Siirt'te madenci yakınları öfkeli: Medya nerede, kameralar nerede?

Siirt'te madenci yakınları öfkeli: Medya nerede, kameralar nerede?

Siirt'te madenci yakınları öfkeli: Medya ner... Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyündeki Ciner Holding'e bağlı Park Enerji'ye ait bakır madeninde yaşanan heyelan nedeniyle meydana gelen göçükte kalan 10 işçinin yakınları, medyanın bu konudaki duyarsızlığına tepki gösterdi."Medya...

Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyündeki Ciner Holding'e bağlı Park Enerji'ye ait bakır madeninde yaşanan heyelan nedeniyle meydana gelen göçükte kalan 10 işçinin yakınları, medyanın bu konudaki duyarsızlığına tepki gösterdi.

"Medya nerede, kameralar nerede?" diyen madenci yakınlarının başlayan yağmurlar tedirginlikleri de arttı.

Soma ve Ermenek'teki iş cinayetleri konusunda medyanın gösterdiği hassasiyetin Şirvan'da gösterilmediğini düşünen Siirtli madenci yakınları, bir süredir sosyal medya üzerinden de tepkilerini dile getiriyorlar.

BİR İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİ DAHA ÇIKARILDI

Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki Bakır madeninde 17 Kasım'da meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçiler için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sürerken, bugün saat 14.40 sıralarında bir işçinin daha cansız bedeni toprak altından çıkarıldı. Şimdiye kadar heyelan faciasından 7 kişinin cenazesi çıkarılırken, halen toprak altında bulunan 9 kişi için yapılan arama ve kurtarma çalışması sürüyor. Yetkililer, aynı bölgede başka işçilerin de olabileceği ihtimali üzerine, çalışmalarını söz konusu noktada yoğunlaştırırken, çıkarılan ceset, kimlik tespiti ve otopsi için Siirt Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

MÜEZZİNOĞLU: BELİRLİ SAYIDAKİ ÇALIŞANIMIZA ULAŞMAYI UMUT EDİYORUZ
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şimdiye kadar 6 kişinin cesedinin çıkarıldığı ve 10 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı Siirt'in Şirvan İlçesi'ndeki heyelan bölgesine geldi.

Bakan Müezzinoğlu, arama çalışmalarını yürüten AFAD ve UMKE ekiplerinden bilgi alarak, göçük altında kalan işçilerin yakınlarıyla görüştü. Yetkililerden aldığı bilgilerden sonra konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Bugün ümit var. AFAD başkanımızın bize verdiği brifingde bugün oldukça ümitliler. Bir kısım yada belirli sayıdaki çalışanımıza ulaşmayı umut ediyoruz" dedi. Sabah erken saatlerden Batman'dan polis helikopteri ile Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ne gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, burada Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AFAD ve UMKE yöneticileri tarafından karşılandı.

Göçük altında kalanların yakınlarıyla da görüşen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra burada oluşturulan kriz masasına geçerek görevlilerden, son çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Göçüğün 6'ıncı gününde, 10 işçiyi arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Bugün 6'ıncı günündeyiz. Bugüne kadar 6 çalışan heyelan altından çıkarıldı. Şuanda heyelan altındaki 10 çalışanımıza da bir an önce ulaşma çalışmaları devam ediyor. Hadisenin olduğu andan itibaren gerek AFAD, gerek valilik gerekse hükümetin fiili tüm dinamikleri bölgeye en kısa zamanda ulaşarak, kurtarma çalışmalarını başlattı. Hükümet düzeyinde de, valilik düzeylinde de aynı akşam saat 21.00 sıralarında kriz masası kuruldu. Sabah saatlerinde de bölgeye yerleşen AFAD bütün müdahaleleri planlı bir şekilde yönetme gayreti içinde. 10 vatandaşımızın canlı bir şekilde, ümidimizi kaybetmeden toprak altından çıkarılması için çalışmalar 24 saat gayretle devam ediyor. İşçilerin yakınlarıyla yakın diyalog kurarak, onlarla her türlü iletişimi kurarak, onlarla bir arada olmayı başaran bir süreci de yönetme gayreti içindeyiz. Gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, gerek Kızılay ve AFAD, Enerji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ekipleri dinamik bir şekilde çalışma yürütüyorlar" dedi.

Göçük altında kalan işçi aileleri ile birlikte arama çalışmalarını yerinde inceleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Dün Sağlık Bakanımız Recep Akdağ buradaydı. Bugün biz buradayız. İlgili bakanlıkların tüm yetkilileri ilk günden itibaren buradalar. Bir taraftan dertler, acılar paylaşıldıkça azalır anlayışıyla çalışan yakınlarımızın yanında en insanı şekilde sorumluluklarımızı yerine getirirken, diğer taraftan da sorunları çözerek azaltma gayretiyle yoğun bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

"AFAD'DAN ALDIĞIM BİLGİDE ÜMİT VAR"
En kısa zamanda toprak altındaki 10 çalışana ulaşmayı arzu ettiklerini anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Bugün ümit var. AFAD başkanımızın bize verdiği brifingde bugün oldukça ümitliler, havada müsaade ediyor. Bir kısım ya da belirli sayıdaki çalışanımıza ulaşmayı umut ediyoruz. Tekrar kaybettiğimiz çalışanlarımızın yakınlarına sabırlar diliyorum. Kaybettiğimiz çalışanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Diğer çalışanlarımızı sağ salim ümidimizi kaybetmemek adına ulaşabilmeyi arzu ediyorum. En kısa zamanda da bu kazanın sonuçlarını değerlendirilecek. Eksik, ihmal var mı, daha farklı tedbirler neler olur diye değerlendirmeler yapılıyor. Bunlar da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Çalışma ekibine de teşekkür ediyorum. 24 saat bu zor koşullarda çalışma yapmak kolay değil. Onlara da hem teşekkür ediyorum, hem de başarılar diliyorum. En kısa zamanda sonuca ulaşmalarını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 5 ay önce kapatılan bir ocakta yeniden açma çalışmaları yapılırken 1 çalışanın hayatını kaybettiğini, 1 çalışanın da yaralandığını da hatırlatarak, hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diledi.

"Siirt'te madenci yakınları öfkeli: Medya nerede, kameralar nerede?" haberi, 22 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Siirt'te madenci yakınları öfkeli: Medya nerede, kameralar nerede? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Siirt'te madenci yakınları öfkeli: Medya nerede, kameralar nerede? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
Gündem Haberleri