Sendika başkanından kadına şiddete şok savunma

Sendika başkanından kadına şiddete şok savunma

Sendika başkanından kadına şiddete şok savunma Zonguldak’ta, kocasını silahla vuran Hülya A., “Bana aşkını ispat etmek için yüzük parmağını kesip uçurumdan atmıştı. Evlendik. Nikâhtan 5 gün sonra şiddet başladı. Hayatımı zindana çevirdi'' dediZonguldak'ta Genel...

Zonguldak’ta, kocasını silahla vuran Hülya A., “Bana aşkını ispat etmek için yüzük parmağını kesip uçurumdan atmıştı. Evlendik. Nikâhtan 5 gün sonra şiddet başladı. Hayatımı zindana çevirdi'' dedi

Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri olan kocası Hakkı A.'yı silahla vuran Hülya A., "Benim için parmağını bile kesen adam hayatımı cehenneme çevirdi. Şiddet gördüm. Arkadaşlarıyla ilişkiye girmemi istedi. Kendimi kaybettim, istemeden vurdum" dedi.

Sabah'tan Ahmet Külsoy'un haberine göre, olay, 1 Eylül'de Karaelmas Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, GMİS'te Genel Sekreter olan Hakkı A., 2011'de ikinci evliliğini yaptığı ve bir süre önce boşanma davası açtığı Hülya A. ile tartışmaya başladı. Hülya A., tartışma sırasında eline geçirdiği tabancayla eşini bacaklarından ve kalçasından yaraladı. Sağlık durumu iyiye giden Hakkı A. ile ev ararken tanıştığını söyleyen Hülya A., yaşadıklarını SABAH'a anlattı: "Her akşam yoluma çıkıyordu. Bana aşkını ispat etmek için sağ el yüzük parmağını satırla kesti, uçurumdan attı. Bu olay onunla evlenmek için yeterliydi. İkinci evliliğimi yaptım. Nikâhtan 5 gün sonra şiddet başladı. Aç kalsaydım da bu adamla evlenmeseydim. Darp, şiddet, küfür, aşağılama... Zamanla cinsel tercihlerinde farklılıklar olduğunu söylemeye başladı. Vücudumda defalarca sigara söndürdü. Uyuşturucu hap ve ot içerek beni defalarca dövdü." Eşinin sendikadan emekli maaşıyla birlikte aylık 10 bin lira aldığını ifade eden Hülya A., olay gecesini de şöyle aktardı:

0x0-parmak-keserek-baslayan-ask-kursunla-bitti-1478550707399.jpeg

AKIL ALMAZ İDDİALAR...
"Zaman zaman grup seks teklif ediyordu ve günlerce ağlıyordum. Benimle tanışmak isteyen arkadaşları olduğunu söylüyordu. Sendikanın toplantılarını çoğu kez evde içkili masalarda yapardı. Buna itiraz ettiğimde uçan tekme attı. O gece de aşırı alkollüydü. Buna rağmen 5 şişe birayla geldi. İçmemi istedi, uyuyacağımı söyledim. Bana, çocuklarıma, anneme küfredip vurdu. Sürükleyerek götürdüğü yatak odasında silahla taciz etti. Boğuşma sırasında silahı aldım ve ateş ettim."

BOŞANMA DAVASI SÜRÜYOR
Boşanma aşamasındaki çiftin geçtiğimiz haftaki duruşmasına Hakkı A. katılmadı. Aralık ayına ertelenen boşanma davası ve silahlı saldırıya yönelik iddialarla ilgili telefonla ulaştığımız Hakkı A., konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Sendika başkanından şiddete şok savunma

GMİS Başkanı Demirci, eşine şiddet ve cinsel taciz uyguladığı iddia edilen genel sekreteri savundu: “Olay karı-koca arasındadır''

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Demirci, darp, şiddet, cinsel taciz ve hakaret gerekçesiyle eşi tarafından silahla vurulan Genel Sekreter Hakkı A.'ya sahip çıktı.

'İYİ İŞLER YAPIYOR'
GMİS Genel Sekreteri Hakkı A.'nın, şiddet uyguladığı, bacaklarında sigara söndürdüğü, ahlak dışı tekliflerde bulunduğu iddiasıyla eşi Hülya A. tarafından silahla vurulması Zonguldak'ın ve maden işçilerinin gündemine oturdu. İşçilerin aidatlarıyla 7 bin 500 lira net maaş ve 2 bin 500 lira emekli maaşı alan Hakkı A.'nın hâlâ görevinin başında bulunması maden işçileri arasında ve kent genelinde tepkiyle karşılandı.

SABAH'a konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Demirci, yüz kızartıcı suçlamaların hedefindeki Hakkı A.'yı şok sözlerle savundu. Demirci, "Suçlu varsa mahkemede cezasını çekecektir. Karı-koca arasında olan bir olay. Hakkı Bey iyi işler yapıyor, neden istifa etsin. Görevinin başındadır. Her insan kumar oynuyor, içki içiyor. Beni mesai saatlerinde yaptığı işler bağlar" dedi. Öte yandan sendikanın Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ve bazı şube yöneticileri, iddiaların korkunç olduğunu dile getirerek, "İddialar maden işçisinin onurlu mücadelesine ve sendikal mücadeleye zarar verir. İstifa etse daha iyi olur" dedi.

"Sendika başkanından kadına şiddete şok savunma" haberi, 09 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sendika başkanından kadına şiddete şok savunma haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sendika başkanından kadına şiddete şok savunma 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Gündem Haberleri