Sosyalistler Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı: O mermi bütün topluma yönelik bir tehdittir

Sosyalistler Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı: O mermi bütün topluma yönelik bir tehdittir

Sosyalistler Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı... ORHAN ŞAHİN / ABC GAZETESİ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kurşunlu tehdide sosyalistlerden de tepki yağdı. ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Kemal...

ORHAN ŞAHİN / ABC GAZETESİ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kurşunlu tehdide sosyalistlerden de tepki yağdı. ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Kemal Okuyan, Türkiye Komünist Hareketi Merkez Komite Üyesi Kurtuluş Kılçer ve Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut ABC’ye yaptıkları açıklamalarda saldırıyı kınadı.

Birleşik Haziran Hareketi Türkiye Yürütme Kurulu üyesi gazeteci Merdan Yanardağ da bir açıklama yaparak, Ana Muhalefet liderine yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

''BU MERMİ BÜTÜN TOPLUMUN AYAĞININ DİBİNE BIRAKILMIŞTIR’

Alper Taş Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kurşunlu tehdidin sadece Kılıçdaroğlu’nun şahsına yönelik olmadığını vurgulayarak, “Bu mermi bütün topluma, toplumsal muhalefete tehdittir. Sistem içerisindeki bir muhalefeti bile sindiremeyen bir anlayış'' dedi.

alpericerik.jpg

Alper Taş saldırıyı kınayarak, “Geniş bir direniş cephesi geliştirilmeli. Yapılması gereken sokak sokak mahalle mahalle bu toplumsal kuşatmayı kırabilecek adamları aşağıdan geliştirmektir'' diye konuştu.

''ÇOK SERT VE HIZLI TEPKİ VERİLMELİ’

KP Merkez Komite Üyesi Kemal Okuyan da saldırıyı kınayarak, “Asıl üzerinde durulması gereken, bütün bunları kimin yaptığı değil. Bu kadar açık olan bir şeye dönük toplumda çok az tepki oluyor. Bunun üzerinde durmak lazım. Buna çok fazla kafa yormak yerine çok sert hızlı bir şekilde tepki verilmesi gerek'' dedi.

kemalicerik.jpg

Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının dar anlamda CHP’ye verilmiş bir mesaj olmadığının alıtını çizen Okuyan, “Ana Muhalefet liderine yönelik tehditle topluma mesaj verildiğini düşünüyorum.  Erdoğan’ın bir taktiği var. Ben de sertleşebilirim mesajı verdi. Benim de kitlem var ben de sokağa oynarım. Daha önce bunu Gezi’de de yaptı. Şimdi herkesin sokağı tekrar tartışmaya başladığı dönemde bunu hatırlatmaya çalışıyor“ ifadelerini kullandı.

AKP SORUMLULUĞU ÜZERİNDEN ATMAYA ÇALIŞIYOR

TKH Merkez Komite üyesi Kurtuluş Kılçer ise “Öncelikle AKP her daim bir düşman yaratarak ayakta kalabiliyor. CHP’yi hedef tahtasına oturtarak kendisine yönelik tepkileri üzerinden atmaya çalışıyor. Mesele Kürt meselesi olunca ortada olan fotoğraf siyasi sorumluk en başta AKP’ye ait. AKP bunu başka noktalarda CHP’yi suçlayarak kendini aklama girişimi gülünçtür. Bu saldırılar bu girişimler faşizan adımlardır. Komünistler olarak bunun karşısında duruyoruz'' dedi.

kurtulusicerik.jpg

CHP’ye yönelik önceki saldırıları da hatırlatan Kılçer, “İl başkanlarına yönelik saldırılar. Bu saldırılar AKP diktatörlüğünün somutlanmasıdır. Biz CHP’ye ciddi bir mesafe içerisindeyiz, düzen partisi olarak görüyoruz, çok eleştiriyoruz. Ama iktidarın diktatörlüğe giden bir rejimin, her türlü faşizan baskının da komünistler karşısında yer alır. Biz de karşısındayız'' diye konuştu.  

'TOPLUMUN KUŞATMAYA YÖNELİK BİR TEHDİT CEVABI BİZ VERECEĞİZ'

nurullahicerik.jpg

Saldırıya en sert tepkilerden birini de Halkın Kurtuluş Partisi lideri Nurullah Ankut tarafından geldi. Ankut, "Korkutmak, sindirmek için yapılmış bir saldırı olduğu ortada. CHP'nin buna tepki verecek cesaretinin olmadığını biliyorlar. Toplumu korkutmaya yönük bu saldırıya Meclis'teki muhalefetin cevap veremeyeceğini biliyorlar. Bu saldırı ve tehdite cevabı biz vereceğiz" dedi. 

SALDIRININ KAYNAĞI YENİ GLADYO

Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdide bir tepki de Birleşik Haziran Hareketi'nden geldi. Haziran Haraketi Türkiye Yürütme Kurulu üyesi, gazeteci Merdan Yanardağ da yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının toplumun bütün ilerici kesimlerini nedef aldığını söyledi. 

Merdan Yanardağ'ın açıklaması şu şekilde; 

"CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'un ayaklarının dibine atılan mermi bütün topluma yöneltilmiş bir tehdittir. Bu saldırı bütün sola, ilerici ve cumhuriyetçi güçlere yönelik bir sindirme girişiminin işaret fişeğidir. Bu saldırının kaynağı Tayyip Erdoğan ve mezhepçi AKP iktidarıdır.  Saldırının organize eden ise Emniyet ve MİT merkezli olarak yeniden yapılandırılan Gladyo, yani yasadışı dinci tertip yapılanmasıdır. Saldırganların Çevik Kuvvet polisi kıyafetli oluşu ve savcılık talimatıyla serbest bırakılmaları da bu bakımdan anlamlıdır.

merdanicerik-001.jpg

'SALDIRI SOSYALİSTLERE DE YÖNELTİLMİŞTİR'

"Bu saldırı ve tehdit bize, bu toplumun bütün aydınlanmacılarına, ilericilerine, devrimcilerine ve sosyalislerine de yöneltilmiştir. Tolumdan yeni bir rıza üratmekte zorlanan, bütün iktidar dinamikleri kırılmaya uğrayan, Suriye'de yenilen, dünyada yalnızlaşan Erdoğan ve AKP yönetiminin ellide kalan tek yönetme aracı artık kaba zor ve açık şiddettir. Kılıçdaroğlu'na bile yönelen saldırı böyle olduğunu ortaya koymaktadır.

AHLAKSIZ TEZGAH!

"O nedenle bu saldırya her alanda, ama hızla karşılık verilmelidir. Çünkü bu tehdit ve saldırı korku salma, sindirme ve bir teslim alma operasyonudur. Bu ahlaksız  tezgah bozulmalıdır. Meşruiyetini yitiren islamcı faşizan Erdoğan-AKP iktidarına bütün sokaklar dar edimeli, yobaz çetelerine anladıkları dilden cevap verilmelidir. İktidar sokaktan doğru kuşatılmalıdır. Topluma güven verimeli ve yeni bir saldırıyı beklemeden harekete geçirilmelidir.

haziranicerik-001.jpg

"Erdoğan ve AKP iktidarı tükenmiştir. Bu siyasal islamcı yapılanma sanıldığının aksine tarihinin en güçsüz döneminden geçmektedir. Korkmakta ve bu nedenle mezarlıktan geçerken ıslık çalmaktadır. Onu, işgal ettiği iktidardan almak boynumuzun borcu, yüzümüzü tarihe ve bu ülkeye dönerek verdiğimiz sözdür. Bu sözümüzü tutacağız."

"Sosyalistler Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı: O mermi bütün topluma yönelik bir tehdittir" haberi, 09 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sosyalistler Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı: O mermi bütün topluma yönelik bir tehdittir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sosyalistler Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı: O mermi bütün topluma yönelik bir tehdittir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri