Sır kutusu 'derin' avukat sırlarıyla sırra kadem bastı!

Sır kutusu 'derin' avukat sırlarıyla sırra kadem bastı!

Sır kutusu 'derin' avukat sırlarıyla sırra k... “Şike kumpası'' soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkartılan bir isim dikkat çekiyor: Avukat Halil İbrahim Koca. “Çok şey bilen karakutu'' Koca’nın isminin geçtiği olaylar zinciri ise dikkat çekici.Aykut Küçükkaya'nın...

“Şike kumpası'' soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkartılan bir isim dikkat çekiyor: Avukat Halil İbrahim Koca. “Çok şey bilen karakutu'' Koca’nın isminin geçtiği olaylar zinciri ise dikkat çekici.

Aykut Küçükkaya'nın Cumhuriyet'te yer alan haberinde, Avukat Koca'nın kısa sayılacak meslek hayatında yakın dönemin nedesede bütün önemli olaylarında adının bir şekilde yer almasına dikkat çekildi.

Kamuoyunda “şike kumpası'' olarak adlandırılan soruşturma kapsamında 3 gün önce başlayan gözaltı dalgasında hakkında yakalama kararı çıkartılan bir isim dikkat çekiyor: Avukat Halil İbrahim Koca. Son yıllarda Türkiye’nin gündemine oturan her olayda karşımıza çıkan Koca’nın yurtdışında olduğu bilgisi basına yansıdı. İşte, genç yaşına rağmen “büyük işler başaran bir ismin!'' adının karıştığı olaylar zinciri...

MHP’yi sarsan ''kaset’ bombası: Yıl 2011... Genel seçimler öncesi MHP’ye yönelik şantaj kaset skandalının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin suçladığı bir isim vardı: Küçükçekmece Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Faruk Bayındır. Borajet uçak firmasının kuruluşunda Faruk Bayındır ile birlikte şirketin 3 büyük hissedarından biri de Koca’ydı. Koca, skandalın ardından Borajet ve Bayındır ile ilişkisinin kalmadığını açıklayacaktı.

Reza Zarrab’ın avukatıydı: ABD’de tutuklu bulunan 17 Aralık’ın kilit ismi Reza Zarrab’ın avukatlığını yaptı. 17 Aralık’ın dumanı tüterken Yeni Şafak, Koca’yla ilgili aynen şunları yazacaktı: “Sarraf’tan ''haber karşılığı 1 milyon dolar talep edildiği’ iddialarıyla haber olan Avukat Halil İbrahim Koca yine sahneye çıktı. Koca, 5 ve 6 Ocak 2014 tarihlerinde Metris Cezaevi’ne giderek Reza Zarrab’la görüştü. Zarrab’la görüşen Koca’nın, ''Ek ifade ver. Seni savcıya götüreceğim. Ek ifade vermeden önce masada adli kollukla imzalanmış tahliye kâğıdını göreceksin. Ek ifadende ''Bu işi hükümetin bilgisi ve talimatı doğrultusunda yaptım’ de ifaden bitince evine gideceksin’ dediği iddia edildi.''

Şike davası: Koca, şike davasının tutuksuz sanıklarından dönemin Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve yönetici Nevzat Sakar’ın da avukatıydı. Şike soruşturması sürdüğü sırada Fenerbahçe cephesi, kendileriyle ilgili iddialar sürekli basında yer alırken diğer kulüplerle ilgili iddiaların basına sızmamasının dikkat çekici olduğunu söyleyip dert yanıyordu. Fenerbahçe’nin dert yanmasının sebeplerinden birisi Koca’nın aynı dönemde İstanbul Emniyeti’nin sözleşmeli avukatlarından birisi olmasından geliyordu.

Emniyetin avukatı: Peki İstanbul emniyetinin avukatı olan Koca hangi davalarda savunma yapmıştı: Atılım Gazetesi muhabiri Asiye Güzel Zeybek’e sorgu sırasından tecavüz edilmesi ve 20 kişiye işkence edilmesi ile suçlanan polislerin avukatı Koca’ydı. Koca, Avcılar’da bir parkta polis tekmesi ile öldürülen Feyzullah Ete davasında da polis memuru Ali Mutlu’nun da avukatıydı.

Polis Akademisi’nde ders: Koca genç yaşında cemaatin en güçlü olduğu yerlerden birisi olan Polis Akademisi’nde İnsan Hakları ve Kamu Hürriyetleri dersi verdi.

"Sır kutusu 'derin' avukat sırlarıyla sırra kadem bastı!" haberi, 22 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sır kutusu 'derin' avukat sırlarıyla sırra kadem bastı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sır kutusu 'derin' avukat sırlarıyla sırra kadem bastı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri