Savcı HDP'yi "PKK-KCK'nın legal ayağı" saydı!

Savcı HDP'yi

Savcı HDP'yi "PKK-KCK'nın legal ayağı" saydı! Cumhuriyet'ten Hilal Köse'nin haberine göre, 106 sayfalık iddianamede, IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren ve cenazesi 59 gün sınırda bekletilen Aziz Güler’i sahiplenmek, kahraman ve kurtarıcı gibi görmek, Güler’in...

Cumhuriyet'ten Hilal Köse'nin haberine göre, 106 sayfalık iddianamede, IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren ve cenazesi 59 gün sınırda bekletilen Aziz Güler’i sahiplenmek, kahraman ve kurtarıcı gibi görmek, Güler’in Türkiye sınırında bekletilmesini protesto etmek ve cenaze törenine katılmak en çok vurgulanan ''suç delili’ olarak gösterildi.

Savcı, iddialarına dayanak olarak ETHA’nın Güler’in cenazesiyle ilgili haberini iddianameye aktarırken Aziz Güler’in babası Mehmet Güler’in ve HDP’li Ertuğrul Kürkçü’nün cenazede yaptığı konuşma, Orhan Alkaya’nın şiir okuması, Ferhat Tunç’un ağıt yakması da iddianameye girmiş. Savcı, iddianamede HDP’yi ise şöyle tanımlıyor:

“Ülkemizde PKK-KCK terör örgütünün legal yapılanması olduğu bilinen HDP başta olmak üzere, sol fraksiyonlu terör örgütlerince, ajitasyonlar yapılarak, tabandaki şahısları sokaklara indirmeye çalışarak, PYDYPG- YPJ/STAR terör örgütlerine destek vermeyi amaçlamaktadırlar.''

Birleşik Devrimci Parti’ye 1 Mart’ta yapılan operasyonun ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma tamamlandı. Parti yöneticisi ve üyesi 10 kişiye dava açıldı. Gezi gazisi, partinin İstanbul İl Başkanı Selim Polat ile Halil Sönmez, Vedat Türk, Yasin Aydın ve Ahmet Sebat tutuklu. İddianamede, Polat ve Sönmez, ''Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs’le suçlandı. Diğer sanıkların ise ''örgüt üyeliği’, ''örgüt propagandası’, ''görevi yaptırmamak için direnme’, ''izinsiz gösteriye katılma’ suçlarından cezalandırılmaları istendi.

CENAZEYİ DEFNETMEK 'SUÇ'

Rojava’da ölen Aziz Güler, Bedrettin Akdeniz, Mahir Arpaçay’ın cenazelerinin kaldırılması üzerine kurulu iddianamede savcı, 21 Eylül 2015’te yaşamını yitiren, cenazesi 59 gün sınırda bekletilen Aziz Güler’e yoğunlaşmış. Güler, terör örgütü mensubu olarak nitelendirilirken “Aziz Güler ölümsüzdür'', “Kavgamızın rehberi Aziz Güler ölmedi'' yazılı pankartlar, Aziz Güler fotoğrafları da ''suç delili’ sayıldı. Ayrıca Güler’in Kobane’ye gitmeden önce, SDP içerisinde yer alması bile iddianamede illegal örgüt faaliyeti olarak değerlendiriliyor.

SAVCI ERDOĞAN’LA ÇELİŞTİ

İddianamede, 2010’daki referandum öncesi, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın üzülerek söz ettiği, 22 yaşında idam edilen Necdet Adalı da var. Savcının Adalı yorumu şöyle: “8 Ekim 1980 günü idam edilen Kurtuluş Hareketi mensubu Necdet Adalı isimli örgüt mensubunun Altındağ Halkevi’nde faaliyetlere katıldığı, 10 Temmuz 1977’de iki kişinin öldüğü kıraathane saldırısı olayına karıştığı için yakalandığı, cezaevinden firar etmeye kalkıştığı ancak başaramadığı...''

    
 

"Savcı HDP'yi "PKK-KCK'nın legal ayağı" saydı!" haberi, 23 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Savcı HDP'yi "PKK-KCK'nın legal ayağı" saydı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Savcı HDP'yi "PKK-KCK'nın legal ayağı" saydı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Politika Haberleri