Selin Sayek Böke: Kadına yönelik şiddetin sorumlusu AKP'dir

Selin Sayek Böke: Kadına yönelik şiddetin sorumlusu AKP'dir

Selin Sayek Böke: Kadına yönelik şiddetin so... CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Antalya'da Çağlayan Spor Salonu'nda '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' etkinliğine katıldı. İl Kadın Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen etkinlikte CHP'li kadınlardan büyük...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Antalya'da Çağlayan Spor Salonu'nda '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' etkinliğine katıldı. İl Kadın Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen etkinlikte CHP'li kadınlardan büyük ilgi gören Böke, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP'ye yüklendi. Böke, ülkede özellikle kadınlar için kutlanacak bir şey bırakılmadığını söyledi.

Hayatın gittikçe zorlaştığını savunan Böke, "Özellikle de kadınlar için zorlaşıyor" dedi. Hayallerden uzaklaştıran bir siyaset yerine hayalleri gerçeğe dönüştüren bir siyaseti hep birlikte kadınların başaracağını anlatan Böke, hükümetin kadınla erkekleri eşit görmediğini savundu. Böke, “CHP'nin kırmızı çizgisi bu şiddete dur demektir. Bizim verilecek büyük bir mücadelemiz var. Yeniden kazanılacak bir cumhuriyetimiz var. Bu cumhuriyeti kadınıyla erkeğiyle omuz omuza inşa etmiş olan bizlere yeniden görev düşüyor. Siyaseti kadın erkek eşit değildir diyenlerin ellerinden alıp, eşit diyenleri güçlü kılacağımız bir Türkiye'yi bir kez daha 92 yıl sonra hep birlikte yapacağız" dedi.

Burada değişmesi gereken tek şeyin siyasetin dili ile iktidarın kendisi olduğunu savunan Böke, "Korkmayacağız, yılmayacağız, size yenilmeyeceğiz. Bu iktidar kadını eve hapsetmek istiyor. Bu iktidar bu siyaset diliyle Türkiye'nin her gün cinayetle kadınların canına mal oluyor. Bu iktidar kadına şiddeti normalleştirerek, giyimimize, sürdüğümüz ruja, çalışmamıza ve bütün hayatımıza müdahale ederek kadının doğrudan şiddetle yaşamasına sebep oluyor" dedi.
Kadın cinayetlerine yapılan iyi hal indirimlerine son verilmesi için 'Özgecan yasası' olarak bilinen bir taslağı getirdiklerini, ancak hükümetin bunu meçlisten geçirmediğini de savunan Böke, şöyle devam etti:
"Türkiye'de kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi uygulanıyor. Kadın kırmızı ruj sürdü diye öldürülürken onu öldüren adamın kravat takmış olması iyi hal sayılıyor. Mini etek giydi diye onu öldüren adam takım elbise giydiği için iyi hal indiriminden faydalanıyor. Özgecan yasası, kadın cinayetlerine iyi hal indirimini kaldırılmasını öngören bir yasa teklifidir. İnsanına, çocuğuna değer veren bir iktidar bu yasayı geçirir. Ama AKP ne yaptı, yasa geçmedi. Siyaset bu yolla cinayetle sonuçlanan şiddetin ortağı olmuştur. İktidar bu yasayı çıkarmayarak kadına şiddeti açıkça teşvik etmiş oluyor."
Hükümetin çıkardığı yarı zamanlı çalışma paketinin de kadınları iş hayatından uzaklaştırıp kadının evde oturmasını amaçladığını savunan Böke, "Ölmek değil yaşamak istiyoruz. Dışlanmak değil ortak olmak istiyoruz, beraber omuz omuza yürümek istiyoruz. Çok şey değil insan hakları talep ediyoruz. Bunun için bir an evvel bu iktidarı değiştirelim" dedi. Bu nedenle kadınlara ve daha özgür olmak isteyen tüm kadınlara büyük görev düştüğünü söyleyen Böke, "Biz yarının iktidarını inşa edeceğiz. Bunu bugün muhalefetteyken başlatmak zorundayız" dedi.
Böke, konuşmasının ardından 14 yıllık iktidarın enkazını süpüreceklerini söyleyerek ellerine süpürge alan kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Selin Sayek Böke: Kadına yönelik şiddetin sorumlusu AKP'dir" haberi, 13 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Selin Sayek Böke: Kadına yönelik şiddetin sorumlusu AKP'dir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Selin Sayek Böke: Kadına yönelik şiddetin sorumlusu AKP'dir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri