Stuttgart'tan güneydoğu sandıklarına takviye güç

Stuttgart'tan güneydoğu sandıklarına takviye güç

Stuttgart'tan güneydoğu sandıklarına takviye... Işın TOYMAZ / StuttgartBaskın erken seçime doğru giderken, Almanya’da da sandık koruma ve ulaştırma konusundaki çalışmalara start verildi. Vatandaşların kayıt yaptırmak için yarıştığı toplantılarda gönüllü müşahitlerin...

Işın TOYMAZ / Stuttgart

Baskın erken seçime doğru giderken, Almanya’da da sandık koruma ve ulaştırma konusundaki çalışmalara start verildi. Vatandaşların kayıt yaptırmak için yarıştığı toplantılarda gönüllü müşahitlerin doğu ve güney doğu bölgesine gönderilmesi de kararlaştırıldı.

Yaklaşık 1 milyon 200 bin kayıtlı Türk seçmenin bulunduğu Almanya’da, erken seçim hazırlıkları yoğun bir şekilde sürerken, Stuttgart’tan gönüllü müşahitlerin doğu ve güney doğu bölgelerine gitmeye hazırlandıkları da öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Baden Württemberg Eyalet Birliği’nin sandık saklama ve ulaştırma çalışmalarında yapılan çağrıya çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan seçmen “evet“ dedi ve gönüllü müşahit olarak Türkiye’ye gitmeye hazır olduklarını bildirdi.

'ÇAĞRIMIZA GÜÇLÜ BİR ''EVET’ ALDIĞIMIZ İÇİN ONUR DUYDUK'
CHP Stuttgart ev sahipliğinde Freiberg’de düzenlenen ve vatandaşlarımızın geniş katılım gösterdiği toplantıda hazır bulunan CHP Baden Württemberg Eyalet Birlik Başkanı Mehmet Yıldırım ve Başkan Yardımcısı ve Stuttgart İl Başkanı Şirin Üstün, ABC’ye yaptıkları açıklamada “Stuttgart’tan, Türkiye’nin bazı bölgelerindeki sandık koruma görevlisi sayısını güçlendirmek üzere gönüllü müşahitleri göndereceğiz. Ohal koşullarında seçimlere gidiyoruz. Daha da güçlü olmamız gereken yerler var. Buradan cesaret göstereceğiz, doğu ve güney doğuda sandıklarımıza bir kat daha güçlü sahip çıkmak üzere takviye güç gönderiyoruz, bizler gidiyoruz. Bu çağrımıza güçlü bir evet almaktan ise büyük onur duyduk. 25 Haziran’da Avrupalı Türkler de güneşi Türkiye’ye getirecek“ dedi.

tulay-akyol.jpg

'STUTTGART, YURTDIŞINDAKİ SANDIK SAYISININ EN YÜKSEK OLDUĞU ŞEHİR'
Öte yandan sandık saklama ulaştırmada görev almak için yurttaşlarımızın birbiriyle adeta yarıştığı gözlendiği toplantıya ilişkin de açıklamalarda bulunan Şirin Üstün özetle şunları söyledi:

“Bugünkü toplantıya çok sayıda CHP üyesi, Reutlingen, Böblingen, Calw, Filderstadt, Nürtingen, Aalen CHP Bölge Başkanları, stk temsilcileri ve vatandaş katıldı. Vatandaşlarımızda büyük bir umut ve coşku gözlemledik. Yurtdışındaki sandık sayısının en yüksek olduğu bölgedeyiz. Tam 206 sandıkta vatandaş Stuttgart’ta oy kullanacak.

'BÜYÜK SORUMLULUK TAŞIYORUZ'
Büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Zor bir sınavdan geçiyoruz. demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden tesis edilmesi için hepimiz göreve hazırız. Etnisiteye, mezhebe, yaşam tarzına bağlı olarak bölüp ayrıştırılmış, ekonomisi çökertilmiş, ordusu dağılmış Türkiye’yi devralıyoruz. Ötekiler dediği cepheyi çoğaltmak, iktidara talip olmak için, ülkemizdeki rejim değişikliğine meydan vermemek için bu seçimi kazanmak zorundayız. Ohal şartlarında ya diktatörlüğe gidilecek ya da Cumhuriyet tarihi boyunca demokrasi arayışımızda çıta biraz daha yükselecek. Mücadelemiz daha da güçlü bir şekilde devam edecek. Geçmişte hangi partiyi desteklemiş olursak olalım, üzerinde yaşadığımız bu ülkede etnik, toplumsal kutuplaşmaya ve tek adam rejimine hayır diyoruz. İrademizi saltanatçılara teslim etmeyelim. 12-19-26 Mayıs’ta ve 2 Haziran’da Stuttgart Königstrasse üzerinde tek adam rejimine hayır diyen bütün bileşenleri çağırıyoruz.

'REJİM ENDİŞESİ ALMANYA’DKAİ TÜRK SEÇMENİ SANDIĞA YÖNLENDİREN ETKEN'
Stuttgart Başkonsolosumuz Ahmet Akıntı’nın ve tüm ekibinin geçmişteki seçimlerde olduğu gibi şimdi de adil bir seçim ortamı yaratacağına ve her türlü desteği hepimize eşit derecede göstereceğine yürekten inanıyoruz.

Önceki seçimlere nazaran çok daha geniş katılım olacağını düşünüyoruz. Partilere oy vermekten çok rejim endişesi Türk seçmeni sandığa yönlendiren güç olacak.“

anma1-001.jpg

DENİZ GEZMİŞ, HÜSEYİN İNAN VE YUSUF ASLAN DA ANILDI
Chp Stuttgart aktif üyelerinden Tülay Akyol’un seçimler ve oy kullanma işlemleri ile ilgili de bilgilendirmesinin de yer aldığı CHP Stuttgart toplantısında Türkiye'de sol hareketin en önemli isimleri arasında yer alan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için, idam edilmelerinin 46'ncı yılında bir de anma düzenlendi.

ALMANYA’DA TAM BİN 504 SANDIK KURULACAK
Diğer taraftan Üstün’ün açıklamasına göre Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı için yurtdışında toplam 3 bin 167, Almanya’da ise tam bin 504 sandık kurulacak, binlerce Türk vatandaşı da sandıklarda görev alacak.

Yurtdışındaki en yüksek sandık sayısı ise Stuttgart’ta bulunuyor. Toplam 206 sandık kurulacak. Stuttgart’ta hafta içi yaklaşık 525, hafta sonu yaklaşık 540 sandık görevlisi yer alacak.

En fazla sandık sayısının yer aldığı Stuttgart’ı 188 sandık ile Münih takip ediyor.

Almanya’da 13 bölgede gerçekleşecek seçimlerde il il sandık sayısı ise şöyle:

Stuttgart 206, Berlin 112, Düsseldorf 112, Essen 112, Frankfurt 112, Hamburg 117, Hannover 94

Karlsruhe 90, Köln164, Mainz 73, Münih 188, Münster 60, Nürnberg 64.

mehmet-yildiirm---sirin-ustun.jpg

TÜRK SEÇMEN 7 HAZİRAN 2018 - 19 HAZİRAN 2018 TARİHLERİ ARASINDA OY KULLANACAK
Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla Almanya’daki yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi toplam 13 gün süreyle yapılacak, 7 Haziran 2018 Perşembe günü başlayıp, 19 Haziran 2018 Pazar günü sona erecek.

Gümrük kapılarında ise oy verme işlemi 7 Haziran 2018 Perşembe günü başlayıp 24 Haziran 2018 Pazar günü (Türkiye saati 17.00’de) sona erecek.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmak koşuluyla vatandaşlarımız bağlı bulundukları temsilciliklerde ya da oy verme günlerinde diğer temsilciliklerde kurulan sandıklarda veya gümrük kapılarında oy kullanabilecekler. Yurtdışındaki tüm temsilciliklerinde oy verme saatleri 09:00-21:00 olarak düzenlenmiş.

"Stuttgart'tan güneydoğu sandıklarına takviye güç" haberi, 07 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Stuttgart'tan güneydoğu sandıklarına takviye güç haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Stuttgart'tan güneydoğu sandıklarına takviye güç 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  2. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  3. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  4. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  5. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  6. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  7. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  8. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  9. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  10. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  11. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  12. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  13. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  14. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  15. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  16. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  17. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  18. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  19. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  20. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
Gündem Haberleri