Süleymancılar’ın yurdunda kalan öğrenciler: Okula aç gidiyoruz, dayak yiyoruz

Süleymancılar’ın yurdunda kalan öğrenciler: Okula aç gidiyoruz, dayak yiyoruz

Süleymancılar’ın yurdunda kalan öğrenciler: ... Yangında can veren 10 öğrenciden 6’sı Aladağ’a bağlı Köprücük köyünde gözyaşları içerisinde toprağa verilirken, Cumhuriyet’ten Alican Uludağ''ın haberine göre, yangında yaşamını yitirenlerden Tuğba Aydoğdu’nun...

Yangında can veren 10 öğrenciden 6’sı Aladağ’a bağlı Köprücük köyünde gözyaşları içerisinde toprağa verilirken, Cumhuriyet’ten Alican Uludağ''ın haberine göre, yangında yaşamını yitirenlerden Tuğba Aydoğdu’nun annesi Teslime Aydoğdu, “Çaresizlikten kızımı o yurda verdik. Yüreğimizi yaktılar'' dedi.

Aynı cemaatin ilçedeki erkek yurdunda kalan iki öğrenci, “Yurtta dayak diyoruz, bazen sabah kahvaltı verilmiyor, aç gidiyoruz okula'' derken, öğrencinin annesi, “Toplandık ilçe milli eğitim müdürüne gittik, devlet yurdu istediğimizi söyledik. Müdürse bize tarikat yurdunu gösterdi, gidin orada kalın dedi'' diye konuştu.

Uludağ''ın çarpıcı haberi şöyle:

KÖYE 2 SAATLİK YÜRÜYÜŞ

Köprücük’e çıkan dağ yolunun girişinde cenazeye gelen araçlar jandarma tarafından durduruldu. Yüzlerce araç, konvoy halinde köy yoluna gidemediği için bekliyordu. Yol toprak olduğu için sadece 4×4 araçların geçişine izin verildi. Bu nedenle normal otomobiller yola devam edemedi. Cenazeye gelen yüzlerce kişi, mıcır veya asfalt dökülmeyen 10 kilometrelik çamurlu köy yolunu yürüyerek kat etmek zorunda kaldı. Aladağ’ın eteklerinden zirveye doğru uzanan yoldan köye yürüyerek ulaşmamız 2 saat sürdü.

"KIZIMI ÇARESİZLİKTEN VERDİM"

Yangında yaşamını yitiren öğrencilerden Sümeyye Yetim, Nurgül Pertek, Zeliha Avcı, Tuğba Aydoğdu, Bahtınur Baş ve Sevim Köylü için köy mezarlığının yanında cenaze töreni düzenlendi. Tuğba Aydoğdu’nun annesi Teslime Aydoğdu, ağıt yakarken, “Çaresizlikten verdim oraya. Kızımı yaktılar, ciğerimi yaktılar. Çıkamadı o ateşten'' dedi.

YURTTA DAYAK VAR

Köyün ortaöğretim yaşındaki erkek çocukları da Aladağ’da yine Süleymancıların erkek yurdunda kalıyor. Adını yazmadığımız bir anne, şunları anlattı: “Biz okuyamadık, çocuklarımız okusun diye ilçeye götürdük. Çünkü burada ortaokul yok. İlçede bir devlet yurdu vardı. Onu yıktılar. Oğlum Süleymancıların erkek yurdunda kalıyor. 6. sınıf öğrencisi. Burada oğlum ve diğer çocuklar dayak diyor. Yurt görevlileri, çocukları ailenize sakın anlatmayın diye tehdit ediyormuş.'' Bu sırada annesinin yanına gelen 6. sınıf öğrencisi, yurtta yaşadıklarını anlatmak istiyor ama korkusu yüzüne yansıyor. Annesinin ısrarı üzerine ancak konuşabiliyor. Sabah okula gittiklerini, akşam 4’te yurda geldiklerini söyleyen bu öğrenci, “Yurtta etüt diye bize dini eğitim veriyorlar. Kuran derslerinde okuyamadığımızda yurt hocaları bize vuruyor. Terlikle kafamıza vurdukları oluyor. Birkaç defa da hocalar, ayaklarımızın üzerine çıkarak, kaç kiloyum söyle diyerek bizi cezalandırıyor. Akşam yurttaki bu dersler yüzünden 12’de, 1’de yatıyoruz'' diye konuştu.

DEVLET YURDU İSTEDİK

İlçedeki yurt sorunu nedeniyle köylüler olarak toplanıp Aladağ Milli Eğitim Müdürü’nün yanına gittiklerini söyleyen anne, “Müdür beye, biz devlet yurdu istiyoruz dedik. Milli Eğitim Müdürü ise yurt yok, özel yurda gidin, nasıl olsa orası da ücretsiz diyerek tarikat yurdunu gösterdi'' dedi. Oğlu ile yanımıza gelen başka bir anne de erkek yurdundaki dayak olayını doğruluyor. Bu annenin oğlu da birkaç sabah kahvaltı verilmediği için okula aç gittiklerini söylüyor.

TARİKAT VALİNİN ARACINDA

Dönüş yolunda helikopterle giden müftünün aracında kendimize yer bulabildik. Arkası açık 4+4 aracın kasasına bindiğimizde, yanımızdaki kişilerin Süleymancılar Tarikatı’ndan olduğunu konuşmalarından anladık. Yurt hizmetlerini övmeye çalışan bu kişiler, Köprücük köyüne Adana Valisi’nin aracıyla gittiklerini söyledi.

">

"Süleymancılar’ın yurdunda kalan öğrenciler: Okula aç gidiyoruz, dayak yiyoruz" haberi, 03 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Süleymancılar’ın yurdunda kalan öğrenciler: Okula aç gidiyoruz, dayak yiyoruz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleymancılar’ın yurdunda kalan öğrenciler: Okula aç gidiyoruz, dayak yiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  2. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  3. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  4. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  5. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  6. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  7. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  8. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  9. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  10. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  11. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  12. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  13. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  14. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  15. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  16. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  17. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  18. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  19. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  20. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
Gündem Haberleri