Sarraf'a bir suçlama da Suriye başlığında!

Sarraf'a bir suçlama da Suriye başlığında!

Sarraf'a bir suçlama da Suriye başlığında! Rıza Sarraf’ın kefaletle serbest bırakılması durumunda kaçabileceği gerekçesiyle tutuklu kalmasını isteyen savcı Bharara’nın, soruşturmayı çok yönlü ve uluslararası incelediği ortaya çıktı. Bharara’nın hazırladığı...

Rıza Sarraf’ın kefaletle serbest bırakılması durumunda kaçabileceği gerekçesiyle tutuklu kalmasını isteyen savcı Bharara’nın, soruşturmayı çok yönlü ve uluslararası incelediği ortaya çıktı. Bharara’nın hazırladığı dosyada yer alan bir bilgiye göre, İran’ın en etkin gücü olarak da bilinen Devrim Muhafızları Ordusu’na dikkat çekildi. İran Devrim Muhafızları’nın İran’da ticari faaliyetlerde etkin olduğu ve sağladığı finansman ile Ortadoğu’da terörizme destek için kullanıldığı anımsatıldı. Dosyada, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2013 tarihli raporuna atfen “Devrim Muhafızları Suriye’de Beşar Esad’a yardım için subaylarını bu ülkeye göndererek küresel istikrarı tehdit etmeyi sürdürüyor'' denilerek Sarraf’ın Bank Mellat ve Bank Karafarin gibi İran finans kurumlarıyla bağlantılarına dikkat çekilerek Devrim Muhafızları’na daha fazla silahlanmalarını sağlayacak milyonlarca dolar kazandırmada yardımcı olduğu ileri sürüldü.

YURTDIŞINA ÇIKIŞLARINI GİZLEMİŞ

Öte yandan soruşturma dosyasında dikkat çeken bir başka nokta ise “ön duruşma'' sorgusu çerçevesinde Sarraf’ın yetkililere verdiği ifadede uluslararası ziyaretler, finansal varlıkları konusunda tam beyanda bulunmadığı belirtildi. Türk, İran, Makedonya pasaportlu olmasına karşın sadece Türk pasaportu bilgisini paylaştığı kaydedilen Sarraf’ın son 10 yılda tatil için gittiği yerler olarak “Londra, Avrupa, Çin, Singapur ve Tayland'' bilgisini vermesine karşı Rusya (2007-2010 yılları arasında), Azerbaycan (2009), Suudi Arabistan (2013 ve 2015), Mısır (2014), Lübnan’a (2015) gidişlerinin saklandığı belirtiliyor. Bunun yanında savcılık iddianamesinde Sarraf’ın Makedonya ve İran pasaportu ile çıkış yaptığı yerlerin ise tam olarak bilinmediğine işaret ediliyor. Sarraf’ın kefaletle serbest bırakılmasına karşı itirazlar arasında kaçma olasılığının güçlü olduğuna vurgu yapılarak Makedonya pasaportuna işaret edildi. Makedonya ile ABD arasında suçlu iadesi anlaşmasının bulunmadığı, haliyle İran’la da aynı durumun olduğu kaydedildi.

ANLAŞMA SAĞLANABİLİR

Sarraf’ın avukatlığını üstlenen ünlü ABD’li avukat Benjamin Brafman’ın Çinli emlak zengini Ng Lap Seng’in kefaletle serbest bırakılmasını mahkemeye örnek olacarak sunacağı belirtildi. Seng, bir Birlesmis Milletler (BM) yetkilisine Macau’daki bir BM projesini almak icin 500 bin dolar rüşvet vermek ile suçlanmıştı. Brafman geçtiğimiz hafta Lap Seng’in avukatlığını bırakarak sadece Sarraf dosyasına odaklanacağı belirtiliyor.

"Sarraf'a bir suçlama da Suriye başlığında!" haberi, 28 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Sarraf'a bir suçlama da Suriye başlığında! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sarraf'a bir suçlama da Suriye başlığında! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Dünya Haberleri