıyor mu?' sorusunu yanıtladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saray sözcüsü Kalın 'Kilis'e roket düşüyor mu, atılıyor mu?' sorusunu yanıtladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  2. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  3. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  4. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  5. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  6. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  7. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  8. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  9. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  10. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  11. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  12. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  13. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  14. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  15. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  16. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  17. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  18. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  19. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  20. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
Politika Haberleri