Suriye Güreş milli takımı cihatçıların tehditleri üzerine Almanya'ya sığındı

Suriye Güreş milli takımı cihatçıların tehditleri üzerine Almanya'ya sığındı

Suriye Güreş milli takımı cihatçıların tehdi... ABC Gazetesi/Dış HaberlerAlmanya’ya neden ve nasıl geldiklerini, neler yaşadıklarını güreşçiler adına Safvan Lazikani anlattı.Tam bir yıl evvel el Nusra teröristleri, İdlib'te iki kardeş sporcuyu kaçırıp boğazlarına bıçak...

ABC Gazetesi/Dış Haberler
Almanya’ya neden ve nasıl geldiklerini, neler yaşadıklarını güreşçiler adına Safvan Lazikani anlattı.

Tam bir yıl evvel el Nusra teröristleri, İdlib'te iki kardeş sporcuyu kaçırıp boğazlarına bıçak dayayıp ölümle tehdit ettiler. Lazikani "Boğazımıza bıçak dayayıp 'eğer bir daha Suriye için güreşir ve Suriye bayrağını dalgalandırırsanız kafanızı gövdenizden ayırırız' diye tehdit edildiklerini açıkladı. Vatanını seven bayrağına sadık olan bu iki sporcu Tüm tehditlere rağmen  Suriye bayrağı altında güreşmeye başladılar. Bu güreşçilerden önce de pek çok sporcu ve ailelerinin İslamcı Terör örgütleri ve ÖSO tarafından ölümle tehdit edildikleri belirtildi. Tehdidi alan bu sporcuların bir kısmı Suriye adına müsabakalarda yer almayı bırakırken bir kısmı ise başka ülkelere sığınarak yaşamlarını idame ettirmeyi ve sportif faaliyetlerine devam etmeyi seçtiler.

ALMANYA'YA SIĞINDILAR

5 yıl süren ölüm tehditleri ve baskılardan sonra Suriye’den ayrılmaya karar veren güreş milli takımının tümü, antrenör ve hakemlerle beraber 2015 yılının ağustos ayının sonunda İtalya’nın Pescara sahil kentinde düzenlenen Akdeniz Sahil Güreşlerini fırsat bilerek Almanya'ya sığındılar. Yeni yaşamlarını Güney Almanya'da sürdürmeye başladılar.

unnamed-047.jpg

Bugün kaçışlarının yıl dönümü ve Suriyeli güreşçiler hep beraber Güreş minderi üstünde omuz omuza duruyorlar. Yıllarca yaşanan tehdit ve zorluklar sonrasında terlemiş vücutları ve geleceğe umutla bakan gözleriyle Almanya’nın Güneyinde TSG Backnang Güreş Kulübünde yeni bir ev, yeni bir yaşam bulmanın sevincini yaşıyorlar.

Stuttgart Şehrinden 35 kilometre uzakta olan bu güreş kulübü Suriyeli güreşçileri müsabakalar için üç günlüğüne davet etti. Sporcuların masrafını karşılayan ve yeniden spor yapmaları olanağını sağlayan kişi ise, Almanya'nın Neus Şehrinde yaşayan İnşaat mühendisi Nihat Nalça isimli bir Türkiyeli olduğu belirtiliyor.

unnamed-(3)-014.jpg

TSG Güreş Takımı Antrenörü, Mili Hakem ve Avrupa ABA Güreşi Başkan'ı Hamdan İflazoğlu ise yaptığı açıklamada; “Biz bu insanları bu sporcuları korumalı ve desteklemeliyiz sporcular barış elçisidir sporcuları onurlandırmak gerekir'' dedi. İflazoğlu; “Bu güreşçilere burada güzel bir iş ve spor imkânları sunacağım. Onları yanız bırakmayacağım. Sporla birlikte Almanca öğrenmelerini ve iş edinmelerini de sağlayarak, kulübümüze çok dada fazla katkı sağlamalarının önünü açacağım. TSG Backnang Güreş Kulübü ilticacı Suriye güreş Takımı ile daha da kuvvetlenecektir. Suriyeli sporcular uluslar arası arenada çok başarılı ve tecrübeli güreşçiler. Biz onların başarılarını devam ettirmelerine katkı sunacağız. Bu sporcular sadece sporla kalmamış hepsi okumuş kültürlü insanlar. kimi mühendis kimi öğretmen. Bu sporcular bana ''Biz Suriye’den ayrılmak istemedik ama başka seçeneğimiz yoktu. Biz Almanya'ya can güvenliğimiz olmadığı için geldik. Suriye'de çok güzel bir hayatımız vardı, her şeyimiz vardı ve mutluyduk. Suriye’yi çok özlüyoruz Bir gün her şey yoluna girer ve Suriye istikrara kavuşursa gene Suriye'de yaşayacağız,  vatanımıza geri döneceğiz. Biz ülkemizi seviyoruz diyorlar.'' diye konuştu.

(27 Ağustos 2016 Almanya  Die Welt gazetesi)

"Suriye Güreş milli takımı cihatçıların tehditleri üzerine Almanya'ya sığındı" haberi, 31 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Suriye Güreş milli takımı cihatçıların tehditleri üzerine Almanya'ya sığındı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suriye Güreş milli takımı cihatçıların tehditleri üzerine Almanya'ya sığındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  2. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  3. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  4. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  5. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  6. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  7. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  8. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  9. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  10. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  11. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  12. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  13. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  14. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  15. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  16. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  17. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  18. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  19. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  20. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
Dünya Haberleri