Sata sata bir şey kalmadı: AKP şimdi de köyleri satıyor!

Sata sata bir şey kalmadı: AKP şimdi de köyleri satıyor!

Sata sata bir şey kalmadı: AKP şimdi de köyl... Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Sarıkaya köyü, Şener Şen’in "Züğürt Ağa" filmindeki gibi satışa çıkarıldı. Köyün girişine "Satılık" pankartı asıldı. 2B arazileri için 60 bin lira olarak belirlenen ücreti ödeyemeyen...

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Sarıkaya köyü, Şener Şen’in "Züğürt Ağa" filmindeki gibi satışa çıkarıldı. Köyün girişine "Satılık" pankartı asıldı. 2B arazileri için 60 bin lira olarak belirlenen ücreti ödeyemeyen vatandaşlar, tüm köyü satma kararı aldı.

CHP Mersin milletvekili Fikri Sağlar '''2B arazileri için çıkarılan ücretler köylüyü açlığa terk ediyor. Sarıkaya'nın ardından, Üçtepe köyünde yaşayan yurttaşlar da köyü toptan satmayı düşünüyor. Sarıkaya köyü 100 hane 2 bin 270 parsel 2B arazisi var. Köylünün dedelerinden kalma hazine arazileri için 2B kapsamında Maliye fahiş miktarlarda para çıkardı. Köylü yurttaş bu paratı nasıl ödesin, insaf'' dedi.

BAŞBAKAN'A SORDU

Fikri Sağlar, konuyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması üzerine verdiği soru önergesinde "AKP iktidarının sata sata bitiremediği ülkemizde şimdi de köyler satışa çıkarılmıştır. Seçim bölgem Mersin Erdemli ilçesinin Sarıkaya Köyü satışa çıkarılmıştır. Bu mağduriyetin bir anca önce giderilmesi lazımdır" dedi

Sağlar'ın verdiği soru önergesi şöyle:

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Sarıkaya Köyü, Şener Şen’in “Züğürt Ağa'' filmini aratmayacak cinste olup; Köyün girişine “satılık'' pankartı asılarak satışa çıkarılmıştır. 2B arazileri için 60 bin lira olarak belirlenen ücreti ödemeyen vatandaşlar, köyü satma kararı almışlardır.

İddiaya göre, 2B arazilerine devletin belirlediği rakam; birinci bölge için 60 binTL, ikinci bölge için 50 bin TL, üçüncü bölge içinse 38 binTL olmuştur. Köylülerin bu rakamlarla arazileri satın almaları mümkün değildir. Yeniden fiyat tespiti yapılarak hatanın düzeltilmesini talep eden köylüler yerlerinden olmakla karşı karşıyadırlar. Bu bedellerle satıldığı takdirde araziler toplam 50-60 milyon TL’yi bulmaktadır. Köy 50-60 milyonu bırakın, 5 milyon TL’yi bile toplayacak kapasiteye sahip olmadığı bilinmektedir. Edinilen bilgilere göre bu arazilerin çoğunluğu kuru tarım arazileridir. Bu yüzden bu yanlışlığın düzeltilmesini gerekmektedir.

Yine seçim bölgem Mersin, Erdemli İlçesinin  Üçtepe Köyü’nde yaşayan yurttaşlar da köyü toptan satmayı düşünmektedir. Dedelerinden kalma hazine arazileri için 2B kapsamında Maliyenin fahiş bedeller istemesi köylüleri canından bezdirmiştir.

Bu çerçevede:

15 senelik iktidarınız boyunca bu ülkede sattığınız çok şey oldu. Şimdi sıra köylerde midir?
Züğürt Ağa filminin trajedisini aratmayan Sarıkaya Köyünü satışa çıkarma iddiası doğru mudur?
Satış fiyatına göre 50-60 milyon TL’yi bulan köyden 5 milyon TL’yi bile çıkaracak tarım kapasitesi yoktur. Buna rağmen bu fahiş bedel neden çıkarılmıştır?
Köylülerimizin mağduriyetini gidermek adına bir adım atacak mısınız?
Tarımı ve köylüyü destekleyen politikalarınız vatandaşlarımızın köylerini satmaya mecbur etmekle mi olacaktır?

k-012.jpg

ZÜĞÜRT AĞA FİLMİ GERÇEK OLDU

Konuyla ilgili eylem yapan ve seslerini duyurmaya çalışan Sarıkaya köylüleri de “Bu köy 1 Kasım genel seçimlerde iktidar partisine tam destek verdi. Bu konunun adalet ve hakkaniyet içinde düzeltilmasini istiyoruz'' dediler. 1985 yılında Şener Şen’in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa filmi Şanlıurfa’nın Haraptar Köyü’nde çekilmişti. Filmde, köyün ağası kuraklık yüzünden köyü satışa çıkartıp, köyü o yörede baraj yapmak isteyen politikacılara satmıştı.

"Sata sata bir şey kalmadı: AKP şimdi de köyleri satıyor!" haberi, 14 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sata sata bir şey kalmadı: AKP şimdi de köyleri satıyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sata sata bir şey kalmadı: AKP şimdi de köyleri satıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  2. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  3. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  4. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  5. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  6. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  7. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  8. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  9. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  10. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  11. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  12. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  13. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  14. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  15. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  16. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  17. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  18. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  19. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  20. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
Politika Haberleri