Spor Bakanlığı ve TRT'de paralel yapı operasyonu

Spor Bakanlığı ve TRT'de paralel yapı operasyonu

Spor Bakanlığı ve TRT'de paralel yapı operas... FETÖ/PDY'ye yönelik 14 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 57 kişi gözaltına alındı. Operasyonun Ankara ayağında ise aralarında Gençlik ve spor Bakanlığı ile TRT'de çalışanların da...

FETÖ/PDY'ye yönelik 14 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 57 kişi gözaltına alındı. Operasyonun Ankara ayağında ise aralarında Gençlik ve spor Bakanlığı ile TRT'de çalışanların da bulunduğu öğrenildi.Operasyonun ardından yıllarca TRT'deki cemaat mensupları ile işbirliği yaparak TRT'ye milyonlarca dolarlık iş yapan AKP'ye yakın bazı işadamlarının panik yaşadığı da gelen bilgiler arasında.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2014 yılında yapılan ihbar çerçevesinde soruşturma başlatılmıştı. Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması çerçevesinde bu sabah operasyon düzenledi. Aralarında Gençlik ve spor Bakanlığı ile TRT'de çalışanların da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.'Paralel Yapı'nın, bazı futbolcu ile sanatçılardan usülsüz yollarla para topladığı tespit edildi.

SANAT CAMİASINDAN  CEMAAT İÇİN PARA TOPLADILAR

TRT'de görev yapan isimlerin sanat camiası içinden 'Paralel Yapı' için para (himmet) topladıkları belirtildi. Yardımlar ile Samanyolu Koleji ile Atlantik eğitim Kurumlarında tiyatro oyunu sahnelendiği dile getirildi. Ayrıca Bank Asya'da ilgisiz kişiler adına hesap açıldığı ve paraların bu hesaplara yatırıldığı tespit edildi.

FUTBOLCULAR MAÇ SONRASI YURTLARA GÖTÜRÜLDÜ

Bazı futbolculardan da para (himmet) toplandığı saptandı. Bu futbolculara, toplantılarda Gülen'in kitapları anlatıldı. Futbolcuların, deplasman maçlarından sonra 'Paralel Yapı'nın yurtlarına götürüldüğü ve burada kendilerinden para yardımı istendiği kaydedildi.

İşte büyük operasyonun ayrıntıları...

İSTANBUL'DA 6 KİŞİ İLE 1 POLİS ADLİYE'YE SEVKEDİLDİ

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski Karşı gazetesi çalışanı 6 kişi ile 1 polis memuru adliyeye sevk edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan eski Karşı gazetesi çalışanı 6 kişi ile 1 polis memuru adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Ankara, Bursa ve Malatya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen eski Karşı Gazetesi çalışanları M.K, T.A, B.K, E.E, M.B. ve D.Ö. ile polis memuru M.B, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi.

'25 Aralık soruşturma dosyasını basına sızdırdılar'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "gizliliğin ihlali", "Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçlarını işledikleri gerekçesiyle eski Karşı gazetesi çalışanı 8 kişi ile 1 polis memuru hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 6 kişi gözaltına alınmıştı.

"25 Aralık kumpas" soruşturmasının basın ayağına yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturması'' dosyasını basına sızdırdığı ve Karşı gazetesinde yayımladığı kaydedildi. Savcılığın tespitlerine göre, şüphelilerin, söz konusu eylemi birlikte hareket ederek gerçekleştirdikleri ve FETÖ/PDY örgütünün amacına hizmet ettikleri öne sürüldü.

ADIYAMAN,URFA, MERSİN'DE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adıyaman, Şanlıurfa ve Mersin illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan ve aralarında bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu 15 şüphelinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı evrak ve belgeler ile dijital materyallere el konulduğu öğrenildi. 

ÇORUM'DA 14 ZANLI TUTUKLANDI

Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 14 zanlı, tutuklandı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Nisan Cuma günü Çorum ve Ankara'da gözaltına alınan ve sorgularının ardından dün sabah adliyeye götürülen S.K, S.Ş, A.G, M.A, R.K, M.Ö, O.A, O.D, M.İ, O.A. H.A, R.M, H.A. ve Y.T, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılar, "terör örgütü üyeliği", "özel belgede sahtecilik", "vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık" ve "hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak" suçlarından tutuklandı.

Zanlılar, adliye önünde bekleyen aileler ve vatandaşlar nedeniyle adliyenin ön kapı yerine, alt kattaki otopark girişinden çıkarılmak istendi. Bunu fark eden grubun, otoparka inerek tutuklananlara alkış ve sloganlarla destek verdikleri görüldü. Grubun, zanlıların cezaevine nakledileceği İl Emniyet Müdürlüğüne ait midibüsün önünü kesmesi üzerine polis ekipleri müdahale etti. Grup dağıldıktan sonra midibüs adliyeden ayrıldı.

Daha sonra Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.

ŞÜPHELİLER HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1 Nisan Cuma günü polis ekiplerince Çorum'da 3, Ankara'da da bir adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınmış, zanlılardan Y.E.Ç ile Y.K, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Aramalarda el konulan bazı evrak ve belgeler ile dijital materyallerde yapılan incelemelerde şüphelilerin, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Çorum Şubesince hazırlanan yaklaşık 143 bin avroluk AB projesiyle hayali iş teslimi, malzeme alımı ve sahte faturalarla örgüte para aktardıkları iddia edilmişti.

Yurt dışında olduğu tespit edilen bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

KIRIKKALE'DE 13 GÖZALTI

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Yaylacık Mahallesi'nde FETÖ'ye ait bir eve, toplantı yapılacağı ihbarı üzerine operasyon düzenlendi.

Ekipler, FETÖ/PDY'ye üye oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 2'si yabancı uyruklu 13 kişi, Yüksek İhtisas Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

ANTALYA MERKEZLİ 7 İLDE OPERASYON

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

Antalya merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı evrak ve dijital materyallere el konuldu. Operasyon kapsamında 5 kişinin de arandığı öğrenildi.

SAMSUN, TOKAT VE KONYA'DA 9 GÖZALTI

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince Samsun'un yanı sıra Tokat'ın Erbaa ilçesi ile Konya'da operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda 5'i Samsun'da olmak üzere 9 şüpheli, "Belgede sahtecilik, yasa dışı örgüte üye olma, zimmet, örgüt adına faaliyette bulunma, belgede sahtecilik yaparak örgüte gelir sağlama" suçlarından gözaltına alındı.

KARABÜK MERKEZLİ SORUŞTURMAD 15 KİŞİ ADLİYEDE

Öte yandan, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Karabük, İstanbul, Kocaeli ve Zonguldak'ta gözaltına alınan ve sorgulamaları tamamlanan 15 kişi, adliyeye çıkartıldı.

Zanlılara "FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, örgüt adına usulsüz para toplamak, örgüt üyelerine yardım ve yataklık, örgüt için izinsiz propaganda yapma, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamaları yöneltildiği öğrenildi.

"Spor Bakanlığı ve TRT'de paralel yapı operasyonu" haberi, 05 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Spor Bakanlığı ve TRT'de paralel yapı operasyonu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Spor Bakanlığı ve TRT'de paralel yapı operasyonu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  4. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  5. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  6. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  7. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  8. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  9. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  10. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  11. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  12. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  13. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  14. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  15. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  16. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  17. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  18. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  19. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  20. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
Gündem Haberleri