Suriyeli komutan: Türkiye'den bizimle müzakere için heyetler geliyor!

Suriyeli komutan: Türkiye'den bizimle müzakere için heyetler geliyor!

Suriyeli komutan: Türkiye'den bizimle müzake... Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesi'nden YDH'ın aktardığına göre, ''Suriye müttefikleri Operasyon Odası’ Komutanı ile yaptığı bir söyleşide Suriyeli bir komutan Türkiye'den Suriye'ye heyetlerin geldiğini iddia etti....

Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesi'nden YDH'ın aktardığına göre, ''Suriye müttefikleri Operasyon Odası’ Komutanı ile yaptığı bir söyleşide Suriyeli bir komutan Türkiye'den Suriye'ye heyetlerin geldiğini iddia etti. Suriyeli komutanın iddiası, 26 Kasım tarihinde Ankara'dan kalkarak Suriye'nin Lazkiye kentine inen uçakla ilgili anlaşılamayan durumu daha açık bir biçimde ortaya koyar nitelikte.

Suriye’de yaşanan son gelişmelerle ilgili soruların yer aldığı söyleşinin bazı önemli bölümlerini yayımlıyoruz.

-Yüzlerce silahlı militan Suriye hükümetiyle barış çerçevesinde güvenli bölgelere naklediliyor. Bazıları, bunun tehlikeli olduğunu söylüyor. Sizin bu konudaki görüşünüz ne?

- Biz, Türkiye, Suudi Arabistan, Amerika ve uluslararası Siyonizmin Suriye’deki silahlı grupları yeniden örgütlemek için yaptıkları planın farkındayız. Her bölgede barış adı altında yapılan güçleri toplama operasyonunu da ilk andan itibaren biliyorduk. Biz bu planı anlamayacak kadar aptal değildik, ama her zaman önümüzde iki seçenek vardı: Ya bu planın uygulanmasına izin verecek ve buna göz yumacaktık. Ya da sivilleri bu tekfircilerin eline terk edecektik. Bu sebeple de tercihimiz Suriye halkının hayatının korunması oldu, bundan sonra da öyle olacak.

-Türkiye’den Suriye ile ilgili yapılan çelişkili açıklamaları ve ortaya konan çelişkili tutumları nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Bugün artık uluslararası ve bölgesel düzeydeki tuhaf ve çelişkili açıklamalardan sonra Türkiye’den Suriye’ye yapılan ziyaretleri açıklamak zorundayız. Bu ziyaretler, sadece Suriyelilerle yapılan müzakerelerle sınırlı değildi. Rusya ve İran’ı da kapsıyordu. Öyle ki (bu heyetler) barışçı çözüm yolu vaat ediyordu ve Suriye’ye yöneltilen savaştaki tüm şartları göz ardı ediyordu. Peki niçin hilesiz bir şekilde yeniden Suriye krizi konusundaki görüşlerini açıklamıyorlar. Bizim için son derece açıktır ki Türk yöneticiler, sözlerine ve anlaşmalarına bağlı kalan güvenilir kimseler değiller. Yaptıklarının tek bir adı var o da siyasi nifak.

- Halep’teki operasyonları nasıl görüyorsunuz?

- Şu an Halep’te yaşananlar, Suriye ordusu ve müttefiklerinin kahraman askerlerinin ve mücahitlerin ve aziz Suriye halkının sabrının taçlanmış şeklidir ve terörist gruplar yok olduktan sonra da zaferle süslenecektir. Onların savunma hatlarının ve terörizminin nasıl çöktüğünü onlara kaç gündür yenilgi acısını tattırdığımızı gördünüz.

- Halep’te barış imkanı var mı?

- Bu hafta, Halep içerisindeki teröristler için son mühlettir. Bu süre dolduktan sonra artık hiçbir müzakere olmayacaktır. Silahlı grupların Suriye hükümetine teslim olmak ya da ölmekten başka hiçbir yolu kalmayacaktır. Bu, bizim Suriye halkına vaadimizdir. Hiç kimseye siyonizmin ve Amerika’nın Suriye halkının çocuklarının hayatı ve geleceği üzerine yaptığı planları uygulamasına izin vermeyeceğiz.

- Silahlı grupları destekleyenlerin asıl hedefi nedir?

- Şurada burada var olan silahlı grupların destekçisi olan taraflar, tek ve bir bütün değil. Her bir grubu destekleyen ayrı ir ülke var. Eğer bu ülkeler birleşip tek bir muhalefet kurabilirse onlarla oturup müzakere edilebilir ve siyasi bir yol bulunabilir. Fakat bu Suriye’nin bölünmesini isteyenlerin çıkarına değil. Bu yüzden de halkı katletmekten, yok etmekten mülteci haline getirmekten çekinmiyorlar. Batı’nın istihbarat komuta karargahı, ''Dare İzze’ yolundaki Herşu Otelindedir. Burası Halep savaşının yönetildiği operasyon karargahıdır. Asli hedefe uygun olmayan her türlü anlaşma ve çözüm yolunu engellemek onların asli hedefidir. Asıl hedef de Ortadoğu’nun bölünüp parçalanmasıdır.

-Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini nasıl görüyorsunuz?

- Tüm Suriye halkından Türkiye’nin işgalciliğine engel olmasını istiyoruz. Türkiye rejimi şunu bilmelidir ki Suriye bataklığına girmiştir ve orada boğulacaktır. Tarih Irak bataklığına saplanan Amerika’nın oradan yenilgiyle çıktığına tanıktır. 

ANKARA'DAN KALKAN RUS UÇAĞI

Uçakların canlı olarak takip edildiği Flightradar 24’te ilginç bir hava trafiği dikkat çekMİŞti. Rusya’dan gelen Tupolev Tu-154 tipi RA-85042 tescilli uçak önce Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi. Buradan uçuş planını Rusya’da Soçi olarak çekti.

Ancak CHD9004 sefer sayılı uçuşla Tu-154 tipi uçak Soçi yerine güneye yöneldi. Uçak Türkiye saati ile 10.50’de Suriye hava sahasına girdi ve Lazkiye’ye indi.

RA-85042 tescilli uçak Rus hükümetine ait. Devlet görevlilerinin taşınmasında kullanılan Tu-154’ün Lazkiye’ye giderken yolcularının kim olduğu ise merak konusuydu. Ancak Suriyeli komutanın açıklamaları ardından sözkonusu uçağın Türk yetkilileri Suriye hükümeti ile görüşme yapabilmeleri için Lazkiye'ye götürmüş olma ihtimalini güçlendirdi. 

"Suriyeli komutan: Türkiye'den bizimle müzakere için heyetler geliyor!" haberi, 08 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Suriyeli komutan: Türkiye'den bizimle müzakere için heyetler geliyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suriyeli komutan: Türkiye'den bizimle müzakere için heyetler geliyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  2. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  3. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  4. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  5. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  6. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  7. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  8. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  9. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  10. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  11. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  12. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  13. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
  14. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
  15. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
  16. 18:25 Independiente Teknik Direktörü Carlos Tevez Hastaneye Kaldırıldı: Sağlık Durumu İnceleniyor
  17. 18:21 Ankara Tren Garı Katliamı Davasında Polis Takibi Skandalı: Yakub Şahin'in İzleri
  18. 18:17 Kongo'da Mpox Salgını: 19 Vaka Kaydedildi, Önlemler Alınıyor!
  19. 18:13 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak
  20. 18:09 Güney Kore'nin NEONSAT-1 Uydusu Uzaya Fırlatıldı: Dünya Gözlem Misyonu Başlıyor!"ü
Dünya Haberleri