Saray'dan Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesine ilk yorum

Saray'dan Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesine ilk yorum

Saray'dan Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye... Cumhurbaşkanlığı sözcücü İbrahim Kalın, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesi ile ilgili "Karar beraat kararı değil, tahliye kararı. Wikileaks hadisesi olduktan sonra dünyada ne tür tedbirlerin alındıklarını gördük. Hukuki...

Cumhurbaşkanlığı sözcücü İbrahim Kalın, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesi ile ilgili "Karar beraat kararı değil, tahliye kararı. Wikileaks hadisesi olduktan sonra dünyada ne tür tedbirlerin alındıklarını gördük. Hukuki bir süreç olduğu için biz de takip ediyoruz" dedi. 

HOCALI KATLİAMI

Sayın Cumhurbaşkanımızın bir Somali ziyareti planlanmaktadır.Blidiğiniz gibi dünyadaki en büyük büyükelçiliğimizi Somali'de açıyoruz. Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında açılış kendisi gerçekleştirecektir.Somali'de daha yapılması gereken çok şey var. 29 Şubat-4 Mart tarihlerinde Cumhurbaşlanımızın Fildişi-Gine'ye bir ziyareti olacak. Türkiye Afrika ilişkilerini geliştirmenin gayreti içerisinde olacağız. Hocalı katlimanın yıl dönümü bildiğiniz üzere. Bu saldırıyı bir kez daha kınıyor ve Azerbaycan halkının yanında olduğunu belirtmek istiyoruz. 

TÜRKİYE ATEŞKESİ DESTEKLİYOR 
Bugün Münih görüşmeleri çerçevesinde yeni bir dönem başlıyor. Münih'te yapılan görüşmede kısmi denilebilecek bir anlaşmada mutabakata varıldı. Biz prensip olarak bu anlaşmayı destekliyoruz. Biz somut olarak sahada ne yapıldığını görmek istiyoruz. Ateşkes çatışmaları durdurur, sivil ölümlerini engeller ve Suriye halkına acil ihtiyaçların ulaşmasını sağlar. Şu anda saldırı haberleri gelmeye devam etmektedir. Umarız bu sefer farklı bir netice çıkar ancak ortadaki durum fazla umut sağlamıyor.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜÇ AÇIKLAMASI
Bu karar bir tahliye kararı ve dava devam ediyor. Dünyanın başka ülkelerinde bu tür casusluk davaları yapılıyor. Wikileaks davası olduğunda ABD'de tedbirler alındığını gördük. Assange Ekvador Büyükelçiliği'ne sığındığını unutmayın. Manning hapishanede, Snowden Rusya'da gizleniyor... Bu tür benzer davalarda batılı ülkeler tedbirler alınca, Türkiye'de yapılan muamelenin başka yerlere çekilmesi kabul edilemez. Hukuka uygun şekilde devam etmesi esastır, biz de bunu yanından takip edeceğiz.

KILIÇDAROĞLU HAKKINDA FEZLEKE

"Cumhurbaşkanımıza yönelik hiç bir hakaret ve iftirayı kabul etmemiz mümkün değildir."

Siz her gün Cumhurbaşkanına hakareti siyaset olarak görürseniz, yalan yanlış hayal haberlerle basın özgürlüğü sayarsanız bunun karşılığı olur, buna itiraz ederiz. Karşılıklı saygı içinde her konuyu müzakere ederiz. Cumhurbaşkanı’nı küçük düşürmeye kalkarsanız bunun karşılığı olur. Bunu kabullenmemiz mümkün olmaz. Burası cumhurbaşkanlığı makamıdır. İş, yalan iftira hakarete döndüğü zaman net tavrımızı alırız.

SURİYE'YE KARA OPERASYONU

Bizim Suriye'te ek taraflı olarak bir kara operasyonu planımız yoktur. Uluslararası koalisyon ile birlikte hareket ederiz. Ancak sadece hava operasyonunun yeterli olmayacağını her zaman söylüyoruz. 

"TÜRKİYE'NİN ULUSAL GÜVENLİĞİ ASLA MÜZAKERE KONUSU DEĞİLDİR"
PYD ve YPG gibi örgütlerin açıkça rejim saflarına geçmiş olması bizim için endişe kaynağıdır. Türkiye'ye yönelik tehditler devam ettikçe, Türkiye angajman kurallarını uygular. Biz müttefiklerimizle her konuyu istişare ederiz. Türkiye'nin ulusal güvenliği asla müzakere konusu değildir.

"BİZİM SORUNUMUZ YPG İLE"
PKK ile YPG arasındaki ilişkiyi görmek istemeyenler başka bir hsabın içindeler. Kendi istihbarat raporlarında bu ilişki tescil edilmiştir. DAEŞ'le mücadele için bu ilişkiyi görmezden gelmek bizim için yok hükmündedir. Bizim sorunumuz Suriye Kürtleri ile değil, YPG iledir. Bizim sorunumuz PKK'nın güdümünde bir devlet oluşumuna yöneliktir.

Terörle mücadelede dost ve müttefik ülkeleri kendi yanında görmek Türkiye'nin tabii hakkıdır. Ancak bu konuda farklı düşünenlerle de düşüncelerimiz farklıdır. Bugün terör örgütleriyle iş tutanlar, o silahların bir gün kendilerine doğrultulacağını bilmek durumundalar. El Nusra, DAEŞ'le mücadele ne kadar meşruysa, Türkiye'nin PKK ile mücadelesi o kadar meşrudur.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Türkiye'nin üzerindeki güvenlik risklerine rağmen açık kapı politikası devam etmektedir. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz. 2,7 milyon mülteci Türkiye'de kalıyor. 'Suriye mültecilerine kapılarını aç' diyen ülkeler, Suriye'de hava bombardımanlarını durduramadıkça bu mülteci krizinin derinleşeceğinden şüpheleri olmasın.

TERÖRLE MÜCADELE
Çözüm sürecini kimin sabote ettiğini, terörü kimin azdırdığı bellidir. PKK çözüm sürecini istismar ederek, silah bırakmayacağını ortaya koymuştur. Türkiye, kamu düzeni ve vatandaşlarının güvenliğini korumak için mücadeleye devam etmektedir. Olası saldırılara karşı ilave tedbirler alınmıştır.

Ankara saldırısı terörün vahşi yüzünü bir kez daha göstermiştir. Ancak taziyelere gidenler, kahraman çıkarmaya çalışanlar alçak, hain yüzlerini göstermişlerdir. Terörü estetize etmek kabul edilemez. Bu canlı bombayla, Suriye'de kafa kesen, toplu katliam yapanlar arasında ne fark var? Bunlar terör örgütünün propagandasını yapmaktadır. Birileri hükümetimizi, cumhurbaşkanımızı beğenmeyebilir ama bu terör örgütüne arka çıkmayı meşrulaştırmaz."

"Saray'dan Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesine ilk yorum" haberi, 26 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Saray'dan Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesine ilk yorum haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saray'dan Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesine ilk yorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  2. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  3. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  4. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  5. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  6. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  7. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  8. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  9. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  10. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  11. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  12. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  13. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  14. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  15. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  16. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  17. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  18. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  19. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  20. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
Politika Haberleri