Suruç katliamı kitaplaştırıldı: Hiçbir düş yarım kalmayacak

Suruç katliamı kitaplaştırıldı: Hiçbir düş yarım kalmayacak

Suruç katliamı kitaplaştırıldı: Hiçbir düş y... 20 Temmuz 2015 günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde canlı bomba saldırısından sağ kurtulan yazar Mehmet Lütfü Özdemir’in katliamı anlattığı ''Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak’ kitabı satışa sunuldu.KATLİAMDAN KURTULAN...

20 Temmuz 2015 günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde canlı bomba saldırısından sağ kurtulan yazar Mehmet Lütfü Özdemir’in katliamı anlattığı ''Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak’ kitabı satışa sunuldu.

KATLİAMDAN KURTULAN YAZAR, SURUÇ’U KİTAPLAŞTIRDI

Suruç Katliamı'ndan sağ kurtulan yazar ve aktivist Mehmet Lütfü Özdemir’in hazırladığı Suruç Katliamı Dosyası, Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak adıyla kitaplaştı.

''Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak’ kitabı, ''Suruç Katliamı’nın öncesini, anını ve sonrasını tanıklarıyla ve arka planıyla ortaya koyan tarihsel bir belge niteliği taşıyor. Ceylan Yayınları’ndan çıkan kitap 232 sayfadan oluşuyor.

NE OLMUŞTU?

SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) 19-24 Temmuz 2015 tarihleri arasında Kobani’de, “Beraber Savunduk, Beraber İnşa Ediyoruz'' şiarıyla gerçekleştirmek istediği ''inşa kampanyası’ çerçevesinde SGDF üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve yaşam hakkı savunucuları 19 Temmuz 2015 tarihinde yola çıkmıştı. Grup, 20 Temmuz 2015 günü öğle vaktinde Suruç’taki Amara Kültür Merkezi’nde IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıya uğradı, 33 kişi hayatını kaybederken yüzden fazla kişi de yaralandı.

KİTABIN GELİRİ GÜNEŞ’E

Kitabın yazarı Özdemir, “Suruç’tan sağ kurtulduğuma sevinemiyorum, aylarca kendime gelemedim. Hala birçok arkadaşımızın tedavisi sürüyor ve çoğu arkadaşımız vücudunda şarapnel parçaları ile geziyor. Suruç Katliamı ile ilgili hala gizlilik kararı var! Adalet mücadelemiz bir yandan devam ederken diğer yandan katliamı ve aynı yola çıktığımız arkadaşlarımızı unutturmamak adına böyle bir çalışma hazırladım.'' dedi.

surucicerik.jpg

Kitabın gelirinin Suruç Katliamı’ndan ağır yaralı kurtulan Güneş Erzurumluoğlu’nun yeniden ayağa kalkması için başlatılan yardım kampanyasına aktarılacağını belirten Özdemir, “Güneşimizin ayağa kalkması çok önemli; Güneş bu ülkenin vicdanlı, erdemli, sevgi ve umut dolu insanlarından birisidir. Güneş’in yürümesi demek sevginin, adaletin, umudun ve vicdanın yürümesi demektir. Kitabı satın alacaklar hem bu katliamı unutturmamak adına hem de Güneş’i yeniden ayağa kaldırmak adına büyük bir sorumluluğu bizlerle paylaşacaklardır. Biz bu ülkeden umudu hiç kesmeyen gençleriz. Eşitlik olmadan adalet, sevgi olmadan vicdan, umut olmadan hiçbir şey olmaz! Bu ülkede sevginin, aşkın, umudun, merhametin, şefkatin, dayanışmanın, paylaşmanın, eşitliğin, vicdanın ve adaletin kazanacağını herkese göstermek istiyoruz.'' dedi.

"Suruç katliamı kitaplaştırıldı: Hiçbir düş yarım kalmayacak" haberi, 05 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Suruç katliamı kitaplaştırıldı: Hiçbir düş yarım kalmayacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suruç katliamı kitaplaştırıldı: Hiçbir düş yarım kalmayacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  2. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  3. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  4. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  5. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  6. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  7. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  8. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  9. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  10. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  11. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  12. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  13. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  14. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  15. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  16. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  17. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  18. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  19. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
  20. 09:36 Haas: Kevin Magnussen takıma kızmakta haklı
ABC Kitap Haberleri