TBMM Başkanvekili 15 Temmuz'un maliyetini açıkladı!

TBMM Başkanvekili 15 Temmuz'un maliyetini açıkladı!

TBMM Başkanvekili 15 Temmuz'un maliyetini aç... TBMM'nin 2017 yılı bütçesi üzerinde sunumu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın yaptı.  16 Temmuz 2016 Cumartesi günü yapılan toplantıyla ilgili bilgi veren Aydın, "İstiklal Harbini bizzat yöneterek 'Gazi'lik unvanı alan Meclisimiz,...

TBMM'nin 2017 yılı bütçesi üzerinde sunumu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın yaptı.  

16 Temmuz 2016 Cumartesi günü yapılan toplantıyla ilgili bilgi veren Aydın, "İstiklal Harbini bizzat yöneterek 'Gazi'lik unvanı alan Meclisimiz, 26. Dönemde gösterdiği kararlılıkla ikinci defa Gazi unvanını hak etti." dedi.

15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla TBMM Ana Binasında ve Ziyaretçi Kabul Binasında büyük hasar meydana geldiğini dile getiren Aydın, toplam hasar tutarının 11 Milyon 818 bin 370 TL olduğuna dikkati çekti.

Aydın, "Meclisimizin 15 Temmuz'daki bombalanması sırasında ne yazık ki Meclis çalışmalarının yapılabileceği bir sığınak olmadığı gerçeğiyle karşılaştık." dedi.

Binanın altında olduğu bildirilen ve sığınak olarak ayrılan yerin de sığınak olmadığını ve günümüz sivil savunma normlarına göre yetersiz ve uygun olmadığının yakinen görüldüğünü ifade eden Aydın, "Bu durumda; Meclis çalışmalarının her halükarda yapılabileceği, günümüz şartlarına uygun, deprem, sel, nükleer saldırı ve benzeri her türlü afet ve saldırıya karşı donanımlı ve fonksiyonel bir sığınak ihtiyacı elzem hale gelmiştir" ifadesini kullandı.

Eski Halkla İlişkiler Binasının kat yüksekliğinin çok düşük olduğunu, binada havalandırma tesisatının bulunmadığını belirten Aydın, "Günümüz şartlarına elverişli bir sığınak bulunmamaktaydı. Benzer birçok eksiklik vardı. Kaldı ki bina; 2007 Yılı Deprem Yönetmeliğine uygun olmayıp güçlendirme tadilatı yapıldığında büyük bir maliyet gerektirmekte, iç mekanlarda oluşacak daralma sebebiyle binanın kullanım fonksiyonu ve konforu azalmaktaydı. Bu blokların, kültür varlığı olarak tescili bulunmamaktadır. Söz konusu bina belirtilen gerekçeler ve Başkanlık Divanı kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerince hazırlanan teknik rapora istinaden yıkılmış ve yeni bir bina yapılması kararı alınmıştır" dedi.

Binanın altında otopark alanları bulunacağını, Genel Kurulun acil durumlarda güvenli bir şekilde toplanabileceği yeni bir mekanın planlandığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

Sivil Savunma Yönetmeliği şartlarında en son normlara göre inşası tamamlanacaktır. Netice olarak sığınak; içerisinde su deposu, sağlık odası, jeneratör, kesintisiz güç kaynağı (UPS), soğuk hava ve kuru erzak depoları, mutfak, acil iletişim ve basın odası, toplantı salonları, yaşam alanları olacak şekilde projelendirilecektir. Münferit havalandırma, mescit ve lavabo ve benzeri müştemilatlar tasarlanacaktır. Yapılacak binada; kulislerdeki yoğunluğu azaltmak ve girişi sınırlandırmak için fonksiyonel ve çok gayeli komisyon toplantı salonları, okuma salonları, bahçeli restoran ile Yasama Organı Eski Üyeleri ve misafirler için uygun mekanlar oluşturulacaktır."

"TBMM Başkanvekili 15 Temmuz'un maliyetini açıkladı!" haberi, 03 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TBMM Başkanvekili 15 Temmuz'un maliyetini açıkladı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TBMM Başkanvekili 15 Temmuz'un maliyetini açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  2. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  3. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  4. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  5. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  6. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  7. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  8. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  9. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  10. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  11. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  12. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  13. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  14. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  15. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  16. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  17. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  18. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  19. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  20. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
Gündem Haberleri