Savcı, Nokta'nın kapağı için beraat istedi

Savcı, Nokta'nın kapağı için beraat istedi

Savcı, Nokta'nın kapağı için beraat istedi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu Nokta Dergisi'nin 24. sayısı kapağı nedeniyle "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçundan yargılanan derginin yöneticileri Cevheri Güven...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu Nokta Dergisi'nin 24. sayısı kapağı nedeniyle "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçundan yargılanan derginin yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan hakkında savcı beraat talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının kullanıldığı Nokta Dergisi'nin 24. sayısı kapağı nedeniyle "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisleri istenen derginin yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan'ın yargılanmalarına devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Cevheri Güven ve Murat Çapan ile avukatları katıldı. Savcı Ali Kaya duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında, sanıklar hakkında 2-8 Kasım tarihli Nokta Dergisi'nin kapak sayfasında "Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı halkı silahlı isyana tahrik etme" suçunun işlendiği gerekçesiyle dava açıldığını hatırlattı.

"HALKI SİLAHLI İSYANA SEVK YÖNÜNDE BİR TEŞVİK YOK"
Mütalaada, "Gerek sanık savunmaları, gerekse incelenen dergi içeriğindeki kullanılan ifadeler değerlendirildiğinde iddia edildiği gibi halkı silahlı isyana sevk yönünde bir teşvik bulunmadığı, herhangi bir kimseyi kanunlara karşı gelmeyi tahrik edici sözler kullanılmadığı, TCK'nin 213. maddesindeki (Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit) ve 214. maddesi (Suç işlemeye tahrik) sayılan suçun unsurları itibariyle oluşmadığı, dergi kapağında birtakım olumsuzluklarla birlikte Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafının kullanıldığı, bu haliyle ancak Cumhurbaşkanı'na hakaret yönünden değerlendirme yapılabileceği, bunun içinde Adalet Bakanlığı'ndan izin alınması gerektiği kanaatine varılmakla sanıklar hakkında atılı suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi..." denildi.
Savcı ayrıca dosyanın Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu oluşturup oluşturmayacağı yönünden Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Bürosu'na gönderilmesine karar verilmesini talep etti. Her iki sanık ise mütalaanın Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla ilgili olan bölümüne katılmadıklarını belirterek beraatlerini istediler. 

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARETTEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK
Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına ve suç duyurusunun sonucunun beklenilmesine karar verdi. Heyet, sanıklar hakkındaki imza adli kontrol kararının ise bu aşamada kaldırılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

HAKLARINDA İKİNCİ BİR DAVA DAHA AÇILMIŞTI
Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullanıldığı farklı bir kapak hazırlayan Nokta Dergisi'nin yöneticileri Cevheri Güven ile Murat Çapan hakkında ayrıca "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" suçlarından geçtiğimiz hafta bir dava daha açıldı. Cevheri Güven ile Murat Çapan'ın, bu davadan ise 2 yıl 8 aydan 12 yıl 2'şer aya kadar hapisleri talep ediliyor.
 

"Savcı, Nokta'nın kapağı için beraat istedi" haberi, 01 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Savcı, Nokta'nın kapağı için beraat istedi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Savcı, Nokta'nın kapağı için beraat istedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  2. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  3. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  4. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  5. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  6. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  7. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  8. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  9. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  10. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  11. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  12. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
  13. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
  14. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
  15. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
  16. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
  17. 11:31 Fatih Altaylı: Merak ettiğim husus bu zatın İlahiyat Fakültesi diploması olup olmadığı
  18. 11:27 Doktorlar Uyardı: Kulak Memenizdeki Bu İz Tehlikeli Bir Hastalığa Haberci Olabilir!
  19. 11:24 Arka Sokaklar’ın Mesut’u geri mi dönüyor?
  20. 11:22 Meteoroloji Alarm Verdi: Şiddetli Fırtına Kapıda!
Otomotiv Haberleri