Şemdinli şehitlerine veda

Şemdinli şehitlerine veda

Şemdinli şehitlerine veda Hakkari Şemdinli'de PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 10 asker düzenlenen törenlerle memleketlerinde toprağa verildi. Dünya Enerji Kongresi açılışına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Bnali...

Hakkari Şemdinli'de PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 10 asker düzenlenen törenlerle memleketlerinde toprağa verildi. Dünya Enerji Kongresi açılışına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Bnali Yıldırım ve bakanların bir çoğu cenaze törenlerine katılmadı. Cenazelerde gözyaşlarını tutamayan askerleri de yine şehit yakınları teselli etti.

PKK'lılar tarafından Şemdinli'deki Durak Jandarma Kontrol Noktası'na bombalı araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 5 sivilin de yaşamını yitirdiği saldırıda şehit olan askerlerden 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok, Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Nişanlısı Şükran Güzel ile düğün hazırlığı yapan şehit Özkan Altınok için Sabancı Camisi'nde tören düzenlendi. 4 kardeşi bulunan şehit için gerçekleştirilen törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İskenderun 39'uncu Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, milletvekilleri, asker ve polislerle vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLERE SON GÖREV

TABUTA SARILDILAR

Şehidin otobüs şoförü olan babası Celal Altınok'u, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer koluna girerek teselli etti. Şehidin babasından ayrı yaşayan annesi Ayten Çalışkan ile nişanlısı Şükran Güzel, sürekli gözyaşı döktü. Yakınları ve kadın askerlerin teselli etmeye çalıştığı şehit anne ve nişanlısı, tabuta son kez sarılıp ağladı. Şehit asker, Adana İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazı sonrası, Asri Mezarlıktaki şehitliğe defnedildi.

ADIYAMAN'DA ŞEHİT ACISI

Saldırıda Jandarma Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu da şehit düştü. Sözleşmeli er Aydoğdu'nun cenazesi, Van'daki tören ardından askeri uçakla memleketi Adıyaman'a getirildi. Havaalanında protokol üyeleri ve yakınları tarafından karşılanan şehit Aydoğdu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Sümerevler Mahallesi'ndeki baba evinde getirilerek helallik alındı. Şehit Aydoğdu için öğle vakti Yeni Mezarlık Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Vali Abdullah Erin, AKP Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, protokol üyeleri ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

AĞLAYAN ASKERİ ÖPTÜ, GÖZYAŞLARINI SİLDİ

Şehit babası Hacı Yusuf Aydoğdu, oğlunun tabutu başında bekleyen ve ağlayan askeri öperek gözyaşını sildi. Şehidin kardeşleri ise, Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Aydoğdu'nun cenazesi, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkcü'nün kaldırdığı cenaze namazının ardından mezarlıkta bulunan şehitlikte toprağa verildi.

5 çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan şehit Aydoğdu'nun, ailesinin yaşadığı 2 katlı binanın en üst katını hazırlayıp 20 gün sonra nişanlısı evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi.

Şehit er Hacıoğlu Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı

Saldırıda şehit düşen 10 askerden, 21 yaşındaki Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu'nun cenazesi, memleketi Malatya’da baba ocağında helallikten sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

Malatya’nın Yazıhan İlçesi nüfusuna kayıtlı, Jandarma Komando Er Eyüp Hacıoğlu, memleketi Malatya’nın Yazıhan İlçesi'ne bağlı Sürür Mahallesi'nde bulunan Sürür İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen cenaze törenine, aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Malatya Vali Mustafa Toprak, AKP Malatya Milletvekilleri Taha Özhan ve Nurettin Yaşar, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle binlerce kişi katıldı.

Şehit Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu’nun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu son kez babasının evine helallik için getirildi. Anne Meral, baba Nihat Hacıoğlu ve kız kardeşleri Rabia, Rukiye, Aslı ve erkek kardeşi İbrahim, yanındakilerin desteği ile güçlükle ayakta durabildi.

İl Müftü yardımcısı tarafından okunan duanın ardından helallik verilirken aile ve meslektaşları da gözyaşlarına boğuldu. Helallik alınması ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirlerle Yazıhan'a bağlı Sürür Mahallesi'ndeki Sürür İlköğretim Okulu bahçesine götürüldü. Burada düzenlenen törende kılınan cenaze namazının ardından cenaze toprağa verildi.

ANDIRIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lılarca bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 10 askerden Jandarma Uzman Çavuş 33 yaşındaki Mustafa Dobur'un cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin 4 yaşındaki kızı Ceylin, "Babamı istiyorum" deyince, yakasına şehit babasının fotoğrafı takılarak teselli edildi.

Hakkari'de düzenlenen törenin ardından uçakla gönderildiği Kahramanmaraş Havaalanı'ndan alınan şehit Mustafa Dobur'un cenazesi, karayoluyla Andırın'ın Darıovası Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte şehidin babası Nuri, annesi Elife, eşi Hasibe ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Burada helallik alınan şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur için ikindi vakti Tufanpaşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile 3 bin kişi katıldı.

'BABAMI İSTİYORUM'

Törende şehidin tek kızı küçük Ceylin, annesinin kucağındayken yanlarındaki kadın astsubayın yakasında bulunan babasının fotoğrafını göstererek, "Babamı istiyorum" dedi. Ceylin'in bu isteği törene katılanları duygulandırdı. Bunun üzerine kadın astsubay, yakasındaki şehit Mustafa Dobur'un fotoğrafını çıkarıp Ceylin'in yakasına taktı. Minik Ceylin eliyle babasının fotoğrafını sevdi. Şehidin annesi Elife Dobur ise "Gitme dedim kuzum neden gittin?" diye ağıt yakarken fenalık geçirdi. Şehit annesine sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin eşi Hasibe Dobur da tören boyunca "Mustafa'm, Mustafa'm" diyerek ağıtlar yaktı. Eşinin Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılan Hasibe Dobur, "Allah seni böyle yapanların belasını versin. Mustafa'm benim" diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze namazının kılınmasının ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehidin cenazesi, bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu ve mahalle mezarlığında toprağa verildi.

"Şemdinli şehitlerine veda" haberi, 10 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Şemdinli şehitlerine veda haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şemdinli şehitlerine veda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  2. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  3. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  4. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  5. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  6. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  7. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  8. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  9. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  10. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  11. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  12. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  13. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  14. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  15. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  16. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  17. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  18. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  19. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  20. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
Gündem Haberleri