Sırrı Süreyya Önder: Başkanlık isteyene de fezleke hazırlansın

Sırrı Süreyya Önder: Başkanlık isteyene de fezleke hazırlansın

Sırrı Süreyya Önder: Başkanlık isteyene de f... Hakkındaki dokunulmazlık fezlekesi Meclis Başkanlığı'na gönderilen HDP'li milletvekilleri arasında yer alan Sırrı Süreyya Önder, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önder "Başkanlık talep edenleri fezlekeye konu etmedikleri sürece,...

Hakkındaki dokunulmazlık fezlekesi Meclis Başkanlığı'na gönderilen HDP'li milletvekilleri arasında yer alan Sırrı Süreyya Önder, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önder "Başkanlık talep edenleri fezlekeye konu etmedikleri sürece, özyönetimi talep edenleri fezlekelere konu edemezler. Cumhurbaşkanı'nın ifadeleriyle söyleyeyim 'Kim demiş ki biz uysal koyunuz.' Bizden bir tek vekile dokunamazlar bu anlamda. Arkamızda halkın seçim iradesi var" dedi.

Aralarında HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 5 HDP'li milletvekili hakkındaki 'dokunulmazlıkların kaldırılmasını' içeren fezlekeler Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Fezlekesi sunulan isimler arasında yer alan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder RS FM'e açıklamalarda bulndu. 

Önder, şunları söyledi:

"Kimselerin üzerine eğilmediği bir nokta var. Egemen blokun temel gündemi sadece başkanlık rejimi. Her şey bu kritere göre irdeleniyor. Başkanlık sistemine faydası olacaksa siyasi gündem yapıyorlar. Değilse gerisi önemli değil. HDP'liler üzerinde bu kılıcın sallanma gerekçesi şudur: Bu gündemde politika üretme gücü ve bunun getiriliş biçimini teşhir etme kapasitesi olan grup ve vekillere yöneliyorlar. Yapılan, başkanlık kampanyası boyunca bu vekilleri sözüm ona izolasyonda tutmak hamlesidir. Cumhurbaşkanı'nın da bizi Meclis dışı bırakmaya kadar bir dizi hamlesini içeriyor. Başkanlık talep edenleri fezlekeye konu etmedikleri sürece, özyönetimi talep edenleri fezlekelere konu edemezler." 

'FEZLEKEDEN ONUR DUYDUM'

AKP'nin bu süreçte yargıya müdahale ettiğini söyleyen Önder, "Bizim çizgimizde siyaset yapanlar için bunlar şeref madalyasıdır. Fezlekeye konu olan konuşmalarımı inceledim. Onur duydum. Çocuğuma bırakacağım en şerefli mirastır bu. Ülkeye görevim olan en hayırlı işler neyse onların hepsi bu fezlekede var. Hepimiz şartlar ne olursa olsun bu konuşmalara imzamızı atarız" dedi. 

HDP SUSACAK MI?

"Demirtaş ve diğer isimler meclis dışı kalır da cezaevine girerlerse HDP susacak mı?" sorusunu ise Önder şöyle yanıtladı:

"Cumhurbaşkanı'nın ifadeleriyle söyleyeyim 'Kim demiş ki biz uysal koyunuz.' Bizden bir tek vekile dokunamazlar bu anlamda. Arkamızda halkın seçim iradesi var. Tartışma konusu bile olamaz. İçimizde bir tane uğursuzluk, hırsızlık, sebepsiz zenginleşme, adam kayırma, yüz kızartıcı suç gibi bir fezleke yok. 'Ortak vatan, müşterek geleceğimiz' dedik. Tüm bunlar hukuk tarihine utanç verici şekilde geçecek. En yanlı hukukçu benim yaptığım konuşmada hakkımda müebbetle fezlekeyi düzenlemiş. Birisi desin ki, müebbeti hak edecek bir konuşma var."

KAÇAK ÇAY POLEMİĞİ

HDP'li Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Aralık ayında yeni anayasa için HDP'yi ziyaret etmeden önce çatışmaları durdurması gerektiğini belirtmiş,  "Yoksa kaçak çayını içer gider" demişti. Bu konuya da değinen Önder, 'sözlerim başkaydı' dedi ve şöyle devam etti:

"Başbakan demeci vermeden önce talimat verildi Beştepe'den. Bizimle siyasal zeminde bir araya gelinmesin diye. Benim sözüm öyle değildi. Biz orada Davutoğlu'na alan açtık. 7 gün yerde yatan cenazeler vardı. Bunu sağlamamış bir insan olarak yeni anayasayı konuşmaya gelirsen çayımızı içersin dedik. Ben başbakan olsam kim cenazesini kaldıramıyormuş sorusunu sorardım kaçak çaya takılmaktansa." 

ÖCALAN'IN ETKİSİ KIRILDI MI?

Önder, bazı kesimler tarafından dillendirilen 'Öcalan etkisi kırıldı' iddialarını ve kendisinin eskisi kadar gündemde olmayışına ilişkin de şunları söyledi:

"Çatışmasızlık sürecini sürdürememekten kendimizi sorumlu tutuyoruz. Hükümet Sayın Öcalan'a gitti. Ama bunların tatlı su kurnazlığı, kendi gündemlerini dayatıcı nihai çözümü hedeflemeyen tavırlarını reddetti. Daha önce bu gayri ciddi tutumları yüzünden de uyarmıştı. Bize dönük muazzam bir ambargo var. Ana akım TV'lere asla konuk edilmeyecekler listesinin başında ismim var. İsteyerek değil uzak tutuluyoruz. Meclis kürsü konuşmalarımızla müdahil olmaya çalışıyoruz."

"Sırrı Süreyya Önder: Başkanlık isteyene de fezleke hazırlansın" haberi, 10 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sırrı Süreyya Önder: Başkanlık isteyene de fezleke hazırlansın haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sırrı Süreyya Önder: Başkanlık isteyene de fezleke hazırlansın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  2. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  3. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  4. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  5. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  6. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  7. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  8. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  9. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  10. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  11. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  12. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  13. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  14. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  15. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  16. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  17. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  18. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  19. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  20. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
Politika Haberleri