Sur'da yürüyüşe müdahale edildi

Sur'da yürüyüşe müdahale edildi

Sur'da yürüyüşe müdahale edildi Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesine girmek isteyen gruba polis müdahale etti. Diyarbakır'ın hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için merkez...

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesine girmek isteyen gruba polis müdahale etti. Diyarbakır'ın hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için merkez Sur ilçesinin 6 mahallesinde 2 Aralık günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki gün Diyarbakır'da yaptığı açıklamada bugün saat 16.00'da herkesi bulunduğu yerden Sur'a yürüme çağrısı yaptı. Çağrı üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş hakkında soruşturma başlattı. Diyarbakır Valiliği de bugün saat 12.00'den itibaren ikinci bir emre kadar Sur İlçesi'nde ikamet edenlerin haricinde ilçeye girişleri yasakladı.

YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE
HDP'nin çağrısı üzerine Sur'a yürümek isteyecek grupların engellenmesi için polis ekipleri kente sıkı güvenlik önlemleri aldı. Özellikle Sur'a giriş kesimlerinde asker ve polisten oluşan güvenlik güçleri, zırhlı araçlarla önlemleri artırırken, içeri girenleri tek tek kimlik kontrolünden geçirdi. Saat 15.30 sıralarında Sur'a yürümek için Urfakapı'da bekleyen yaklaşık 200 kişiden polis dağılmaları yönünden anonslar yaptı. 

Son yapılan anonsta 2 dakika süre verilen grup dağılmayınca polis, gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti. Gruptakiler de polise taş, havai fişek attı. Bir süre devam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bölgede güvenlik güçlerinin aldığı önlemler de sürüyor. Gruptan bazı kişiler polis tarafından gözaltına alındı.

suru.jpeg

Bu arada merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Demokratik Toplum Kongresi binası önünde öğleden sonra toplanan yaklaşık 300 kişi Sur'a yürümek için hazırlık yaparken, polis ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin dağılmaları uyarısına rağmen yürümekte ısrar eden gruba saat 16.00'dan itibaren polis basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti.Diyarbakır'ın bazı noktalarında toplanan gruplara da güvenlik güçleri müdahale etmeye başladı.

BAŞBAKAN İZİN VERMEYECEĞİZ 
Başbakan Ahmet Davutoğlu da Sur'a yürüyüş çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirmiş ve  şöyle konuşmuştu: "Demirtaş’ın nasıl halkı teşvik ettiğini herkes biliyor. Nice olaylarda devleti katil tanımladığını biliyor, bunlar Demirtaş’ın sicilidir. Diyarbakır’da provokatif açıklamalarına devam ediyor. Bunların ağzından silahı bırakın sözünü duydunuz mu? Oraya gideceklermiş de yürüyeceklermiş de. Bunların meselesi teröristlerle işbirliği yapmak. İzin vermeyiz, söylediklerimizin ne kadar ciddi olduğunu herkese zamanla görüyor."

Diyarbakır'da polisin Sur İlçesi'ne yürümek isteyen gruplara izin vermeyip, müdahale etmesi üzerine çıkan olaylar kentin diğer semtlerine de sıçradı. Urfakapı'da plastik mermi, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale edilen gruptan bazı kişiler polis tarafından gözaltına alındı.
Olaylara müdahale eden zırhlı araçla, bir TOMA aracı çarpıştı, şans eseri yaralanan olmadı. Olaylar sırasında yanlarında çocuk bulunan aileler gazlardan etkilenince polis tarafından barikatlardan Sur tarafındaki güvenli bölgeye alındı. Polisin müdahalesiyle kaçan grupların girdiği semt pazarında olaylar sürdü. Olaylar nedeniyle pazardaki tezgahlar devrildi pazarcılar zarar gördü.20160302162233_1.jpg

OFİS'TE TOPLANANLARA MÜDAHALE
Merkez Yenişehir İlçesi'nde Demokratik Toplum Kongresi binası önünden yürümelerine izin verilmeyen ve Urfakapı'dan dağılan gruplar, kentin merkezi olan Yenişehir İlçesi Ofis semtinde toplandı.
Kentin en önemli caddesi üzerinde toplanan grupları polis, gaz bombası ve basınçlı su kullanıp, zaman zaman havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı. Olaylar nedeniyle Ofis semtindeki esnaf işyerlerinin kepenklerini kapatırken, halk evlerine çekildi. Diyarbakır'da Sur'a yürümek isteyen gruplara polisin müdahalesi sürüyor.

 

"Sur'da yürüyüşe müdahale edildi" haberi, 02 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sur'da yürüyüşe müdahale edildi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sur'da yürüyüşe müdahale edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Gündem Haberleri