Sivaslı şehit eşinden yürek yakan haykırış

Sivaslı şehit eşinden yürek yakan haykırış

Sivaslı şehit eşinden yürek yakan haykırış MARDİN'in Savur İlçesi'nde zırhlı askeri araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 37 yaşındaki Erdal Çetin'in cenazesi memleketi Sivas'a getirildi. Şehidin eşi Arzu Çetin, "Erdalım, aşkım ne olur gitme,...

MARDİN'in Savur İlçesi'nde zırhlı askeri araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 37 yaşındaki Erdal Çetin'in cenazesi memleketi Sivas'a getirildi. Şehidin eşi Arzu Çetin, "Erdalım, aşkım ne olur gitme, yavrularını babasız bırakma. Sana ömrüm dedim, ömrümü aldılar benden" diye feryat etti. 

Savur İlçesi'nde PKK'lıların yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin'in cenazesi Mardin'deki tören ardından askeri uçak ile Sivas'a getirildi.

Nuri Demirağ Havaalanı'nda şehidin cenazesini Vali Alim Barut, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Emniyet Müdürü Turay Çalışkan ve il protokolü ile yakınları karşıladı. Şehidin karayolu ile Antalya'dan Sivas'a gelen babası, eşi ve çocukları havalanındaki karşılamaya yetişemezken, karayolu üzerinde cenaze konvoyuna yetişti. Şehit uzman çavuş Erdal Çetin'in cenazesi konvoy eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi.

galeri-034.jpg

"ERDAL'IM ÖMRÜM DEDİM BEN SANA, NE OLUR YAPMA BUNU BİZE"
Cenazenin hastana morguna indirilmesi sırasında şehidin eşi Arzu, büyük olu Kaan ve babası Hasan Çetin gözyaşlarına hakim olamadı. Eşi Arzu Çetin, büyük oğlu Kaan'a sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Yakınlarının teskin edemediği Arzu Çetin, cenazenin askerler omuzunda morga taşınması sırasında, "Erdal, ne olursun gitme aşkım. Beni yalnız bırakma, yavrularını babasız koyma. Yapma bunu bana. Erdalım ne olursun Erdalım. Erdal'ım 'Ömrüm' dedim ben sana. Ömrümü aldılar benden. Sen buraya mı yakışacaktın? Gel 'şaka' de bana, 'yalan' de ne olur. 'Rüya' de beni uyandır. Ne olursun. Yapma bunu bize. Erdalım ben senin yollarına kurban olurum. Ne olur gitme" diye ağlamayarak haykırması herkesi duygulandırdı. 

Hasan-Şaziye Çetin çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan Erdal Çetin'ın 1996 yılında göreve başladığı öğrenildi. Arzu Çetin ile evli olan şehidin 12 yaşında Eren ve 16 yaşında Kaan isimli iki oğlu olduğu öğrenildi. Ankara'da görevli olan Çetin'in bir süre önce geçici görevle Mardin'in Savur ilçesine gittiği belirtildi. Şehit jandarma uzman çavuş Erdal Çetin'in cenazesi, Ulu Camii'de ikindide kılınacak namaz ardından toprağa verilecek.

HAMİLE EŞİ DE UÇAKTAYDI
Öte yandan Mardin'eki bombalı saldırıda şehit düşen 4 askeri personelden Niğdeli Jandarma Astsubay Çavuş Yasin Tekin'in 7 aylık hamile eşi Ülkiye Tekin de, Sivas'a getirilen şehit Erdal Çetin'i taşıyan uçakta yer aldı. Memleketlerine götürülen diğer 3 şehit cenazesiyle birlikte uçakta olduğu gözlenen Ülkiye Tekin de havaalanında bir süre uçaktan indi. Gözü yaşlı eşi, kadın astsubaylar sarılarak teskin etmeye çalıştı. Diğer 3 şehit cenazesi de uçaktaydı.
 

"Sivaslı şehit eşinden yürek yakan haykırış" haberi, 16 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sivaslı şehit eşinden yürek yakan haykırış haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sivaslı şehit eşinden yürek yakan haykırış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  2. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  3. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  4. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  5. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  6. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  7. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
  8. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  9. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
  10. 16:15 Elden kira ödemeyin! dikkat sizin de başınız yanabilir
  11. 16:12 Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!
  12. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
  13. 16:02 Hyundai'den Elektrikli Yarış Otomobili: motor sporlarının geleceğini şarj ediyor!
  14. 15:59 Deniz Tekin'in yeni mesleği herkesi şaşırttı: Müziği bıraktı
  15. 15:57 Türkiye'yi eve kapatacak kötü günler kapıda! Bilim insanları korkutan açıklamayı yaptı
  16. 15:51 YSK, olağanüstü itirazlara ilişkin 20 yeni kararını açıkladı
  17. 15:37 Fenerbahçe’de, Olympiakos maçına hazırlandı!
  18. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  19. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  20. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
Gündem Haberleri