Suphi Altındöken'in vurulduğu silah cezaevine böyle girdi

Suphi Altındöken'in vurulduğu silah cezaevine böyle girdi

Suphi Altındöken'in vurulduğu silah cezaevin... Ahmet Suphi Altındöken'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürerken cinayetle ilgili detaylar da ortaya çıktı. Katil zanlısı Gültekin Alan'ın aynı koğuşta kaldığı hükümlü Hüsamettin B. ile...

Ahmet Suphi Altındöken'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürerken cinayetle ilgili detaylar da ortaya çıktı. Katil zanlısı Gültekin Alan'ın aynı koğuşta kaldığı hükümlü Hüsamettin B. ile anlaşma yaptığı, bu çerçevede Hüsamettin B'nin eşi G'nin olayda kullanılan tabancayı vücuduna gizleyerek cezaevine girdiği, infaz koruma memuru Hacı. A. Ö'nün de yardım ettiği belirtildi. Cinayetteki 6. şüpheli ise 'Altın silahlı baba' olarak bilinen çete lideri Ahmet Tekin Baykal çıktı.

Olay günü Gültekin Alan ile Adana Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreter vekili Ferhat Yüksel'in birlikte spora götürüldüğü, Yüksel'in önde giderek infaz koruma memurunu oyaladığı, bu sırada katil zanlısı Alan'ın aynı koridorda kapısı bulunan Ahmet Suphi ile babası Necmittin Altındöken'in koğuşuna gittiği, mazgalların altından evrak fotokopisi uzatıp seslenerek kapıya gelen Ahmet Suphi'yi ardından da arkasındaki babasına ateş ettiği belirlendi.

İNFAZ KORUMA MEMURU GAZİNOCU ÇIKTI
Silahın cezaevine sokulmasına yardımcı olan infaz koruma memuru Hacı A. Ö'nün, cinayetten 2 gün önce de 9 Nisan'dan itibaren 6 ay süreyle ücretsiz izin aldığı anlaşıldı.

Açığa alınan Hacı A. Ö'nün katil zanlısı Gültekin Alan'ın Tokat'ta işlettiği gazino ve eğlence yerlerine gittiği, Adana'da da onun aracılığıyla göl kenarında bir restoran işletmeye başladığı saptandı. Yine Gültekin Alan'ın, Tokat'tan infaz koruma memuru Hacı. A. Ö'nün işlettiği mekan için kadın temin ettiği, bunların karşılığında da silahın ceza infaz kurumunda hükümlü bulunan Gültekin Alan'a teslim edilmesini sağladığı ortaya çıktı.

SORGULARI SÜRÜYOR
'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, kasten öldürme' gibi suçlardan hükümlü Gültekin Alan'ın, aynı cezaevinde 'Silahlı çete kurmak' suçundan hükümlü olan Ahmet Tekin Baykal ile yakın ilişki içinde olduğu kaydedilirken, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin eski görevlisi Ferhat Yüksel'in de katil zanlısı Gültekin Alan'ın emanet para hesabına para yatırdığı iddialarının araştırıldığı belirtildi.

Katil zanlısı Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen Ahmet Tekin Baykal, Ferhat Y. infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö., hükümlü Hüsamettin B. ile eşi Gamze B.'nin sorgusu düşüyor. 

2 MÜDÜR VE 3 GÖREVLİ DE AÇIĞA ALINDI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bugün açıklama yaptı. Müfettişler ve cumhuriyetsavcılarının soruşturma/inceleme sonuçlarını aktaran Bozdağ şu bilgiyi verdi: "Çok ciddi güvenlik tedbirleri var. Bütün bunları herhangi birinin aşabilme imkanı yok. Bu bizim değerlendirmelerimize göre, içeride görev yapan 1 infaz koruma memurundan veya diğer 1 çalışandan ancak destek alarak yapılabilecek bir çalışma olduğunu değerlendiriyoruz. 1 müfettiş ile 2 kontrolörü olayı tetkik etmek ve gerekli incelemeleri yapıp, rapora bağlamak üzere mahalline gönderdik. Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuda bir adli soruşturma başlattı. Elde edilen ilk bilgilere göre, silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı, şu anda gözaltına alındı. Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. Soruşturma devam ediyor. Öte yandan 2 cezaevimüdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değil. Bu, gerçekten güvenlik açısından bir zafiyettir. Bu nedenle bu konuda ihmali, kusuru, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli ve idari tahkikat yapılacak ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

 6 KİŞİ SORGULANIYOR

DHA'nın geçtiği habere göre cinayetle ilgili olarak katil zanlısı Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan Adana’da paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Vekili Ferhat Y., mahkum Hüsamettin B. ve silahı ona götürdüğü ileri sürülen Gamze B. ile infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.'nün gözaltında olduğu öğrenildi. Tabancanın cezaevine Gamze B. tarafından sokulmasına yardımcı olduğu iddiasıyla sorgulanan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.'nün sorgusunda olay günü izinli olduğunu ve suçlamayı kabul etmediğini söylediği öğrenildi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan ve tutuklanınca ’Ben paralelci olamam, ben ülkücüyüm’ diyen Ferhat Y.'nin de diğer şüpheliler ile birlikte sorgulandığı bildirildi.

CEZAEVİ CİNAYETİNİN 6’INCI ŞÜPHELİSİ ÇETE LİDERİ

Özgecan Aslan’ın katilinin katil zanlısı Gültekin Alan ile birlikte adliyeye sevk edilen 6’ıncı kişinin ise Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan 2000’li yılların başında Ege Bölgesi’nde cinayet, adam yaralama, gasp, çek- senet tahsilatı, kumar, tefecilik ve şantaj gibi birçok suça adı karışan çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu anlaşıldı.

O dönem Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Ulusal Çete’ raporunda adı Alaaddin Çakıcı, Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker gibi isimlerle birlikte geçen Çerkez kökenli Ahmet Tekin Baykal, 2008 yılında asker ve polisin ortak yaptığı helikopter destekli ’Anafor’ operasyonda Kuşadası’ndaki villasında yakalanmış yargılandığı İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce suç örgütü kurmak ve yönetmekten toplam 70 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İzmir ve Buca cezaevlerinde yatan Ahmet Tekin Baykal’ın 14 ay önce İzmir’den Adana’ya nakledilmiş, cinayetten mahkum Gültekin Alan ile aynı koğuşta kaldığı belirtildi.

'ALTIN TABANCALI BABA'YA YÜZLERCE YIL HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ
2008 yılında Kuşadası’ndaki çiftliğine Sikorsky helikopterle baskın yapılan İzmirli çete lideri Ahmet Tekin Baykal hakkında 510 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Baykal, altın işlemeli tabancası nedeniyle ''Altın tabancalı kabadayı’ olarak tanınıyor. Ahmet Tekin Baykal ve adamlarıyla ilgili olarak zorla çek senet tahsilatı, yağma, adam kaldırma ve işyeri kurşunlama olaylarıyla ilgili şikayetler üzerine 2008'de yapılan Anafor operasyonuyla çökertilen İzmirli çete için rekor cezalar istenmişti. Polis, Ahmet Tekin Baykal’ın Kuşadası’ndaki çiftliğine, içerisinde özel harekat timlerinin bulunduğu Sikorsky helikopterle baskın yapmış, ancak Baykal çiftlikte yakalanamamıştı. Polis, çete liderini Çeşme’de lüks bir otelde sevgilisi M.K. ile birlikte yakalamıştı. Baykal’ın Kuşadası’ndaki ormanlık alanda bulunan ve kale gibi korunan çiftliğinde arama yapan ekipler, baskın sırasında kaçmak için açılan tüneller, çek ve senetlerini ödemeyenlere işkence yapılan odalar, çok sayıda silah ve çok yüksek miktarda usulsüz şekilde elde edilen TL, döviz ele geçirmişti. Eş zamanlı baskınlarda, şüphelilerin, gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 5’i ruhsatlı 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, el bombaları, çelik yelek, telsizler, çok sayıda mermi ve evrak bulunmuştu.

CEZAEVLERİNİ DOLAŞMIŞ

Tokat’ta merkeze bağlı Emirseyit Beldesi’nden olan ve 11 yıldır çeşitli cezaevlerinde yatan Gültekin Alan’ın cinayet, sahte para, suç örgütü kurma gibi çeşitli suçlardan dolayı toplamda 50 yıl hapis cezası bulunuyor. 3 kız babası olduğu öğrenilen şüphelinin daha önce sırasıyla Zile, Tokat, İzmir ve son olarak ise Adana F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Tokat’ta gazino işletmeciliği yapan babası Necmi Alan’ın ise önce hesap yüzünden tartıştığı bir müşteriyi öldürmek suçundan 2 yıldır Tokat Çamlıbel Cezaevi’nde olduğu öğrenildi.

"Suphi Altındöken'in vurulduğu silah cezaevine böyle girdi" haberi, 13 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Suphi Altındöken'in vurulduğu silah cezaevine böyle girdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suphi Altındöken'in vurulduğu silah cezaevine böyle girdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  2. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  3. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  4. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  5. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  6. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  7. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  8. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  9. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  10. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  11. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  12. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  13. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  14. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  15. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  16. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  17. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  18. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  19. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  20. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
Gündem Haberleri