Sebahat Tuncel: Subay müdahale etmese 34 kişi yakılacaktı

Sebahat Tuncel: Subay müdahale etmese 34 kişi yakılacaktı

Sebahat Tuncel: Subay müdahale etmese 34 kiş... DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır'da partisinin PM toplantısında, Lice İlçesi'nden güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonla ilgili açıklamalar yaptı. Lice'de 22 Haziran'da başlayıp, 3 Temmuz'da...

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır'da partisinin PM toplantısında, Lice İlçesi'nden güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonla ilgili açıklamalar yaptı. Lice'de 22 Haziran'da başlayıp, 3 Temmuz'da biten operasyonda valilik, 67 milyon kök hint kenevirin ihma edildiğini, 14 PKK'linin etkisiz hale getirildiğini, gözaltına alınan, aralarında militanların kaçması için ormanı yakanların da bulunduğu 305 işbirlikçiden 43'nün tutuklandığını açıklamıştı.

Tunceli, Lice'nin bombalandığını, ormanların yakıldığını, insanların yaşam alanlarının tahrip edildiğini ileri sürerek şunları söyledi:

"Lice'yi bombaladılar. Ormanları yaktılar. İnsanların yaşam alanlarını tahrip ettiler. 34 köylü gözaltına alınmıştı. 34 köylüyü asker gözaltına alıyor. Bir birim geliyor. Sakallı, kollarında Arapça yazısı olan bir ekip benzin getirtip köylüleri yakmaya çalışıyor. 'Yakacağız' diyor. Oradaki askeri subay izin verse belki de yakacalar. Subay itiraz ediyor. Kendisinin gözaltına aldığını bu kişileri alaya bildirdiğini dolayısıyla böyle bir şey yapamayacağını söylüyor. O gelen birim kimse ise nereye bağlıysa bunların hepsi terörist, hepsini yakacağız kimseye hesap vermek zorunda değiliz diye halkı yakmakla tehdit ediyor. Belki orada o subay müdahale etmezse şu an 34 insanda diri diri yanmış olacak. Sadak diye bir örgütten bahsediyorlar. Tayyip Erdoğan'nın kendisine bağlı özel bir birim oluşturduğunu bunlar ona mı bağlı bilmiyoruz. Efkan Ala'ya mı bağlı bilmiyoruz. Çıkıp açıklama yapmak zorundalar."

Tuncel, Suriyelilere Türkiye vatandaşlığı verilmesi konusuna da değinerek, Türkiye'nin imzaladığı kanunda sadece Avrupa'dan gelenlerin mülteci kabul edildiğini, Suriye'den gelenlerin hiç bir hakkı olmadığını söyledi. Tuncel, "Oysa mülteci kanunu çıkarsalar onları mülteci yapsalar yurttaş yapmalarına gerek yok. Mültecilere çok geniş haklar tanınmış, çıkardıkları yasada. Geçen sene yasa çıkartıldı. AB'nin zorlamasıyla da ama orada Türkiye aslında mülteci şeyini değiştirmedi. Şu an Türkiye kanunlarına göre sadece Avrupa'dan gelenler mülteci olarak kabul ediliyor" dedi.

"Sebahat Tuncel: Subay müdahale etmese 34 kişi yakılacaktı" haberi, 10 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sebahat Tuncel: Subay müdahale etmese 34 kişi yakılacaktı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sebahat Tuncel: Subay müdahale etmese 34 kişi yakılacaktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  2. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  3. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  4. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  5. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  6. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  7. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  8. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  9. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  10. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  11. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  12. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  13. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  14. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  15. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  16. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  17. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  18. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  19. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  20. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
Politika Haberleri