"Şehrin Caz Hali"nde geri sayım başladı

"Şehrin Caz Hali"nde geri sayım başladı Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, bu yıl 26. yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali, 12-23 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek.Açıklamada, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'in, "Akbank'ın kültür sanat...

Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, bu yıl 26. yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali, 12-23 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek.

Açıklamada, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'in, "Akbank'ın kültür sanat alanında gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri olan Akbank Caz Festivali, çeyrek asırdır usta müzisyenlerin yanı sıra, genç yıldızların da yer aldığı zengin programı ile müzikseverleri cazın farklı notalarıyla bir araya getiriyor. Festivalimizin bugün dünya caz takviminin önde gelen etkinlikleri arasında olmasından mutluluk duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Binbaşgil'in, festivalin seçkin sanatçıları ağırlarken bir yandan da cazı geniş kitlelere yayma misyonunu çeyrek asırdır başarı ile gerçekleştirdiği düşüncesi vurgulanarak, "Her yıl İstanbul'un enerjisine ve dinamizmine katkıda bulunan festival, bu yıl da İstanbul'la sınırlı kalmayıp Anadolu'da büyümeye devam ediyor. Müzikseverlerin festivalimizi ne kadar gönülden benimsediğini gördükçe mutluluğumuz daha da artıyor." görüşleri aktarıldı.

Açıklamada, Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'nın şu ifadelerine yer verildi: 

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da caz tutkunları için usta müzisyenlerin yanı sıra Avrupa caz sahnesinin yükselmekte olan genç yıldızlarının da yer aldığı cazın farklı renklerini yansıtan zengin bir program hazırladık. 26. Akbank Caz Festivali'nin cazseverlere yeni keşifler sunmasını diliyorum."

26. Akbank Caz Festivalinde bu yıl

Festivalin bu seneki yıldız isimleri arasında, caz dünyasının efsane müzisyenlerinden biri olarak gösterilen ve 2 bin 500'e yakın albümde yer alarak cazın en üretken müzisyenlerinden sayılan, iki Grammy Ödülü sahibi "Ron Carter", günümüz soul müziğine zenginlik katan "Imany" ve Afrika müziğini caz ve funk türleriyle harmanlayan afrobeat' akımını rock ve hip hop ile birleştiren Nijerya asıllı davulcu, besteci ve söz yazarı "Tony Allen", dünyanın en iyi tenor saksafoncusu olarak anılan 75 yaşındaki "Pharoah Sanders", uluslararası alanda çok sayıda ödülü bulunan usta trompet sanatçısı "Paolo Fresu" ve Latin cazın günümüzdeki önemli isimlerinden olan üç kez Grammy'e aday gösterilen Kübalı besteci ve piyanist "Omar Sosa" yer alacak.

Festivalde, aralarında Fatih Erkoç, İlham Gencer, Önder Focan, Okay Temiz ve Ferit Odman'ın da bulunduğu çok sayıda Türk cazcı da müzik tutkunlarıyla buluşacak.

"Liselerde Caz Atölyeleri"nin ise bu yıl yine festivalin en önemli etkinliklerinden biri olması bekleniyor. 2012 yılından bu yana gençlere caz müziğini ve enstrümanlarını daha da yakından tanıma fırsatı sunan etkinlikler, bu yıl 8 ayrı lisede gerçekleştirilecek.

Akbank'ın, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında uzun yıllardır kendi çalışanları ile sürdürdüğü gönüllülük projelerini gençlerle buluşturduğu "Şehrin İyi Hali" projesi bu yıl da devam edecek. Geçen yıl gençlerden yoğun ilgi gören ve başvuruları ilk 3 günde dolan proje kapsamında bu yıl toplum yararına projelerde gönüllü olarak çalışan 500 genç, 21 Ekim Cuma günü Volkswagen Arena'da gerçekleştirilecek "Imany" konserini izleme imkanı bulacak.

Festival boyunca, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, VolkswagenArena, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi gibi 26 ayrı mekanda 42 konser, 6 söyleşi 13 atölye çalışması ve 2 performans gerçekleştirilecek.

26. Akbank Caz Festivali konserlerinin biletleri bugünden itibaren Biletix'den temin edilebilecek.
 

""Şehrin Caz Hali"nde geri sayım başladı" haberi, 08 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan "Şehrin Caz Hali"nde geri sayım başladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Şehrin Caz Hali"nde geri sayım başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:46 Hamas'ın Siyasi Bürosu Merkez Değiştiriyor: İsrail-Hamas Görüşmeleri Tehlikede!
  2. 14:43 Sultanlar Ligi Finalinde Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Arasındaki Heyecan Dorukta!
  3. 14:39 Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'in Gizemli Kayboluşu mahalle sakinlerinde büyük endişe yaratıyor
  4. 14:33 İran Dışişleri Bakanı İsrail'e Sert Tepki Verdi: 'Çocuk Oyuncaklarına Benziyor!
  5. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
  6. 14:25 Türkücü İzzet Yıldızhan 23 yıllık eşiyle sosyal medyayı salladı! İlk kez paylaştı!
  7. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  8. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  9. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  10. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  11. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  12. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  13. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  14. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  15. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  16. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  17. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  18. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  19. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  20. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
Kültür Sanat Haberleri